Romania Curată

Olguța Vasilescu ar putea fi pusă sub control judiciar din cauza presiunilor puse pe Petre Becheru

Lia Olguța Vasilescu află astăzi dacă va fi pusă sub control judiciar, după ce DNA a făcut o plângere împotriva acesteia, pentru că a încercat să-l discrediteze pe Petru Becheru, denunțătorul din dosarul de corupție în care este judecată primărița din Craiova.

Plângerea DNA este judecată de Tribunalul București.

„Ne aşteptam la represalii. Acest proces nu e despre apărarea Olguţei Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunţător ci despre libertatea de exprimare, drept constituţional câştigat în revoluţia din decembrie. Pe toată durata urmăririi am înţeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunţătorilor. În schimb şi eu şi dvs ne-am confruntat cu un val de informaţii pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presă. Populaţia Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar şi azi ne vom bate pentru acest drept faţă de acuzaţiile ce se aduc doar pe o parte. Rechizitoriul meu a apărut în public pe 19 iunie iar eu, ca inculpat, l-am primit doar pe 27 iunie. N-am absolut nicio legătură cu acea persoana din înregistrare. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu înainte de şedinţa de judecată, citată de Mediafax.

Avocatul Liei Olguţa Vasilescu susţine că datele referitoare la dosarul în care este cercetat edilul existau deja în spaţiul public, înainte ca aceasta să posteze anumite informaţii pe pagina de Facebook.

„Am tăcut, am înţeles regulile unui proces în faza de urmărire penală şi de cameră preliminară. Eu cred că s-a ajuns prea departe şi vă rog să urmăriţi, să citiţi transcrierea unei emisiuni de televiziune din 8 august în care sunt acuzaţii concrete împotriva doamnei primar cu date din anchetă”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul edilului.

Solicitarea privind măsura preventivă vine după ce Lia Olguţa Vasilescu a postat pe pagina sa de Facebook transcriptul unei înregistrări de la dosarul în care este judecată, în care apare denunţătorul Petru Becheru.

„În intervalul de timp consecutiv înregistrării cauzei pe rolul instanţei şi după primirea actului de sesizare, inculpata Vasilescu Lia Olguţa a postat selectiv, pe pagina sa dintr-o reţea de socializare, acte din dosarul de urmărire penală, apoi i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor. Această acţiune a inculpatei a generat în mass-media, în perioada 30.07.2016 – 31.07.2016, ample reacţii în legătură cu postările efectuate. În concret, inculpata a încercat discreditarea martorului denunţător, publicând o fotografie a acestuia şi formulând comentarii în legătură cu credibilitatea afirmaţiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau ameninţat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguţa. În aparenţă aceasta a intervenit în discuţii cerând decenţă, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau”, îşi motivau procurorii anticorupţie cererea, într-un comunicat de presă.

România Curată a publicat zilele trecute un interviu cu Petru Becheru în care acesta povestea la ce presiuni este supus din partea susținătorilor Olguței Vasilescu. Mai mult decât atât, unul dintre subordonații acesteia de la primărie ar fi încercat să-l mituiască.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost trimisă în judecată la data de 19 iulie de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită, folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Olguța Vasilescu ar putea fi pusă sub control judiciar din cauza presiunilor puse pe Petre Becheru

 1. Tempor

  Când este vorba de bani și putere nu mai există noțiunea de naționalitate, religie, sex, handicap fizic, …!
  In accepțiunea unora: cei fără bani și putere sunt morți, handicapați, proști, …

  Reply
 2. ??????

  Sa observam ca mai este un Petre Becheru, halterofil, medaliat cu aur la olimpiada de le Los Angeles, oltean din Draganești-Vlașca, nefiind probabil discuție despre medaliatul cu aur la haltere cu o astfel de „inițiativa” ?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *