Romania Curată

Tolo.ro: Secureanu și îndrumătorul lui de doctorat, Onișoru, dispăruți din Academia SRI

„Vineri, 13, pisica neagră. Noroc cu Masoneria bună!” – este începutul unei noi investigații publicate de Tolo.ro cu privire la fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, și a legăturilor sale în lumea serviciilor secrete și a afacerilor. „Vineri, 13 ianuarie 2017, generalul  de brigadă Constantin Onișor, fost șef al școlii doctorale a Academiei SRI, intră în sediul din Măgurele al firmei Sanimed Internațional Impex SRL”.

Firma Sanimed se prezintă ca o companie de biotehnologie avansată, are 28.000 de contracte cu instituțiile publice, cărora le vinde de la medii de cultură la comprese sterile, unele prin cumpărare directă, altele cu contract. Compania deține un site protejat, astfel încât proprietarii află oricând cineva intră pe el. „La intrarea în Sanimed, Onișor e salutat cu mult respect”.

Florin Secureanu era doctorand la Academia SRI, avându-l ca îndrumător pe Onișoru. Când jurnaliștii au pus întrebări, în decembrie anul trecut, amândoi au dispărut de pe site. Onișoru își pierduse dreptul de a conduce doctorate încă  din 2015, după dezvăluirile Emiliei Șercan privind potențialele plagiate pe care le coordona. Așa că acum își caută de lucru la Sanimed, firmă al cărei patron, Cătălin Hideg, a fost, la rându-i, doctorand la Academia SRI.

Urmează o incredibilă poveste polițistă, cu servicii secrete, masoni, cavaleri de Malta și spionaj electronic, care ne-ar putea delecta, dacă n-ar fi vorba de bani publici, furați de la spitale. Pentru că, aflăm din investigație, „generalul Constantin Onișor îi avea în grupul său de doctoranzi atît pe „ordonatorul de credite” Florin Secureanu, cît și pe „preferatul spitalelor” Cătălin Hideg”. „Triunghiul perfect: patronii firmelor care fac bani din afaceri cu spitalele – managerii din sănătate – ampla rețea care-i protejează. Toți aceștia se regăsesc fie pe lista masoneriei, fie pe lista aspiranțior la sistemul serviciilor secrete. Ori, și mai bine, pe amîndouă”.

Și acum toți se pregătesc pentru a obține amnistierea fărădelegilor. Cum fac asta, aflați citind investigația integral, pe Tolo.ro.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *