Adrian Popescu

Secretarul general al SRI – alt plagiator dezvăluit de Emilia Șercan

Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), scrie Emilia Șercan în PressOne.

La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI.

Coordonator  i-a fost generalul de brigadă (r.) prof. univ. dr. Constantin Onișor, fostul director al Școlii Doctorale a ANIMV.

Tema lucrării nu are legătură cu dreptul, domeniul în care Dumbravă s-a specializat și în care și-a derulat cariera, ci se referă la securitatea cibernetică.

Aproape în întregime, teza de doctorat cu titlul „Aspecte cu relevanță privind securitatea în spațiul cibernetic” este plagiată din diferite surse online: din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licență, chiar și dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu.

Cele câteva pagini neplagiate, precum şi anexele provin, cel mai probabil, din materiale interne ale SRI.


Citiți articolul integral pe PressOne


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Secretarul general al SRI – alt plagiator dezvăluit de Emilia Șercan

 1. marius

  astia sint instrumentele prin care corporatiile au impus una din cele mai crunte dictaturi sclavagiste financiar economice, nulitatile astea puse sa-si distruga propriul popor, la fel cum au facut parintii lor securisti pentru stapinii bolsevici asta fac aceste nulitati diabolice pentru corporatiile ce detin colonia sclavagista Romania acum

  Reply
  • G

   Instrumentele erau aici dinainte de venirea corporațiilor. Și nu e treaba corporațiilor să dea cu mătura prin casa noastră. Corporațiile fac bani, iar pentru ele, când ajung în teritorii noi, problema se pune în a aduce mărgele colorate sau în a lăsa bandele locale să-și ia tribut. Dacă mâine vin extratereștrii, vor fi cozi de topor locale ca ofertă pentru asigurarea ordinii.
   Dincolo de revolta legitimă, rămâne lipsa unei analize a fenomenului SRI. Nu cred, spre exemplu, că i-a trecut prin cap vreunui #rezistent să organizeze un protest prin fața sediilor unde răul comunist persistă metamorfozat. Și n-am văzut nici vreo lucrare științifică care să trateze despre continuitatea (de clan, de nărav, de bani) Securității în SRI. Pentru că ei nu sunt altceva decât șacali și soldați ai răului.
   Ceea ce se prezintă în articol este ultra-grav. Când un organism nu mai are sistemul imunitar, la ce ne putem aștepta? Colaps e un cuvânt blând.

   Reply
   • marius

    traiti intr-o realitate paralela la fel ca multa lume ce cunoaste o istorie profund alterata de propaganda, Securitatea (sri, dia, die, sts, 0215 etc.) reprezinta cancerul nu sistemul imunitar.
    A fost infiintata ca organizatie paramilitara bolsevica de lupta antiromaneasca, scop pe care-l manifesta cu si mai multa ferocitate acum cind si-a schimbat stapinul.
    Cei care folosesc aceste structuri de crima organizata sint principalii vinovati, ei le confera puterea sa subjuge un popor intreg. Nu incercati sa aruncati cu parfum peste crima organizata numita corporatii ca pute la fel de rau precum wc ul din fundul curtii.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *