Romania Curată

PressOne: Florian Coldea a devenit conferențiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire

Generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație, scrie Emilia Șercan pentru PressOne.

Pensionarul SRI Florian Coldea s-a reangajat tot la SRI

Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.

Toate indiciile arată că fostul șef operativ al SRI și-a pregătit CV-ul în ultimii doi ani de zile, astfel încât să poată ocupa, la un moment dat, poziția de conferențiar universitar.

În urma acestui concurs, Florian Coldea ar urma să fie din nou angajat în Serviciul Român de Informații cu normă întreagă, având în vedere că ANIMV este unitate militară a SRI.

Coldea este pensionar de aproape șapte luni, după ce a fost forțat să demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, în urma dezvăluirilor făcute de omul de afaceri Sebastian Ghiță despre vacanțele petrecute împreună în mai multe destinații exotice.

Florian Coldea nu a răspuns la telefon și nici la mesajele prin care i-am cerut un punct de vedere, notează PressOne.

În schimb, am primit o reacție de la Biroul de Presă al ANIMV: „Vă asigurăm că întreaga procedură de obținere a titlului de conferențiar universitar a domnului Florian Coldea a fost una riguroasă, transparentă și în concordanță cu toate legile și regulamentele”.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “PressOne: Florian Coldea a devenit conferențiar la Academia SRI cu un dosar fără acoperire

 1. Chix

  Comunicatul este șmecher (ca tot ceea ce fac blue-eyes-boys): procedura este corectă (definită dealtfel în legi și regulamente). Ca succesiune de operații. Ar fi fost mult mai corect dacă comunicatul ar fi spus sec că candidatul a îndeplinit toate criteriile minimale.
  Observație: dacă oricine scrie o carte care conține în titlu cuvântul OPINII, acea carte îi este luată în considerare ca lucrare științifică?

  Dacă la școala unde trebuie cultivată onoarea și patriotismul (cu fanatism, chiar) se întâmplă așa ceva, ce să mai sperăm de la ăștia? Să speculeze la bursă cu rinichii noștri?
  La câți oameni a făcut cu conturi, le putea solicita un post (sau mai multe) de consultant. Nu chiar onorific, dar mai puțin dezonorant.

  Reply
 2. CMC

  Academiile institutiilor de forta si universitatile popilor din ministerul educatiei sunt o rusine promovata de Abramburica.
  Daca erau necesare asemenea institute de formare, trebuiau sa existe exclusiv in cadrul ministerelor respective. Asa, arunca in societate doctori si cumpara influenta politica prin doctorate fara acoperire.

  Reply
  • Nelu Stiuca

   ACADEMIA ROMANA IMPREUNA CU AVOCATUL POPORULUI TREBUIE SA SE OCUPE DE DESFIINTAREA ACESTOR ORGANIZATII DE TIP MAFIOT.

   Reply
 3. Alexandru Lazarescu

  Secretele lui Polichinelle
  1. Dragnea si Tel Drum
  Tel Drum nu a fost decat pusculita cu bani negri pentru PSD. Administrand pusculita cu bani normal ca Dragnea a condus campaniile electorale si a urcat toate treptele in partid. Toti primarii PSD erau obligati sa dea contracte la Tel Drum pentru a dovedi ca sunt membii de incredere si pot fi mentinuti pe liste pentru a fi realesi, iar ca bonus nu trebuiau sa mai faca alte donatii catre visteria partidului. Procurorii vor fi uimiti de inventivitatea cu care se spalau banii publici si se transformau in afise electorale…
  2. Interesul National
  Dupa alegerile parlamentare din 2008 Basescu, care fusese tradat de Tariceanu, a propus o guvernare PDL-PSD de lunga durata. Pentru ca electoratul nu trebuia sa prinda aceasta miscare au ajuns la urmatoarea intelegere : cine castiga prezidentialele din 2009 face guvernul iar celalalt partid ramane in opozitie dar se rupe cu numarul de parlamentari care sa asigure majoritatea si aceasta bucatica vine la guvernare. Daca va castiga Geona PDL-ul va fi rupt de Elena Udrea, daca castiga Basescu PSD-ul va fi rupt de Oprea. Intelegerea a functionat perfect !
  3. Pelerinajele la Athos
  Toba si Coldea au fost impreuna la Athos. Igor Dodon era la Athos cand Dmitri Rogozin a fost declarat persoana non grata in Moldova. Multi ministi rusi merg la Athos si tot acolo au loc intalniri discrete intre delegatii importante.
  Se stie ca muntele Athos a ramas cam singurul loc din lume unde nu exista conexiuni mobile si telefonice, unde pur si simplu nu poti fi interceptat sau ascultat. Asta este legenda si foarte multi merg pentru a putea vorbi lucruri care nu este bine sa le vorbesti in alta patre .
  Realitatea este ca pe Athos au cam pus stapanire calugarii rusi, si absolut toti sunt colaboratorii KGB-ului. Si tot pe Athos au loc intalniri intre structurile de informatii rusesti si colaboratorii lor raspanditi in lumea larga !

  Reply
  • CMC

   Nu cumva Tel Drum a fost de fapt pusculita PD-L, acum PNL? Ca parca Dragnea era la PD-l in perioada pentru care e acuzat de DNA.

   Reply
 4. Ali Baba

  La SIA Galati, directorul de departament nu are niciun articol ISI ca prim autor, este urmarit penal, inclus in indexul plagiate.ro dar conduce doctorate si cere in instanta sa fie decan a patra oara, altfel sa fie sanctionat senatul.
  Senatul astazi a castigat si trimiterea in judecata pentru abuz in serviciu a sinistrului personaj devine iminenta.

  Reply
 5. Marian

  Intr-o tara unde numarul de universitati este aberant, calitatea invatamantului este in top 800+, unde pana si presedintele Academiei Romane (a se citi Cacademie) este numit politic, ce acoperire mai vreti?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *