Romania Curată

Oprea nu scapă. DNA cere președintelui avizul pentru urmărirea penală a fostului vicepremier

DNA îi solicită lui Klaus Iohannis avizul în vederea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea în dosarul de ucidere din culpă a polițistului Bogdan Gigină. Cererea DNA vine în contextul în care Oprea și-a dat demisia din Senat, iar astfel avizul pentru urmărirea penală trebuie să vină de la președinte. Reamintim că senatorii au votat împotriva urmăririi penale a fostului vicepremier și ministru de Interne, fapt ce a determinat proteste de stradă. Ulterior, după ce și președintele Iohannis i-a cerut acest lucru, Oprea și-a dat demisia.

Iată cum motivează DNA cererea adresată președintelui:

”Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Președintelui României, pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui GABRIEL OPREA, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, având în vedere că au reieșit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în perioada în care deținea funcția ministerială.
Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale și constituționale și având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 01 octombrie 2016 (publicată în Monitorul Oficial).
Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale față de persoane care dețin sau au deținut calitatea de ministru, pentru fapte săvârșite în exercitarea mandatului, și care, la data sesizării, nu au și calitatea de deputat sau de senator, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Președintelui României”, se arată în comunicatul DNA.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Oprea nu scapă. DNA cere președintelui avizul pentru urmărirea penală a fostului vicepremier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *