Marius Oprea

Securiştii fac bani prin copii şi nepoţi, chiar dacă nu sînt ai lor: Drulă şi „prietenii lui tati”

Să trec acum la altceva, de fapt la miza întregii poveşti: puterea nu e de dragul puterii, ci de dragul banilor. Să vedem cum ”se fac” banii securiştilor, prin USR-PLUS. Cătălin Drulă a fost şi este, înainte de politician userist, fiul tatălui său Gheorghe Drulă, numărul doi în firma Felix Telecom, înfiinţată sub umbra generalului în rezervă Teodor Ilieş. Ca spion ceauşist la Geneva, în anii ’80, Ilieş purtase numele conspirativ ”Claudiu Averescu”. Iar firma unde tatăl useristului Cătălin Drulă e ”numărul doi” e una dintre cele care s-a dezvoltat după ’89, de către securişti care au ”privatizat” comunismul, tranzacţionînd de fapt avuţia naţională a României. Asemenea firme au fost căpuşe securiste ale statului, profitînd de relaţiile foştilor spioni ceauşişti precum Ilieş, pensionat ca general SIE.

Nu spun eu, a spus-o prietenul meu Ovidiu Ohanesian: ”Generalul în rezervă Teodor Ilieş, afacerist de succes al zilelor noastre spionase Occidentul pentru securitatea ceauşistă. Prin firma lui, ofiţerul e abonat la contracte de milioane de dolari cu STS, SRI, Ministerul Finanţelor Publice, MApN şi Hidroelectrica, într-un cuvînt cu instituţiile statului. Printre acţionarii firmei sale cu lipici la contracte bănoase nu se află numai fostul ofiţer DIE Ilieş, cu nume conspirativ Claudiu Averescu, ci şi Terra SA, firma prin care Securitatea făcea, înainte de 1989 tranzacţii cu tehnică militară. Împinşi de nostalgia Epocii de Aur, găsim în panoplia generalului afacerist cel puţin încă două personaje de poveste : colonelul Gheorghe Hortopan (vărul lui Ilieş) şi cadristul Petru Neghiu, actual preşedinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul de Informaţii Externe”. Adică, asociaţia foştilor spioni ai lui Ceauşescu în Occident. Minunaţi prieteni are tata!

De-a lungul anilor, Felix Telekom a cîştigat sute de contracte cu statul, inclusiv pe cele de ”mentenanţa reţelei de educaţie”, care s-a dovedit de fapt că nu există, acum, cu pandemia. Şi va mai cîştiga, probabil. Cînd firma tatălui se abonase la unul dintre contracte în timpul guvernului ”tehnocrat”, de astă dată cu CNADR, Cătălin Drulă era consiler al premierului Cioloş. I s-a reproşat că protejează interesele Felix Telecom, intervenind la companie. Drulă jr. s-a justificat, spunînd: ”eu încerc doar să ajut proiectele din domeniu cu ce pot, de aici”. Ce putea, în termeni penali se numeşte trafic de influenţă. Cît despre ”tata”, consilerul lui Cioşoş spunea că e ”simplu angajat” la firma generalului Ilieş, fostul spion securist. Minţea.

Integral pe Mediafax: Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt, pe moştenitorii Securităţii. În frunte cu Coldea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Securiştii fac bani prin copii şi nepoţi, chiar dacă nu sînt ai lor: Drulă şi „prietenii lui tati”

 1. H.U.P.

  Am mers pe link și am regăsit aceeași tâmpenie (nu pot să-i spun altfel, scuze!): că ideologia USR-ului este una MARXISTĂ! La Ciutacu și la țațele de la RTV și ROTV mai înțeleg, însă la un om de rigoarea lui Marius Oprea nu.
  1) Nu tot ce-i ateu este marxist.
  2) Dacă USR-iștii ar fi marxiști, ar ataca subiecte precum inegalitățile din societate, sub-plata muncii, sub-impozitarea marilor averi, quasi-lipsa redistribuirii etc. etc. etc.
  3) Cine v-a zis că USR are ideologie?
  4) Când s-a reclamat vreun leader USR-ist de la teoria (istorică) marxistă? Sau neomarxistă? (Probabil că-i numeri pe degetele unei mâini pe cei care știu ce-i neomarxismul și asta prin natura profesiei. La fel cum nu cred că există 5 liberali de la vârful PNL care să știe diferența dintre liberalism, neoliberalism, ultraliberalism și libertarianism.)

  Ideologia USR este oportunismul. Așa cum a fost a FSN și, mai ales, a PD(L). Partidele din RO nu au ideologie, ci au împrumutat fragmente și făcături de ideologie însăilate ca vai de ele. Niciunul nu are consistență ideologică. PSD-ul, de exemplu, are o magnanimă durere-n fund de social și societate. PNL-ul s-a pișat pe moștenirea ideologică liberală (atâta cât a fost) interbelică. Anticomunismul post-1989 este în esența lui un comunism văzut în oglindă. Nu este ALTCEVA, pe alte coordonate. Să trăiești din anticomunism este ca și cum ai trăi înjurându-ți toată ziua vecinul (mort, între timp), iar noaptea visând că-l tai felii cu drujba. La fel, din anticorupție: stabilește dracului niște proceduri de limitare a corupției și aplică-le, ce tot atâta vodoo din gură!

  În rest, apreciez articolul: dacă n-avem jurnaliști de investigație adevărați, ca-n SUA, care iau premiul Pulitzer pentru anchete care dezvăluie mari porțiuni de putregai, măcar avem istorici. Însă asta înseamnă că reacția rapidă a societății este foarte slabă. ne dăm seama târziu, după ce ne-am dat votul.

  În privința lui Vlad Voiculescu, scăpați din vedere ceva important, nu Securitatea sau DIE l-au recrutat la Viena și în diverse cercuri înalte de „young leaders” (Macron a fost young leader, Analena Baerbock a fost young leader etc. etc., în diverse pepiniere de paravane și scule ale adevăraților potentați ai zilelor noastre). Fenomenul care vă scapă este unul similar cu recrutarea mafioților sicilieni de către rmata americană înainte de debarcarea în Sicilia (WWII): utilizarea Securității de către forțele globaliste. Din această privință, un Geoană sau Iohannis sunt infinit mai marxiști și mai neomarxiști decât Voiculescu sau Drulă!!!
  Vă garantez că puteți scrie un articol cel puțin la fel de lung despre rădăcinile secu ale odraslelor de la vârful PNL! „Ideologia” lor este una neaoșă, de arnăut: jefuim, pentru noi și pentru stăpân!

  Dacă nu vă dau în trei zile judecată Coldea, Drulă sau Voiculescu, înseamnă că aveți dreptate :)))))))))!

  Reply
 2. Lucian Nicolescu

  Dumneavoastră domnule Oprea înțeleg, insinuați că tatăl lui C. Drulă i-a promovat pe ofițerii de spionaj ai Securitații în SRI și în furat afaceri din industria ceaușistă.
  Nu, domnule Oprea aceste fapte le-au comis Iliescu, Măgureanu, Brucan & Co.

  Reply
 3. Teodor

  Fiul Generalului Mihalache unde e ? Daca nu era tatal lui mai era Eduard acolo ???? Asa au inceput afacerile de miliarde si prietenia intre Generalul Oprea , Valariu Urdareanu si Generalul Mihalache.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *