Mihai Goțiu

SEMNEAZĂ ȘI TU, ACUM, pentru stoparea hoțiilor și speculei de miliarde de dolari cu licențele pentru Roșia Montană și Certej!

Dacă am ajuns să fim amenințați cu plata a miliarde de dolari despăgubiri pentru Roșia Montană e pentru că niște miniștri și alți reprezentanți ai Guvernelor de după 1997 (dar și cu aportul serviciilor, în special al SIE) au făcut cadou licența minieră unui fost traficant de droguri prin Australia (Frank Timiș), unui securistoid comunist (între timp penal cu acte, Ovidiu Tender) ori copilului unui afacerist canadian partener de afaceri cu Ceaușescu (Stephen G. Roman). Și nu doar pe cea de la Roșia Montană, ci și pe cea de la Certej.

Apoi au intrat pe fir alți interlopi internaționali și speculatori bursieri, care au avut uși deschise pe la mai toate Guvernele care s-au perindat, până la nivel de prim-ministru, dar și la nivel de președinte al României. Vreme de mai bine de două decenii (de fapt, chiar un sfert de veac), acești ”mari investitori” (în fapt, mari speculatori bursieri și/sau penali globali – vezi Steinmetz) n-au fost în stare să facă un proiect minier care să respecte legislația din țara asta (culmea, chiar și în condițiile în care Legea Minelor a fost scrisă, în mare parte, după dictarea lui Timiș!).

Semnează, aici, petiția: Nu prelungiți licențele miniere la Roșia Montană și Certej

Implicarea civică și avocații societății civile au câștigat pe bandă rulantă procesele în care au contestat legalitatea actelor emise pentru proiectele de la Roșia Montană și Certej! Dar reprezentanții statului român au continuat blatul la Washington, iar acum riscăm să plătim despăgubiri de miliarde de dolari, ca hoții să-și umfle conturile.

Dacă te-ai săturat ca o asemenea hoții să continue, SEMNEAZĂ ȘI TU petiția Declic prin care i se solicită Guvernului Ciolacu să nu mai prelungească licențele miniere pentru Roșia Montană și Certej, care expiră în această vară!

Și-au bătut joc destul de noi, cetățenii de rând, și au făcut averi de sute de milioane și miliarde de dolari (că din banii ăia pretinși ca despăgubiri doar niște fărâmituri au ajuns la Roșia Montană, restul le-au umflat conturile, ”afaceriștilor” și complicilor lor din instituțiile statului român).

AJUNGE! SEMNEAZĂ ȘI DĂ MAI DEPARTE!

Semnează, aici, petiția: Nu prelungiți licențele miniere la Roșia Montană și Certej

Citește pe România Curată:

EXCLUSIV: Guvernul Ciolacu negociază, în secret, retragerea Roșiei Montane din UNESCO, distrugerea ei și salvarea complicilor companiei canadiene. Ce a dezvăluit ministrul Boloș și ce s-a negociat în secret

”Efectul Boloș”: 144,4 de milioane de dolari pentru compania care vrea aurul de la Roșia Montană. Bursa din Toronto confirmă dezvăluirile făcute de România Curată despre declarațiile ministrului Finanțelor

Roșia Montană și „Terorismul prin litigii”. The Guardian scrie despre cazurile în care statele sunt obligate să plătească miliarde de dolari corporațiilor care vor să distrugă mediul

”Roșia Montană, cum distingi adevărul de minciună”. Demistificarea manipulărilor din ultima lună (VIDEO)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “SEMNEAZĂ ȘI TU, ACUM, pentru stoparea hoțiilor și speculei de miliarde de dolari cu licențele pentru Roșia Montană și Certej!

  1. emil

    Nici trasul in teapa n-a vindecat romanii de hotie, daramite semnatura. In toata istoria natiei, romanii s-au ucis si talharit unii pe altii cu o cruzime de nedescris.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *