Ileana Renia

Să-i dăm cu ARACIS, că poate uită lumea de ORNISS!

Foarte interesant cum toți se iau de ARACIS că Laurențiu Baranga era membru evaluator (plecând cumva pe fentă politică), dar nu se uită mai nimeni spre ORNISS, unde domnul acesta săltat era director adjunct încă din 2009.

ORNISS (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat) e instituția aceea care se ocupă cu certificatele pentru acces la informațiile clasificate și dă veto sau nu pentru diverse numiri de persoane prin aparatul de stat.

A plecat din țeavă știrea cu ARACIS, așa a rămas în bulă. Amuzant cum ulterior ORNISS a comunicat: nu-i de-al nostru, nu-l mai recunoaștem! :)

Colac peste pupăză, în 2016 Judecătoria Sectorului 4 a anulat definitiv nu doar diplomele ulterioare ale lui Baranga, ci și foaia matricolă (deci nici liceul nu îl are terminat):

Prin sentința penală nr. 1605 din 29.06.2016 pronunțată în dosarul 3225/4/2016 al JS4 (dosar ȘTERS de pe portalul instanțelor) s-a dispus anularea următoarelor acte ale numitului Baranga Laurențiu (sentința a rămas definitivă la 28.09.2016):
– diploma de Bacalaureat,
– Foaia Matricolă pentru clasele I-XII (n.red: deci nici liceul nu îl are?)
– certificat de competență lingvistică
– diploma de licență și foaia matricolă
– diploma de studii postuniversitare emisă de Academia de Poliție
– certificat de absolvire emis de Universitatea Națională de Apărare
– diploma de doctor – Universitatea Valahia.

Ce au păzit băieții cu ochi albaștri în timpul acesta, timp în care Baranga a continuat la ORNISS ca director adjunct, a devenit membru evaluator ARACIS și a fost numit șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Să-i dăm cu ARACIS, că poate uită lumea de ORNISS!

 1. Cezar

  Cu Baranga e un bun început.Nu se poate investiga „particularele”( prezenta la curs,structura cursurilor,calitatea academică a celor care au predat,testarea sumară a absolvenților la materiile specifice,capacitatea intelectuala a absolvenților etc)
  Ce purjă socială,ce de bani recuperați,ce demistificare,mai ceva ca Holocaustul( scuze!).

  Reply
 2. CMC

  „Ce au păzit băieții cu ochi albaștri în timpul acesta” ?
  Ei au treaba doar cu „intrusii”” care au diplome pe bune.
  „Corb la corb nu-si scoate ochii” !
  Plus, daca individul e implicat in treaba cu inchisorie CIA de la noi va pati ceva doar dupa ce Puiu Popoviciu, ala care a vandut terenul ambasadei va fi adus in tara.
  Adica, niciodata…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *