Adrian Popescu

Patriarhul va castiga mai mult decat sefii SRI, SIE si STS

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit lunar de 14.500 lei brut, echivalent cu cel al unui ministru, informează Ziare.com.

Totodata, directorii SIE, SRI si STS vor castiga 10.730 lei brut, acelasi venit urmand sa il aiba si secretarii de stat, au precizat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

In ceea ce priveste prefectii, acestia vor avea un salariu de 10.730 lei, iar subprefectii – 10.150 lei.

De asemenea, presedintele Consiliului Legislativ, Avocatul Poporului, seful Curtii de Conturi, secretarul general al Guvernului, consilierii prezidentiali si presedintele Consiliului Concurentei vor castiga lunar 14.500 lei. Aceleasi venituri le vor avea si presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si seful Autoritatii Electorale Permanente.

Referitor la functiile din Parlamentul Romaniei, vicepresedintii Camerei Deputatilor si Senatului vor avea un salariu lunar de 14.500 lei, secretarii, chestorii si liderii grupurilor parlamentare – 13.630 lei, presedintii Comisiilor permanente – 12.615 lei, vicepresedintii acestor comisii – 12.180 lei, in timp ce senatorii si deputatii vor castiga 11.600 lei.

Vicepresedintii Curtii de Conturi, Consiliului Concurentei si ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii vor avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit de 13.050 lei, iar secretarul general adjunct al Guvernului si consilierii de stat – 10.730 lei.

Totodata, vicepresedintii AEP si ANI vor castiga lunar 10.730 lei.

Presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si directorul general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat vor avea un salariu de 11.600 lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Patriarhul va castiga mai mult decat sefii SRI, SIE si STS

 1. VISLOVSCHI ELENA

  DECE ARE NEVOIE PATRIARHUL DE SALAR ?MANCARE ASUGURATA ARE HAINE ARE CASA LUXOASA ARE ATUNCI LA CE SA AIBA SU UN SALAR SI MAI ALES ASA MARE ?CATI COPII ARE DE HRANIT ? SAU CE FAMILIE ARE DE INTRETINUT ? DECE NU SE RESPECTA CUM SPUNE IN BIBLIE CA PREOTII VOR FI PLATITI DE ENORIASII SAI :ASA NU VOM AVEA TOT FELUL DE SPECIMENE IN RELIGIE CARE SA O DEFORMEZE SI SA ALUNGE ENORIASII -CI OAMENI CU ADEVARAT CARE SLUJESC PE D-ZEU IN BISERICA SE CITESC FERICIRILE ACOLO SE SPUNE CA SANT FERICITI CEI SARACI CA :::DECE EI TREBUIE SA FIE IMBUIBATI SI MAI BOGATI CA ENORIASII SAI? DECE SANT PRIMII CARE INCALCA TOT CE SCRIE IN BIBLIE SI SLUJESC PE SATANA ?DECE ALEARGA DUPA ATATA BOGATIE -NOI CE SA CREDEMCA AU DOI STAPANI? SI CU DOUA SALARII?SI DE LA STAT SI DE LA OAMENI? CUM VREM SA CREADA OAMENII IN CE SPUN EI? AU MASINI LUXOASE; AU COPII LA SCOLI IN STRAINATATE AU CASE SI APARTAMENTE PESTE TOT ATUNCI ? CATI DINTRE AI MAI ALES PATRIARHUL ARE ORFELINATE PT COPII FARA ADAPOST PT BATRANI AI NIMANUI DE CATE ORI SI-A DONAT SALARUL LA UN SPITAL SAU CATE SPITALE ARE BISERICA ASA CUM AVEAU ODATA SI CALUGARITELE INGRIJEAU BOLNAVII? TREZITI-VA TOVARASILOR POPI SI MAI ALES PATRIARHULE SECURIST TEOCTIST A FOST MULT MAI OMENOS CA TINE:::OAMENII ORICUM NU MAI VOTEAZA CUM SPUNE POPA SAU MAI LUMINAT LA CAP

  Reply
 2. Titel

  Abia acum se va autodeclara „Prea fericit” pe deplin!
  Iar banii, ca „nascocire draceasca”, ii va dona, bineinteles, Bisericii Mantuirii Neamului Romanesc.

  Reply
 3. Dumitru

  Da, dar aflu din presa azi ca maharii din Justitie au mai mult decat dublu fata de asta. 35000 de lei pe luna. Ia sa ne indignam unde e mai gros, nu numai la aia care nu ne plac din alte motive.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *