Catalin Tolontan

Tolo: DSP nu a mers la familie după ce mama de 53 de ani a murit de COVID, iar Andreea, 22 de ani, s-a îmbolnăvit și s-a stins în ziua când urma să celebreze absolvirea ASE

La conferința de presă derulată miercuri la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis a fost rugat de o reporteră Mediafax să spună dacă guvernul are și el o parte de răspundere pentru revenirea în forță a pandemiei.

În răspunsul său, șeful statului nu a găsit nici un minus autorităților. Cazul morții Andreei Ioana Ciopleiaș, 22 de ani, din Rucăr a șocat opinia publică.

Libertatea a reconstituit circumstanțele acestei drame recente în care o familie și-a pierdut întâi mama, apoi fiica, iar tatăl este și el internat, în timp ce nimeni de la DSP nu a fost nici măcar o dată acasă la familia Ciopleiaș, pe parcursul a două săptămâni de îmbolnăviri mortale în serie!

În ultimele 14 zile, România a ajuns pe primul loc la numărul de decese COVID-19 în Uniunea Europeană, cu 1,6 persoane moarte la 100.000 de locuitori. Fiecare om din această statistică îndoliată e o pierdere fără întoarcere.

Andreea Ioana Ciopleiaș, 22 ani, din orașul Rucăr, a decedat luni 27 iulie, la prânz, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Pitești ca urmare a infecției cu COVID.

În urmă cu 9 zile, pe 18 iulie, în aceeași secție a aceluiași spital se stinsese mama ei, Elisabeta Ciopleiaș, 53 de ani, tot din cauza infecției cu COVID.

”Vă aștept cu drag!”

Pe 27 iulie, la ora 12:00, Andreea urma să fie prezentă la festivitatea de absolvire a Academiei de Studii Economice București, eveniment la care-și invitase deja familia și prietenii. ”Vă aștept pe toți, să nu lipsiți!”, își amintesc rudele că i-a avertizat ”Scumpi”.

”Nu vrem să căutăm vinovați, nu ne ajută cu nimic. Vrem doar, pe cât posibil, să nu se mai întâmple așa ceva. Dacă prin povestea Andreei reușim să tragem un semnal de alarmă, să transmitem un mesaj prin care să ajutăm pe cineva, atunci Andreea a mai făcut o faptă bună”, explică Dumitru Andrei, unchiul Andreei Ciopleiaș.

***

”Singurul apel primit de Andreea de la DSP a fost când au sunat-o să-i ceară telefonul mamei sale. ”Mama a decedat, nu știați?!”, le-a răspuns Andreea. Mama avea 53 de ani.

Apoi a murit și fata de 22 de ani. Iar povestea nu se oprește aici.

Continuarea, în Libertatea


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Tolo: DSP nu a mers la familie după ce mama de 53 de ani a murit de COVID, iar Andreea, 22 de ani, s-a îmbolnăvit și s-a stins în ziua când urma să celebreze absolvirea ASE

  1. Low

    Nu se testează decât cei cu suspiciuni serioase pentru că suntem săraci, să nu consumăm banii aiurea pe teste. Și se fură cât pentru testarea întregii populații de mai multe ori, pentru că suntem hoți. Și președintele spune adevărul pentru că este în cunoștință de cauză și cinstit. Capisci? Un caz simplu, s-ar putea numi „Andreea în Țara Minciunii”. Mâine aș putea fi eu, ai putea fi tu în acest tărâm de poveste. Ooops, chiar suntem!!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *