Romania Curată

SOLIDARITATE! Reacții extraordinare de susținere pentru medicul Camelia Roiu, amenințată cu Comisia de Disciplină pentru că a filmat și a prezentat presei viermii de la Spitalul de Arși

UPDATE 2: Duminică seara, petiția a trecut de 23.000 de semnături.

UPDATE: În prima zi de la lansare, petiția pentru protejarea Cameliei Robu a strâns 10.000 de semnături!

***

Noile dezvăluiri ale medicului Camelia Roiu, de la Spitalul de Arși, despre presiunile la care a fost supusă după ce a filmat și a prezentat jurnaliștilor de la GSP imaginile cu viermi pe un bolnav, au iritat opinia publică. În același timp însă, au declanșat și o reacție extraordinară de susținere pentru medicul care a avut curajul să dezvăluie ororile din sistem. Mai jos puteți citi o parte din aceste mesaje emoționante, postate de cititori pe România Curată, la secțiunea ”comentarii” a articolului ”Ce a pățit Camelia Roiu, medicul care a filmat viermii de la Spitalul de Arși: ”Am fost convocată în două comisii de disciplină”” (aici) și pe pagina noastră de Facebook (aici).

De asemenea, în urmă cu puțin timp a fost inițiată o petiție online care solicită autorităților protejarea medicului Camelia Roiu (petiție care poate fi semnată aici).

Adelina Suciu: ”Toata stima si consideratia! Felicitari si …. NU VA LASATI INTIMIDATA ! Numai oamenii bine pregatiti profesional pot face ceea ce ati facut d-voastra! Sefii dv care vor sa va reduca la tacere sunt doar “politruci”! Va sustin si va admir!”

Liviu: ”Doamna doctor trebuie sustinuta ,deoarece daca domnia sa pierde batalia cu sistemul, extrapolat la noi cetatenii, atunci am pierdut si noi sansa la sanatate si la un sistem de sanatate “curat”. Doamna Roiu reprezinta vocea si dorinta noastra SA NU NE PUNEM SINGURI CALUSUL IN GURA!”

Georgiana: ”Bravo Cami, nu te lasa! Respect pentru ceea ce faci!!!”

Ana: ”Foarte bine a-ti facut doamna doctor nu va lasati va sustinem inclusiv din strainatate… Maine poimaine ne intoarcem in tara cu copii nostrii si fereasca Dumnezeu sa pateasca vreunul din noi ceva si sa ajungem in sectia aceea”

Un cetățean: ”Va felicit pentru curaj, dar in acelasi timp va doresc o putere inimaginabila sa treceri peste toate piedicile ce vi se vor pune,caci veti avea de tras!Sper din suflet sa reusiti !!Poate se vor gasi mai multi ca dvs si poate vor fi luati in considerare,caci de nu… vom muri “mancati” de sistem”

Alina P: ”Daca toti medicii care practica medicina ar fi fost ca doamna Roiu, astazi, sistemul din sanatate, n-ar fi fost in asemnea situatie dezastruoasa. Nu mai spun cati pacienti ar fi fost salvati asa cum e normal sa se intample. Doamna Roiu ar trebui sa se bucure de protectia legala de whistlerblower iar cei care o ataca pe nedrept ar trebui pedepsiti. Datorita ei si celor putini ca ea mai avem o sansa sa intelegem ce inseamna normalitate si poate sa o implementam. Ministrul sanatatii ar trebui sa suporte oameni ca ea, sa se bazeze pe ei.”

Didina: ”Trebuie sustinuta, chiar iesit in strada si protestat in fata ministerului, spitalului, etc.”

Adevărul din spitale: ”Doamna Roiu are nevoie de susținerea noastră pentru ca rețeaua mafiota se protejează și încearcă diversiuni pentru discreditarea celui care are curajul sa spună adevărul. Nu tratați cazul ca pe un fapt divers, este șansă noastră sa curățăm sistemul de infractori și impostori cu titluri și grade obținute fraudulos,cinici exponenți ai corupției care ucide viitorul tarii și compromite statul de drept.Dacă nu o sprijinim pe doamna Roiu o vor strivi cu sancțiuni și distrugerea imaginii publice.Pacienții,medicii corecți sa reacționeze, sa dovedească integritate și lipsa de obedienta fata de corupți pentru ca adevărul sa se afle și sistemul sa se însănătoșească.”

Elena: ”Toata stima si consideratia dna doctor, poate mai sunt profesionisti ca dvs care au jurat pt. a practica aceasta meserie care este un dar de la Dumnezeu”

Laura: ”Va felicit d-na Roiu.Un gest uman si plin de compasiune. Fie ca ceea ce va călăuzit sa faceți acest gest, sa va insufle liniștea si curajul pentru mai departe.”

Jan: ”Felicitări D-na doctor ,speram sa fie câți mai multi medici ca d-voastra, daca nu se face nimic in sănătate o sa fie foarte greu.Felicitări pentru curajul de care dați dovada..așa ar trebui sa fie toți medici si asistenții din tara asta si speram ca toată” nomenclatura veche ” sa plece acasă,sa fie schimbați di rădăcini acești indivizi.

Nicolae: ”Respect doamna doctor!”

Maricela Potoc: ”Este inadmisibil să acceptăm un asemenea limbaj în spital față de o doamnă doctor care își face bine meseria. Nu e normal să nu ne pese când vedem că o femeie care a avut curajul să spună adevărul suportă amenințări și vorbe atât de urâte adresate de alți bărbați.”

Bujor Ioan Turcu: Sa-i manance viermii ca pe bolnavul filmat de d-na doctor Camelia Roiu! Cinste si respect pentru d-na doctor !!! Ministrul Sanatatii trebuie sa ia atitudine publica in acest caz !!!

Serban Bogdan Valentin: ”Domnule ministru asemenea oameni trebuie să i protejați fără niciun fel de reținere!!!”

Maria Pau: ”Daca aveti posibilitatea sa o sprijiniti acum ar fi potrivit. Si eu am avut probleme cu administratia publica si stiu ce greu e sa nu gasesti nici o organizatie care sa te sprijine. Doar vorbe, vorbe, vorbe…”

Dragos Maria: ”Ce face Ministerul Sanatatii , astfel de oameni mai rar si lasam sa fie sacrificati?”

Golet Ada: ”Daca lumea ar fi unita otrepele din sanatate , cele politice si de peste tot ar fi zdrobite, eliminate. Asta ar trebui sa se intample. Un apel la constiinta si ratiune!”

Miha Laty: ”Respect ptr Doamna Doctor Roiu”

Laurentiu Meleca: ”Merita o medalie”

Viorica Ene: ”Ati auzit, domnule ministru?”

***

Citește și:

EU SUNT CAMELIA! Trei motive să apărăm medicul de la Spitalul de Arși de contraatacul viermălăilor din sistem

***

Semnează și TU (aici) petiția prin care se cere protejarea Cameliei Roiu

***

Descarcă și așează-ți la profilul de Facebook insigna de mai jos!

insigna EU SUNT CAMELIA (1)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *