Romania Curată

Peste 125.000 de semnături pentru petiția prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, după ce acesta a atacat la CCR legea ce interzice condamnaților penal accesul în Guvern

UPDATE – Duminică la prânz, peste 125.000 de români semnaseră petiția prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

***

O petiție online lansată joi pe platforma de-clic.ro, prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, strânsese deja joi seară peste 35.000 de semnături. Inițiatorii și semnatarii au reacționat după decizia lui Victor Ciorbea de a ataca la Curtea Constituțională Legea Legea 90/2001, cea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea, condamnat penal cu suspendare în Dosarul Referendumului, să facă parte din Guvern.

„Domnule Ciorbea, suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități. Vă cerem să eliberați postul pentru cineva care pune interesul cetățeanului pe primul loc. Domnule avocat, sunteți concediat!”, se arată în introducerea petiției.

„De când ocupă funcția de Avocat al Poporului, Victor Ciorbea s-a remarcat doar prin blatul evident pe care l-a făcut cu toți cei ce sfidează drepturile omului”, mai afirmă inițiatorii. „Când au fost oameni călcați în picioare la Pungești, nu a avut nicio apăsare. Când mii de persoane cu dizabilități ar fi avut nevoie de implicararea sa, le-a întors spatele. Când „scriitorii” din pușcării sau președinți de partid certați cu legea i-au cerut sprijinul, nu a ezitat să îl ofere”, mai spun cei care au lansat petiția pentru îndepărtarea lui Victor Ciorbea de la conducerea instituției Avocatul Poporului.

Reamintim că, joi, Ciorbea a anunțat că a sesizat CCR privitor la Legea 90/2001, întrucât a constatat „lipsa de coerenţă legislativă în stabilirea unor criterii de integritate clare, obiective şi general valabile pentru ocuparea funcţiilor aparţinând celor trei puteri organizate în cadrul democraţiei constituţionale, aspect de natură să aducă atingere principiului echilibrului puterilor în stat”. El a negat că demersul său ar avea legătură cu Liviu Dragnea și a susținut că vizează „o reglementare de ansambu”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

46 thoughts on “Peste 125.000 de semnături pentru petiția prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, după ce acesta a atacat la CCR legea ce interzice condamnaților penal accesul în Guvern

 1. Bocirnea Amelia

  Nu se justifica actiunea asta sfidatoare la adresa populatiei. E suficient ca sunteti imuni si semizei pe aici.

  Reply
 2. Lucian Valeriu

  Scursura a societatii postdecembriste ! … RUSINE !!!….Pana cand , Doamne iarta-ma , mai avem rabdarea de a-i suporta ? Fratilor , eu am fost la vot si am decis sa fac prima mutare ! Am sa duc tomberonul pentru menajere la Bucuresti , si , daca in 6 luni psdul nu da banii promisi tuturor , am sa il invit pe Dragnea sa intre benevol in el !

  Reply
 3. Fost român (?)

  Eu cred că „petiția” ar trebui dusă în stradă, s-a demonstrat practic că are mai mult efect.
  Și nu doar pentru Ciorbea ci în general pentru toată sfidarea și nesimțirea de care dă dovadă actuala putere.

  Reply
  • Protonic

   PNTCD si Inclusiv Ciorbea au luat muuuult mai multe voturi in 1996 asa ca ca puteti sa numarati in continuare, oricum altudeva se hotaraste Avocatul Poporului doar propune iar de hotarat si votat se poate si fara Av. P.

   Reply
 4. CETATEANUL

  UNDE ESTE FICA LUI CIORBEA IN USA ARE UN CONT DE PESTE 1,4 MILIOANE DOLARI DEPUSI CAND CIORBEA ERA PREMIERUL RO. DE CE NU S-A AUTOSESIZAT CIORBEA LA NICI UNA DIN CELE PESTE 1500 DE LEGI NECONSTITUTIONALE ELABORATE DE PARLAMENT PRECIZATE DE Dl. ZEGREAN ??? Cum justifica institutia Avocatul Poporului schema de functionare super incarcata FARA SA AIBA ACTIVITATI DESFASURATE???

  Reply
 5. alinaMP

  Votati-l pe Ciorbea la supravietuitor fruntas la Premiile RC, dupa aceea ne ocupam si de ocuparea Avocatului Poporului. Sus pe stamga.

  Reply
  • Cri

   legea pe care Ciorbea o trimite la CCR si-a facut efectul doar in2016si a fost creata inainte de actuala Constitutie.
   Indiferent de motivele care il anima, Ciorbea are dreptul legal sa ceara o verificare de constitutionalitate pentru absolut orice lege.

   Reply
  • Protonic

   Este Av. Poporului si PSD la ora asta reprezinta Poporul din fericire sau din pacate asta ramane de vazut.

   Reply
 6. Ionas

  Ciorbea este doar un executant umil dar cu pretentie de entuziasm aflat la dispozitia lui Dragnea si a celor cu bani si putere.
  Pentru el petitia asta nu valoreaza nimic, poate eventual sa se distreze cind o va citi.
  Pur si simlu omul este un oportunist de cea mai joasa speta, nu va faceti sperante .
  Nu degeaba in aniul 1997 presedintele E Constantinescu l-a dat afara din guvern.

  Reply
 7. Adrian

  Lipsa unor criterii de integritate clare este.. clara. Asta trebuie sa fie sarcina judecatorilor(nu constitutionali). D. Dragnea (de pilda) putea fi bine-merci propus prim-ministru, eventual chiar acceptat de presedinte, dar tot acest proces ar trebui sa poata fi supus atentiei unui magistrat, de catre oricine. Aceeasi e situatia cu orice propunere (de prim-ministru, de pilda), pana a fi validata de un for superior (parlament, pentru cabinet). Intr-un fel, similar cu anteriorul control de constitutionalitate a(l) unei legi. Iar daca obiectiile de integritate sunt respinse si ulterior apar noi imprejurari, constatate ca atare tot de catre un (alt) magistrat, persoana in cauza sa fie demisa de drept.

  Dar, desigur, ar trebui ca magistratii sa fie, toti, ..integri.
  Un prim pas ar fi sa citeasca actele dosarelor, din scoarta-n scoarta. Chestia aceasta a lipsei de respect a magistratilor fata de justitiabili are acum doar o minima recunoastere prin aceea ca taxele de timbru pentru caile extraordinare de atac, in caz ca sunt admise acele cai, raman in sarcina statului.

  Reply
 8. daniel

  de ce sa-si dea demisia? pai e al nostru, dintre noi, dar pentru ei! lasati pe ,,avocatul” ciorbea la locul lui..nu va place profilul? hai ca romania devine tara interesanta..pai nu ziceau unii, c-am fi tara lui bhorat?

  Reply
 9. vasile

  ioi ioi… cică avocatul poporului a luat apărarea unui nene care a fost impotriva poporului din diaspora. ioi ioi

  Reply
 10. Doina Mihai

  Pentru asi pastra privilegiile ,acest lider de sindicat a ditrus partidul taranesc . Pentru apariitile permanente la Antena3 si la RTV ,a fost rasplatit de Ponta cu aceasta functie inalta de Avocat al Poporului. Atributiile lui ,ar trebui sa fie de aparator al poporului ,aparator public ,mediator public si nu aparatorul mafiotilor ! Rusine , avocat Ciorbea. !

  Reply
 11. Alex

  Intr-un stat de drept functia de avocat al poporului apartine opozitiei pentru a putea contracara eventualele derapaje ale puterii. Dar mai avem mult pana sa devenim stat de drept !

  Reply
 12. andreesanu

  Un ZERO ca si sindicalist !,o NULITATE ABSOLUTA CA SI PREMIER ,IAR DUPA CE S-A INTINS MAI MULT DECAT IL TINE PLAPUMA !!-IMPRUMUTAT LA BANCA SUTE DE MII DE EURO !!,PARLITUL ,pupincuristul PSD pus de Ponta intr-un post in care a dormit ani de zile !!,se trezeste acum sa ceara anularea unei legi pe care a votat-o Dorneanu ca si presedinte al camerei !!.Individul ori e speriat de moarte de datoria la banca ,ori e dus cu capul !!.
  Sa-l vedem si pe Dorneanu acum ca si judecator la CCR ce-i poate capul ??.
  Ca pe Ciorbea e clar nu-l duce !!.
  Ce-o fi vazut Conventia in 96 cand l-au pus premier pe tarie brau asta ??.

  Reply
  • VICTOR ISTRATE

   Titirca inima rea! Dormi in pace ce te-a apucat de te-ai sculat pardon te-ai trezit chiar acum vezi de datoriile de la banca!

   Reply
 13. Elena Silipas

  Pacat ca nu s-a terminat cu bataia de joc la adresa „poporului” de catre politicieni; e pacat si de aceea sunt de acord cu demiterea lui Ciorbea, care nici macar nu poate fi numit domn.

  Reply
 14. M.S. Jalobeanu

  Dacă tot e vorba de schimbări legislative pentru a-l „promova” și mai mult pe dl.Dragnea, cred că soluția ar fi ca în guvern să nu poată fi numiți și votați decât aceia care au condamnări penale definitive ! Sunt suficiente „resurse” chiar în actualul Parlament ! :-)

  Reply
 15. Mihai Pavelescu

  furia va orbeste. e ca si cum Ciorbea a si decis ca Dragnea va fi PM.

  dar daca CCR decide ca nici Dragnea nu poate fi premier, dar nici parlamentarii condamnati penal nu mai pot fi parlamentari? si nici ministri? si nici administratori de regii si companii private? si nici nu pot candida in functii de primari sau nu mai pot fi sefi de judete? sau consilieri locali?

  nu vreti sa vorbim dupa decizia CCR?

  Reply
 16. Neagoe

  Nu ati inteles nimic. Ciorbea a sesizat Curtea Constitutionala si nu a atacat legea la curte. Sesizarea priveste aplicabilitatea legii, in sensul ca sunt functionari publici, senatori, deputati, sefi de institutii care pot fi in functie chiar daca au fost condamnati penal. Ceea ce nu este normal. Legea trebuie sa fie egala pentru toata lumea. Iar daca o persoana a savarsit o infractiune, a fost condamnata si a executat pedeapsa are aceleasi drepturi ca noi toti ceilalati. Cum ar fi daca la angajare fiecare societate comerciala ar impune standardele care le cred ele de cuvinta. Adica sa nu angajeze cercetati penal, pe cei inalti sau grasi, slabi, etc. Alti au lupat ca toti sa avem aceleasi drepturi.Iar cu limbaj suburban nu ajungem nicaieri. Sa asteptam decizia Curtii si dupa aceea discutam. Fiecare putem sa ne dam cu parerea dar folosind un limbaj civilizat. Sa lasam ura si sa ascultam pe toata lumea fara patima. Nimeni nu detine adevarul absolut.

  Reply
  • AlinaP

   Nu exista „egalitate” intre un condamnat care se reabiliteaza avand functii care nu afecteaza pe cei din jur si un condamnat care ajunge in functii publice cu dreptul de a da legislatii sau a dispune de soarta, viata celor din jur, sa nu mai vorbim de soarta intregului popor, si toate astea avand imunitate in fata legii. Aici este diferenta si nedreptatea „egalitatii” despre care vorbiti.

   Reply
   • laur22

    corect .

    <>

    si de aceea totzi cei care au fost condamnatzi penal de fostul regim comunist trebuiesc expropriatzi si de proprietatzi si de pensii si de dreptul de a vota ei ori copii lor deorece ei ar putea afecta nu asa soarta celr din jur ori mai stii poate chiar soarta intregului popor.

    Nu asa sa le aplicam si lor „banditzilor” „confiscarea extinsa a averii”. Nu asa ?

    PS pentru cei care nu s-au prins am fost sarcastic desi in linia de argunmetare a talibanilor anticomunismului ca fii „baditzilor” regimului comunist sa nu mai aibe dreptui politice.

    Iar „banditzii” cine sunt banditzii ei aici sa va vad ca pot fi securistii ori cei cu care se luptau respectivii securisti ca deh : asa e cu „staul de drept” si inviolabiliatea deciziilor justitziei oricat de nedrepte si de abuziv mafiote ar fi acestea.

    PS repectiv furt – coruptzie – mafier poate aflatzi si voi cum a fost cu putintza ca in Dosarul Microsoft Microsoft sa nu fie anchetata si daca asa a fost e si in alte cazuri .

    Nu de alta da daca e sa vorbim de campionatul cine fura mai mult in Romania statul roman poate ca aasa aflatzi si voi ca cel mai scump Km de sosea in campie nu l-a facut nici
    – Teldrum-ul lui Dragnea ori
    – RomStrade lui Nelu Iordache ori
    – Pa&Co a lui Casuneanu ori
    – UTI-ul lui Urdarescu

    ci ditamai Bechtelul care a platit-o pe Clotilde Armand.

    Si da subscriu nu doar infractorii sa nu mai aibe drepturi politice.
    Nici rudele de gardul i si II a acestora ce deh HOTZIA SE INVATZA IN FAMILIE ceea ce ne poate afecta, nu asa ?

    Reply
   • CMC

    Da’ la francezi cand le tineti lectia asta?
    Ca acolo nu au probleme cu ocuparea functiilor politice dupa condamnari.

    Reply
 17. CMC

  De fapt, de ce e atat de rau sa ceri Curtii Constitutionale sa stabilesca daca o lege este sau nu constitutionala?
  Avocatul Poporului nu a decis ca e necosntitutionala, ca nu are o asemenea putere.
  Nu avem incredere in decizia Curtii Constitutionale?
  Atunci nu suntem stat de drept.

  Reply
 18. Dumitru

  Eu am fost foarte uimit ca Ciorbea da dovada de atata celeritate. Ultima oara cand auzisem de el, Ciorbea era taranist (afiliere „extinct in the wild”). Deci primul meu gand a fost ca e mana-n mana cu Sistemul si vrea sa forteze decizia de constitutionalitate „care trebuie” cat timp mai e cine trebuie prin CCR. Vazand avalansa de reactii de aici, incep sa-mi pun intrebari. Dar, in principiu, de ce e jenant sa ceara analiza de constitutionalitate ? Chiar exista pericolul ca CCR (care parca era pro-Kovesi si anti-PSD) sa ia o decizie favorabila lui Dragnea ? Daca pana si CCR ia asa o decizie, eu as zice ca o merita Dragnea, si ca petitia asta e o incercare de obstructionare a justitiei (suna tare, nu ?).

  Reply
 19. POPOVICIU DORIN

  DEMISIA acestui AVOCAT al HOTILOR trebuie solicitata in strada, in speranta ca urmeaza si cei pe care ii apara cu atata inversunare!!!, IESITI CU TOTII !!!

  Reply
 20. CMC

  Eu fac parte din restul de 19 milioane care cred ca e deplasat sa ceri demisia cuiva pentru ca solicita o clarificare de la Curtea Constitutionala.

  Reply
 21. Calin Dejeu

  Ar trebui ca oamenii, daca tot intra pe de-clic, sa semneze si alte petitii. Petitiile sunt o forma de presiune civica si doar aceasta presiune mai poate salva ceva din tara aceasta, la ce guvern avem. Dar, de exemplu, petitia pentru Defileul Jiului est la doar 9400 de semnaturi, desi este vorba de distrugerea completa a unui parc national, si suntem 20 de miilioane de pagubiti acum, plus miliardele din toate generatiile urmatoare.
  https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/opriti-distrugerea-defileului-jiului

  Reply
 22. octavian căpățină

  La mulți ani cu bucurii și sănătate Ioanelor și Ionilor!
  Întrucât zile „teribile” de încercare ni se anunță tuturor, în 2017.
  Schema pe care se merge și acuma a fost inaugurată de Adrian Năstase: primul pas – pomeni la care poporul pune botu și dormitează fericit, pasul doi peste mulțumirea generală ei pradă de sute de miliarde țara; în final toți sunt mulțumiți, dar mai ales cei săraci și cei care au furat cu sacul!
  Schema pe care se merge acuma este aceiași, dar are încă un obiectiv fundamental cei care au furat de 27 de ani încoace să fie spălați – să devină albi! Violarea și așa a anemicei legislații anticorupție este principalul obiectiv a penalilor din fruntea statului. TREBUIE SĂ NE UNIM, cei 80% care nu ne-am dat votul acestor penali, pentru a nu le face jocul. Un Ion, alias Iohannis trebuie să conducă această resurecție morală!

  Reply
 23. Andrei

  Infractorul care va fi desdiscriminat, saracul, prin schimbarea legii, va dovedi ca avocatul Victor are sprijinul, in milioane de mesaje de la MILIARDE de romani!

  Reply
 24. Biro

  Rușine sa va fie d-le Ciorbea,s-ar învârtii in mormânt Corneliu Coposu,Ion Diaconescul,Doina Cornea,si alti luptători anticomunisti să-mi fie iertat ca nu i-am pomenit,Dispareți D-leCiorbea!!!!

  Reply
 25. Nicu

  Nu vă mai kkți pe voi cu cele 125.000 de semnături, nu vor avea nici un efect. Mai bine ați încerca să scoateți 12.000 de oameni în stradă.

  Reply
 26. laur22

  Si totusi la subiect

  criteriile de integritate se aplica egal celor 3 puteri in stat ?

  si daca nu, e de dorit sa se aplice egal ?

  Da / Nu / De ce ?

  sau aici pe RC noi latram noi nu gandim.

  Altminteri ghinion de nesansa doar 125.000 de troli de internet au dat click pe o pagina de internet ceea ce e bine e bine da pana la 5 mai este mult.

  Totusi USR a fot votat de 189703 oameni deci … astia suntetzi voi totzi cu totzii.

  De ce ar trebui noi restul de 18 milioane de romani sa ne luam dupa istericalele vostre asta e o alta intrebare la care probabil raspunsul nu va fi dat niciodata.

  Apropo poate ca imi explicatzi si mie ce inseamna semnaturile trolilor de pe intrenet ?
  Dupa cum [poate ca si ceilaltzi o sa imi explice si mei ce insemna „obscurantismul” spre care se indrepta in mod accelerat PNL-ului ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *