Romania Curată

Raportul politicilor publice (11-18 februarie 2019)

Principalele politici publice de interes general trecute sau anunțate în săptămâna precedentă sunt următoarele:

  1. Parlamentul a adoptat bugetul pe anul 2019, care include reducerea fondurilor naționale pentru investiții la nivel local, dar și un amendament pentru creșterea alocațiilor pentru copii, de la 84 la 150 de lei.
  2. Tarom a încheiat un parteneriat cu BlueAir, prin care fiecare companie se angajează să accepte biletele ale pasagerilor partenerului şi transportul acestora la destinaţia aleasă, în limita locurilor disponibile și numai pentru rute comune.
  3. Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a anunțat că va scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru un drum expres între Alexandria și București.
  4. Preşedintele Senatului anunță că printre amendamentele pe care Parlamentul le va aduce OUG 114/2018 se va număra și eliminarea impozitului de 2% din cifra de afaceri.
  5. Guvernul lucrează la un proiect de OUG pentru eliminarea CSM din procedura de numire a șefilor marilor Parchete și pentru sporirea puterilor Secției speciale de investigare a magistraților.
  6. Ministerul Educației anunță alocarea a 600 de milioane de lei pentru rechizite şi vouchere pentru echipament sportiv pentru elevi.
  7. Senatul a adoptat un proiect de lege prin care publicitatea la produse comerciale va fi complet interzisă și în școlile publice și în cele private.
  8. Guvernul va discuta un proiect prin care Ministerul Turismului să poată încheia contracte de finanțare multianuale cu autoritățile locale
  9. România va participa la primul summit UE – Liga Statelor Arabe, în Egipt. Obiectivul principal al acestui summit este să se creeze o platformă de cooperare între Uniunea Europeană și statele arabe.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *