Romania Curată

Peste 40.000 de semnături pe o petiție deschisă în Germania împotriva abatorului de lemne Schweighofer de la Reci. SEMNEAZ-O și TU!

Petiția inițiată la sfârșitul săptămânii trecute de organizația Rettet den Regenwald / Rescue the Rainforest (Salvați pădurile tropicale) din Germania, prin care se cere stoparea autorizării fabricii Schweighofer-Holzindustrie de la Reci (jud. Covasna), a strâns deja peste 40.000 de semnături. Petiția este adresată Ministerului Mediului din România, iar organizația care a inițiat-o este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial în domeniul apărării pădurilor, având peste un milion de susținători în întreaga lume.

Săptămâna trecută, Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției de Protecție a Mediului Covasna a anunțat eliberarea autorizației de mediu pentru fabrica de la Reci, fapt care a generat reacția dură a organizațiilor ecologiste. Acestea afirmă că fabrica și autorizarea acesteia încalcă numeroase legi și norme legale și, în plus, capacitatea de producție a acesteia (de procesare de bușteni) este mult peste cea declarată în acte (detalii aici).

Dacă doriți să semnați să semnați petiția inițiată de Rettet den Regenwald o puteți face aici.

Cum sa procedati (pentru cei care nu cunoașteți limba germană:

1. pe pagina petitiei, în dreapta, în campul Vorname* treceți PRENUMELE.
2. în câmpul Nachname* treceți NUMELE
3. E-Mail* – evident, mailul
4. în câmpul PLZ (Postleitzahl) – CODUL POȘTAL al localității dvs.
5. în câmpul Ort – LOCALITATEA
6. selectați în ultimul câmp țara – RUMAENIEN (sau în ce țară locuiți acum)
7. dați clic pe butonul roșu UNTERSCHREIBEN (semnează)

Nu uitați să dați apoi SHARE pe FACEBOOK!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

13 thoughts on “Peste 40.000 de semnături pe o petiție deschisă în Germania împotriva abatorului de lemne Schweighofer de la Reci. SEMNEAZ-O și TU!

  • Mihai Gotiu

   @ IOAN: nu se pune problema așa, că ”dacă nu putem noi”; putem și noi, dar orice ajutor e binevenit

   Reply
 1. Părăsită Lucian

  Scoateți afară din România măcar sa mai putem sa salvam ce ne-a mai rămas din pădurile României, oxigenul nostru și dreptul de a trai si respira în aer curat , nu trebuie sa îl ia Schweighofer , ei au ajuns sa ne dicteze și citi ani sa mai trăim și când sa murim .

  Reply
 2. Nicoleta Moldovan

  Stop dezastrului din Carpati – austriacul sa plece acasa si sa-si taie padurile din tara lui !!!!

  Reply
 3. Suparata Sonia

  Suparata ca se intampla asa ceva, in conditiile in care sunt lasati sa faca asa ceva! Nadajduiesc ca, aceasta petitieisi va avea efectul dorit.

  Reply
 4. Maria Zapanta

  They have to pay all the damage ,every single tree they cut it ,to fix all the road they destroyed ,the rent for how long time they stayed in Romania

  Reply
 5. alex

  Anii au trecut si abuzurile austriecilor in Romania s-au inmultit. Cati dintre voi folositi bancile, benzina si orice alt produs care genereaza transfer de profit masiv in tara lor?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *