Romania Curată

Platforma Respect, premiantă a discursului responsabil la Gala Hate Awards 2019

Joia trecută, pe 13 iunie, ActiveWatch a organizat Gala Hate Awards 2019, eveniment care a culminat cu lansarea celei de-a patra ediții a Raportului anual privind discursul intolerant și instigator la ură din România. Acesta trece în revistă principalele tendințe în materie de hate speech și de combatere a acestuia care s-au manifestat pe durata ultimului an. Îl vom citi pe larg și îi vom dedica un material separat.

Până atunci, să trecem în revistă premiile acordate la Gala Hate Awards.

Începem cu partea bună, pozitivă, în care asociația MozaiQ, platforma Respect și agenția Papaya Advertising am primit un premiu pentru discursul responsabil intitulat „stați liniștiți pe voturile voastre”. SAR este membru activ al platformei Respect încă din anul 2017, în cazul în care vă întrebați de unde și până unde folosirea narațiunii la persoana întâi. Premiul a fost acordat pentru mobilizarea exemplară în demobilizarea homofobiei de la urne.

Se acordă titlul „Cărturar bun de pus pe rănile istoriei” domnului Andrei Oișteanu pentru întreaga activitate de demistificare a istoriilor și isteriilor românești

Se acordă titlul „Institutul Elie Wiesel n-are mamă, n-are rector!” Institutului Elie Wiesel pentru tenacitatea de a corecta fake news-urile din istoria rușinoasă și neasumată a poporului daco-român, indiferent de cine sunt uitucii.

Se acordă titlul „Ba să-ți pese!” se acordă regizorului Radu Jude pentru că ne-a arătat, în detaliu, bubele de pe toate fețele istoriei moderne, dar nu neapărat civilizată.

Ajungem la repetenții discursului responsabil

Se acordă titlul „Homofobie pe linie de partid” bărbaților din Partidul Social Democrat care se tem să se plimbe pe stradă de mână cu un ficus.

Se acordă titlul „S-a înțeles greșit. Ne-am exprimat puțin cam holocaustic!” politicienilor din prima linie a țării, care au demonstrat, în repetate rânduri, că au gura slobodă și mintea captivă în clișee (menționați fiind Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, Alina Gorghiu, Mihai Tudose, dar și Petre Daea).

Se acordă titlul „Naționalist de peluzăr” tuturor vocilor rasiste și homofobe din galeriile de fotbal, care au dezonorat anul trecut ideea de sportivitate și de fair-play.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *