Romania Curată

SRI: Florian Coldea a fost pus la dispoziția directorului SRI, care i-a preluat și atribuțiile până la terminarea anchetei

SRI a emis în această seară un comunicat de presă în care precizează că, în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță, Florian Coldea este suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei în ceea ce-l privește.

”În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificări preliminare,  directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuţiile funcţiei de prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii vor fi preluate de către Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea”, se arată în comunicatul SRI.

Comunicatul integral poate fi citit aici.

Reamintim că fugarul Sebastian Ghiță apare într-o serie de înregistrări, difuzate de România Tv, în care vorbește despre legăturile dintre Coldea și Codruța Kovesi, dar și despre conexiunile sale cu prim adjunctul directorului SRI. În ultima înregistrare, fostul deputat a prezentat și imagini care arată că și-ar fi făcut mai multe vacanțe în compania lui Florian Coldea. (detalii aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “SRI: Florian Coldea a fost pus la dispoziția directorului SRI, care i-a preluat și atribuțiile până la terminarea anchetei

 1. marius

  Deci declaratiile lui ghita sunt adevarate!!!
  Bun deci avem un stat pur securist in care securistii sunt niste teroristi vanduti intereselor serviciilor secrete straine, in special cele americane ce au actiuni clare indreptate impotriva romanilor. Avem saracie lucie a marii majoritati a populatiei si profituri URIASE pentru corporatii (bancare, hypermarketuri, utilitati, roductie de componente ca in coloniile africane, etc.)

  Acum avem si explicatia foarte clara asupra faptului ca nici o corporatie nu este anchetata cu adevarat pentru dezastrul social comis de hotiile lor.

  Ceea ce parea paranoia conspiratiei in privinta SRI, STS, 0215, DIA, DIE adica SECURITATEA se dovedeste a fi adevar 100%!!!

  Reply
  • valll

   Nici un „deci”!
   Minciunile lui Ghita si balbaielile conducerii SRI reprezinta atacuri ale sistemului mafiot pe care tocmai il descrii, impotriva a doi oameni care, cu greselile si stangaciile inerente unei asemenea lupte, s-au opus unei mafii atat de puternice in conditiile unui popor atat de bleg.
   Pe asta s-au bazat Ghita si mafiotii lui, pe acest „deci” spus mult prea repede.
   Nu stiu nici eu adevarul, dar nu am niciun motiv sa cred bazaconiile lui Ghita, fiindca nu a demonstrat nimic.

   Reply
   • marius

    Pai bazaconiile s_au dovedit a fi adevarate, ghita si coldea colegi de unitate ca altfel nu se poate.
    Nu am habar cu cine se bat coldea, codruta, dincu, maior, ciolos ca eu am observat pe propria piele cum mie mic intreprinzator adus la stadiu de sclav mi_au marit impozitele si birocratia iar multinationalele si mafia bancara au prosperat si mai mult!

    Hexipharma fara coldea si sri nu exista iar acolo e vorba de genocid in cea mai abjecta forma posibila pe care si nazistii sau bolsevicii ar fi invidiosi!!!

    Reply
 2. valll

  Unde ati vazut in comunicatul SRI cuvantul „dezvaluiri”? De unde stiti ca sunt dezvaluiri? Dar daca sunt niste minciuni grave sunt amestecate cu adevaruri care nu spun nimic , iar trei televiziuni implicate le raspandesc su ajutorul unei multimi de comentatori – suspect de multi si suspect de creduli – care au avut lipsa de decentza sa accepte alegatiile lui Ghita drept certitudini?

  Reply
 3. Alex

  Ar trebui rechemat si Maior din America si sa ne explice cum a defectat un agent, cum agentul Ghita a dezertat la inamic !

  Reply
  • marius

   Mai bine sa explice cum ne_a furat sute de milioane din buzunarul nostru prin intermediul firmelor lui ghita ca pana una alta cel mai mare inamic al Romaniei este SECURITATEA cu toate tentaculele ei numite sri, sts, sie, die, 0215 precum si anexele numite partide politice!!!

   Reply
 4. Moș Crăciun

  Nu, n-avem un stat securist, avem stat de drept, cu instituții și puteri independente, conduse de oameni aleși pe criterii pur profesionale, avem economie de piață, pe piață funcționează doar legea cererii și ofertei, puterile străine se uită cu invidie la bogățiile noastre pe care nu pot pune mâna cu nici un chip :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Toate acestea s-au costruit între Crăciun și Revelion 1989, ceea ce-i remarcabil, pentru că alții le-au făcut în decenii și secole …

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *