Liviu Antonesei

Terminatorii

Habar n-am dacă băieții și fetele care s-au cocoțat în fruntea statului, iar la nevoi înseamnă și a bucatelor, au un plan bine pus la puct prin care să ne extermine sau sînt mînați numai de prosttia lor minerală care din proverbială tinde să devină deja legendară. Ceea ce este sigur este că, indiferent dacă lucrează premeditat sau spontan, treaba le merge, noi sîntem tot mai puțini, părăsind această lume pe căi tot mai diversificate și mai eficiente – fie că se închid spitalele să se facă loc pescuitorilor de guvizi chinezești, fie în chinurile intubării, fie de foame dată fiind scăderea dramatică a nivelului de trai, fie în flăcări, mau cu seamă în spitale, unde ne refugiem să nu murim de celelalte!

Azi dimineață a luat foc secția de terapie intensivă spitalului de infecțioase din Constanța. Bilanțul este între 7 morți, conform Internelor, și 9, după cum a declarat Sănătatea. Arafat stabilește că e bine că au fost numai 7! Adică în loc de 90 de procente numai 70 din cei internați acolo. Dar nu era mai bine să nu fi fost incendiul și să nu avem de numărat nici un mort?

De la începtul pandemiei, au luat foc 12 spitale sau secții de spitale, îndeosebi secții ATI. Au fost zeci de morți și alte zeci de vătămați, Țin minte că după Colectiv, premierul a fost obligat să demisioneze. În urma acestor incendii, au răspuns niște acari Păun, nici o mărime. Azi aflăm de la premierul pe puncte iarăși despre niște demisii mărunte. Tot el declară că vinovații de completa nepregătire în fața valului 4 vor trebui să răspundă. Adică? Probabil tot niște acari Păun, ci nu cei care s-au autoimpus în fruntea luptei. În periada aceasta, am avut un președinte, doi premieri – toți cu puteri sporite de starea de urgență și de repetatele stări de alertă –, am mai avut vreo trei sau patru miniștri ai Sănătății, iar pe deasupra pe eternul Arafat și câteva duzini de șefi sanitari sau „internistu”. Va demnisiona vreunul dintre ei? Vor fi cercetați penal, după cum se cuvine, vinovații? Vor roși măcar de rușine? S-avem rezon, ăștia, de ambe sexe și pluripartizi, sînt canalii antrenate, nu fecioare nevinovate! Între timp, aflăm că vom trece de la un mort de covid la 7 minute la unul la numai 5 minute! Cum puteam fi pregătiți cînd în iunie președintele și premierul ne anunțau pe două voci că au învins Pandemia!?

Articol preluat de pe blogul autorului


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *