Romania Curată

Raportul politicilor publice (4-10 februarie 2019)

O altă rubrică săptămânală pe care o vom găzdui pe România Curată este raportul săptămânii, destinat tuturor celor interesați de ceea ce se întâmplă în România la nivelul politicilor publice: proiecte de acte normative, legi, decizii, anunțuri, reglementări noi. În acest sens, vom continua să fim cu ochii pe Parlament, ministere, agenții guvernamentale, președinție, chiar și autorități locale.

1. România l-a recunoscut pe Juan Guaido ca președinte interimar în Venezuela. Acesta, în calitate de lider al opoziției, s-a declarat președinte de drept după învestirea lui Nicolas Maduro în urma unor alegeri amplu contestate pe motiv de fraudă.

2. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a scos în dezbatere un proiect de OUG care înăsprește sancțiunile aplicabile și ar obliga operatorii economici să afișeze timp de 30 de zile o informare cu sancțiunile primite. Proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul protecției consumatorilor poate fi consultat aici.

3. Ministerul Justiției a propus compensații materiale de câte 5 lei pe zi pentru deținuții care nu au beneficiat de recursul compensatoriu şi care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoare.

4. Ministerul de Finanțe a anunțat că va aloca 10.000 euro pentru fiecare dintre școlile care nu au toaletă conform standardelor. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârșitul anului.

5. Tot Ministerul de Finanțe a anunțat că vrea ca toate prețurile din România să să fie în lei, nu în echivalentul în lei a unor preţuri în euro, așa cum este în prezent.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *