Mihai Goțiu

Peste o mie de protestatari, în stradă, la Iași, pentru păduri (VIDEO). Și niște imagini care n-au nevoie de comentarii suplimentare

Peste o mie (estimarea conservatoare), posibil spre două mii de cetățeni au ieșit, sâmbătă seara, în Iași pentru a cere stoparea distrugerii pădurilor și a copacilor seculari din jurul municipiului, este estimarea făcută de organizatori. Principala revendicare a acestora e înființarea Parcului Natural Codrii Iașilor, o petiție pentru susținerea acestui demers, pe platforma Declic, adunând deja peste 35.000 de semnături.


”Ceea ce vrem să facem pentru #ParcNaturalCodriiIasilor nu este ușor. Dar cu atâția oameni alături în stradă – peste o mie, conservator, posibil spre două – ne încărcăm mai departe! (…) Mulțumim și colegilor din Coaliția Pentru Natura Iașului, alături de care am scandat mesaje împreună pentru pădurile și arborii remarcabili ai Iașului, ca sunt din codri, de pe Prut, de la Ciric, Galata sau celelalte păduri. Mulțumim și voluntarilor noștri dedicați! .

Nu se va termina acum, dar noi nu plecăm nicăieri și va promitem ca energiile voastre de azi, ca și semnăturile de pe petiție, nu se vor disipa în gol. #ParcNaturalCodriiIasilor e un demers de amploare care va avea și opoziție, chiar dacă nu pe față.

Săptămâna viitoare vom vedea cine, dintre candidați, refuză să își asume susținerea demersului și vă vom anunța. Nu se va termina nimic cu alegerile. Păstrați pancarde cu drag și speranță. Parcul se va materializa, singura întrebare e câtă distrugere vor mai permite decidenții locali și centrali până atunci. Invitați prietenii să ne urmărească.
Copiilor felicitări și La Mulți Ani! După azi, suntem siguri ca viitorul e asigurat!”

Postare de pe grupul de Facebook Codrii Iașilor.

Tot de pe grupul Codrii Iașilor, niște fotografii de la protest, postate de Elena Dorneanu, respectiv Cristina Lucescu, care nu mai au nevoie de comentarii suplimentare:

Despre motivarea protestului, mai pe larg, aici:

MARȘ pentru Pădurile Iașului. Pentru ca arbori de sute de ani să nu mai ajungă rumeguș și cenușă. Și să se poată bucura și copiii și nepoții de ei

Citește pe România Curată:

Perversul l-a răzbunat pe Mirel, în uralele ”bărbaților adevărați”. Și cum mai stă Facebook cu toleranța la violență

Tun după tun, de la directorii Afacerii Roșia Montană. Nu doar statul român, ci și banca de stat CEC, Primăria Alba Iulia, dar și alte instituții publice riscă să piardă zeci de milioane și/sau să rămână cu lucrări neexecutate. La cât se cifrează datoriile

Șef din Poliție, reținut pentru că ar fi primit mită de la Mafia Lemnului. Luna trecută, polițistul deschisese dosar penal pentru tăierile ilegale din prima pădure cu certificare FSC din România


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *