Romania Curată

S-a gândit mai bine. Liviu Dragnea se întoarce cu 180 de grade în scandalul Antena 3-ANAF

Antena 3 rămâne din ce în ce mai singură în războiul pe care l-a declanșat cu statul român pentru a păstra sediul de pe șoseaua București-Ploiești, confiscat prin sentința din dosarul ICA-Voiculescu.

Unul dintre cei mai importanți susținători ai vedetelor Antena 3, Liviu Dragnea, și-a nuanțat mult poziția după ce, în urmă cu o săptămână, se declara gata să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș dacă nu oprește evacuarea televiziunii. Marți seară, liderul PSD a spus că declaraţiile sale au fost denaturate şi că el nu se opune deciziilor Justiţiei şi nici recuperării prejudiciului în speţa respectivă.

„Sunt două speţe aici şi le iau pe rând. Afirmaţiile mele de săptămâna trecută au fost afirmaţii generate de emoţia generală, pe care nu mi le retrag. În schimb, am constatat că, din păcate, în ultimele zile, afirmaţiile mele au fost denaturate şi nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituţii ale statului, în această speţă. Declaraţiile mele au fost generate de dorinţa mea de a apăra cu toate puterile mele, oricând şi pentru oricine, libertatea de exprimare şi libertatea presei, şi nişte eventuale abuzuri ale unor funcţionari care au procedat într-un mod abuziv, şi asta toată lumea ştie…dar sub nicio formă n-am avut de gând să pun sub semnul întrebării vreodată o decizie definitivă a instanţei sau recuperarea unor prejudicii.”, a declarat Liviu Dragnea într-o conferinţă de presă.

Dragnea a spus că PSD nu va depune moţiune de cenzură, şi că cei care fac presiuni în interiorul partidului pentru acest lucru „vor să fie vedete”, referindu-se la senatorul Şerban Nicolae.

În acest context, important este și mesajul ambasadorului SUA la București, Hans Klemm care, răspunzând unei întrebări pe Facebook, a declarat:

„Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloș că acțiunea ANAF nu a influențat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obținute prin acte de corupție și furate de la poporul român”.

În același timp, Antena 3 a continuat să emită și după data de luni, în ciuda afirmațiilor alarmiste ale vedetelor postului, după ce a contestat în instanță ordinal de evacuare. (detalii aici)

 

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *