Romania Curată

Parchetul General a început o investigație după autodenunțul lui Ghiță din cazul doctoratului lui Kovesi

Procurorii Parchetului General au început, joi, urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în dosarul constituit ca urmare a autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță, au precizat surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit acelorași surse, deputatul a fost audiat în calitate de martor în acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, joi, la ieșirea de la Parchetul General, că a dat o declarație de martor, iar săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunțului pe care l-a făcut, astfel încât să ajute la soluționarea acestei situații.

”Sunt convins că vor fi audiate și alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. (…) Ce mă bucur eu, și am declarat astăzi de dimineață, este faptul că Parchetul General a avut curajul să înceapă și să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA, chiar pe Laura Codruța Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român, pe care trebuie să o acceptăm toți, chiar și cei mai mari admiratori ai dânsei”, a spus Ghiță.

Întrebat ce infracțiuni vizează cercetările din acest dosar, el a replicat că procurorul trebuie lăsat să facă încadrarea faptelor respective și să se raporteze la ele, mai scrie Agerpres.

Reamintim că, în urmă cu două zile, Sebastian Ghiță a declarat că s-a autodenunțat la parchet pentru că, în 2012, ar fi participat la măsluirea raportului Consiliului de Etică care a dat verdict de neplagiat în cazul tezei de doctorat a Codruței Kovesi (mai multe detalii aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *