Romania Curată

Reacția ministrului Culturii, legată de distrugerea clădirii simbol de pe strada Verona. ”Dezvoltarea orașului și salvarea memoriei și identității Bucureștiului nu trebuie să se excludă”

”Vestea că se dorește demolarea imobilului din intersecția străzii Arthur Verona cu Dionisie Lupu este extrem de îngrijorătoare.”, a scris astăzi ministrul Culturii, Corina Șuteu, pe pagina oficială a ministerului, după ce România Curată a publicat aseară un articol avertisment (aici) despre pericolul legat de dispariția clădirii care a devenit un simbol pentru cultura urbană a Bucureștiului din ultimul deceniu.

”Zona istorică Arthur Verona – Dionisie Lupu – Pitar Moș are un țesut și un peisaj urban păstrate nealterate aproape în totalitate, iar această insulă de identitate a Bucureștiului istoric este singurul exemplu coerent de regenerare și revitalizare urbană din Capitală, la care au contribuit decisiv festivalul Street Delivery și Fundația Cărturești. Calcanul casei care urmează să fie demolată a căpătat în cei 11 ani de Street Delivery o valoare simbolică a locului, devenind un reper nou într-un spațiu vechi de două secole. Calcanul casei a devenit un reper urban, a avut o funcție de coagulare artiștilor și activiștilor și face parte deja din memoria afectivă a centrului orașului.

Dezvoltarea orașului și salvarea memoriei și identității Bucureștiului nu trebuie să se excludă. Ele trebuie să dialogheze, dar cu precizarea permanentă a faptului că Bucureștiul este un oraș agresat atât de demolările sistematice din anii 80, cât și de cele petrecute în ultimii 10-15 ani, agresiuni profunde care au afectat ireversibil patrimoniul construit al Capitalei.”, a mai arătat ministrul Culturii, pe Facebook.

***

Citește și:

Simbolul culturii urbane bucureștene în pericol! Peretele pictat de pe strada Verona va fi demolat, iar în loc va apărea un imobil de birouri

***


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *