Romania Curată

Rezultate slabe pentru independenți. Niciunul nu intră în Parlament

Niciunul dintre candidații independenți înscriși în cursa electorală de duminică nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a ajunge parlamentar, nici în București, unde au candidat Paleologu, Udrea și Cernea, nici în țară, unde foști lideri locali au încercat să ajungă deputați pe cont propriu.

Cele mai multe voturi au fost câștigate de fostul liberal Theodor Paleologu, exclus în această vară după ce a criticat conducerea PNL. Fostul ministru al Culturii a reușit să adune aproape 8.300 de voturi, circa o treime din cele 24.500 necesare pentru un fotoliu de deputat.

Elena Udrea, fostă șefă a PMP, a adunat puțin peste 3.000 de voturi, după ce a decis să candideze ca independent din cauza problemelor penale. Fostul deputat PSD Remus Cernea, cu o agendă progresistă și ecologistă, a obținut ceva mai multe voturi – aproape 4.300.

În țară, în județul Gorj, fostul președinte (PSD) al Consiliului Județean Ion Călinoiu, candidat independent tot din cauza problemelor penale, a strâns doar circa 3.500 de voturi, în timp ce primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a obținut 8.673 de voturi, după numărarea a 99% din voturi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Rezultate slabe pentru independenți. Niciunul nu intră în Parlament

  1. Dumitru

    Dintre toti cei care apar in fotografie, singurul care reprezinta o ideologie clara este Cernea. Deci e normal ca ceilalti n-au trecut. Pentru Cernea, faptul ca n-a trecut in cel mai liberal mediu din Romania (orasul Bucuresti) arata ca Romania nu e pregatita pentru tematicile pe care le reprezinta (casatorie gay, anti-clericalism, etc.).

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *