Daniel Befu

Ce NU spune Olguța Vasilescu din dosarul ei de corupție. Interviu cu Petru Becheru, omul pe care primărița din Craiova vrea cu orice preț să-l discrediteze

După ce și-a asmuțit susținătorii împotriva lui Petru Becheru, tânărul președinte de asociație de proprietari care a denunțat-o la DNA, Olguța Vasilescu a încercat pe toate canalele să demonstreze că denunțătorul este lipsit de credibilitate. Chiar a îndrăznit să sugereze că acesta nu ar fi în toate mințile. România Curată a realizat însă un interviu cu Becheru, care prezintă o cu totul altă perspectivă decât primarul Craiovei: în reabilitarea fațadelor blocurilor din Craiova s-au săvârșit mai multe ilegalități, iar Petru Becheru a avut motive întemeiate să facă denunțul la DNA. În plus, presiunile și amenințările la adresa tânărului președinte de asociație ar trebui să constituie obiectul altor anchete penale.

Citiți interviul de mai jos și veți realiza că adevărata explicație pentru care Olguța Vasilescu a declanșat această prigoană împotriva denunțătorului ei este mai degrabă teama de pușcărie.

Legăturile dubioase dintre UTI și firmele care s-au ocupat de reabilitarea blocurilor

România Curată: Care e contextul care a generat intrarea ta în conflict cu influenta primăriță a Craiovei, Lia Olguța Vasilescu?

Petru Becheru: La o ședință la care au fost invitați președinții de asociații din centrul Craiovei, în toamna anului 2013, ni s-a adus la cunoștință că s-a dispus ca fațadele blocurilor din zona centrală, să fie reparate, nefiind la acel moment clar care este sursa de finanțare și care sunt condițiile în care se vor efectua lucrările. Ni s-a cerut să dăm un acord și asociația mea a dat un acord de principiu, cu rugămintea către primărie, ca să ne comunice în termen util înainte de începerea lucrărilor, documentația necesară pentru a o putea supune votului adunării generale a proprietarilor. Această documentație nu a venit și, la începutul lunii aprilie 2014, pur și simplu niște muncitori care lucrau la un proiect al primăriei Craiova, au început să ridice o schelă și să înceapă vopsirea blocului. Nu a fost vorba de reabilitare. Doar să zugrăvească, adică să dea cu lavabil și unde mai erau mici crăpături să le acopere. Problema era următoarea: că intrase în vigoare o HCL propusă sau votată chiar de doamna primar, prin care se spunea că lucrările la fațadele blocurilor nu pot fi făcute decât pe întreaga fațadă, ori aceste lucrări pe care vroiau să le facă, se făceau doar pe partea dinspre drum a fațadei, nu pe partea dinspre curte. Deci își încălcau propriul lor regulament. După aia, cu toate că oficial ni s-a prezentat că banii provin din sponsorizări, de fapt unii proprietari erau obligați să plătească aceste lucrări la un preț supraevaluat, în opinia mea.

România Curată: Ai zis că a fost sponsorizare. Ați fost puși să și plătiți?

Petru Becheru: Proprietarii de la parter, unde de obicei sunt spații comerciale, dar acolo sunt și proprietari persoane fizice, au fost obligați să plătească reparația fațadei din dreptul lor. Cu toate că fațada este proprietate comună a tuturor proprietarilor din bloc și nu poți să-i pui pe unii să plătească și pe unii nu, fiindcă asta înseamnă coproprietate asupra unei clădiri, cei de la spațiile comerciale au fost puși să plătească pe motiv că oricum au bani și nu trebuie să li se acorde sponsorizare. Noi știam că sponsorul căruia îi fusese repartizat blocul meu, plătise pentru întreaga fațadă, deci și pe față și pe spate, pentru toată lumea. Celor de la parter li se cerea să mai plătească încă o dată niște lucrări deja plătite din sponsorizare. Acum nu discutăm cât de legală a fost obligarea sponsorului să sponsorizeze lucrările, care este altă discuție, dar care este parte din același dosar penal.

România Curată: Cine a fost sponsorul?

Petru Becheru: UTI, firma condusă de Tiberiu Urdăreanu.

România Curată: În ce context a vrut omul ăsta să facă acest gest generos?

Petru Becheru: Din ce am citit eu în rechizitoriu, doamna Olguța Vasilescu a făcut presiuni asupra tuturor sponsorilor să îi sponsorizeze ONG-urile de casă ale dânsei, lăsându-le impresia că dacă nu le sponsorizează, nu le vor fi plătite la timp facturile pentru lucrările efectuate. Asta era o pârghie de presiune și o altă pârghie e că Primăria Craiova, care inspectează lucrările ce se efectuează prin instituții subordonate, să nu vadă anumite nereguli, ca de exemplu: că nu s-a folosit piatră de un anumit fel la lucrări, ci una de calitate inferioară, faptul că nivelul străzilor a fost scăzut ca să nu aducă balastru, că anumite șine de tramvai care au fost schimbate au dispărut, nu s-au mai găsit kilometri întregi de șine vechi. Atunci, ca să nu remarce chestia asta, aveau o altă pârghie de control asupra constructorilor, UTI având în Craiova mai multe proiecte, unul dintre ele fiind ”managementul traficului”, la fel ca și la Iași. E același proiect pentru care la Iași au fost arestați Nichita și Tiberiu Urdăreanu pentru că s-a dat mită acolo. Mi se pare că lui UTI i-a fost repartizat și în centrul istoric instalarea de camere video de securitate, iar firma care efectiv făcea lucrările de zugrăveală pe bloc, era chiar firma constructoare din centrul istoric.

România Curată: Ce legătură există între firma care v-a zugrăvit fațada și firmele care au donat bani la sugestia factorului politic?

Petru Becheru: Întrebarea e care din dosare?

România Curată: Spune-ne tu. Eu știam doar de unul.

Petru Becheru: Eu am la cunoștință că doamna primar are calitate sau este investigată în cel puțin 4-5 dosare la Direcția Națională Anticorupție, direcția centrală.

România Curată: Ce legătură e între UTI și zugrăvirea blocului vostru?

Petru Becheru: Unul din sponsorii lucrării a fost UTI, alt sponsor a fost SC Recon SA, societatea care lucra la proiectul centrului istoric, finanțat din fonduri UE, cu foarte multe milioane de euro. Aceste două persoane juridice sunt doi dintre sponsorii ONG-ului. După aceea a urmat schema lor cu care nu am fost de acord. ONG-ul trebuia să facă un contract de parteneriat cu Asociația de Proprietari pentru vopsirea acestor fațade. După ce făcea contractul de parteneriat, ONG-ul contracta lucrarea unei firme. La blocul Romarta, unde eu sunt președinte de asociație, a contractat lucrarea firmei GMC Activ SRL, care are asociat și administrator pe fratele patronului SC Recon SA, care sponsoriza. Acest SC GMC Activ a subcontractat la rândul său către Recon. Practic Recon-ul și cu UTI au dat bani, iar lucrările din sponsorizare au ajuns la Recon, ceea ce este ilegal, că nu poți să sponsorizezi și banii din sponsorizare să ajungă tot la tine, pentru că se fac niște deduceri de impozite cu ocazia asta.

”Mă amenințau că-mi dau amendă în fiecare zi”

România Curată: Când ai remarcat tu că ceva nu e în regulă și ce ai făcut cu informația asta?

Petru Becheru: Eu am remarcat de la început că e ceva suspect. Pe urmă, prin aprilie (n.r. 2014), pe măsură ce proiectul avansa, discuțiile se purtau cu angajații primăriei, deși oficial ei nu erau parte în schema de învârtire de bani. Erau niște sponsori care dădeau bani la un ONG, care contracta lucrarea unor firme private, deci nu avea treabă din punct de vedere legal Primăria. Cu toate astea, inspectorii făceau controale prin bloc și făceau presiuni pe oameni că de ce nu suntem noi de acord. Pe mine mă amenințau că îmi vor da amendă pe persoană fizică în fiecare zi, pentru că nu vreau să repar fațada. Când mi-au dat să semnez contractul de parteneriat între ONG și Asociația de Proprietari, eu am văzut că din modul cum e redactat, practic el este un contract de sponsorizare. ONG-ul primea sponsorizare de la UTI și alții, după care ONG-ul mă sponsoriza pe mine ca Asociație cu serviciile constând în vopsirea fațadei. În Legea Sponsorizării zice că într-un contract de sponsorizare trebuie trecută valoarea sponsorizării și obligații clare pentru părți. Eu am pus contractul la avizier, l-am transmis pe mail la toți proprietarii din bloc, iar câțiva din locatarii blocului, care sunt juriști de profesie, mi-au zis că trebuie trecută și o garanție la lucrare. Or eu când le-am cerut chestiile astea, atât ONG-ului cât și angajaților Primăriei, mi-au spus să nu mai vorbesc de sponsorizare, că va da Garda Financiară peste noi. Și le-am spus: ”Dacă n-am făcut nimic ilegal, ce dacă dă Garda Financiară pe la noi? Foarte bine, chiar vreau să cer punct de vedere celor de la Garda Financiară dacă spuneți că e ceva nasol”. Pe de altă parte constructorul îmi spunea că el își spală banii și că nu trebuie să-l învăț eu să învârtă bani. Nu vroiau să treacă valoarea de sponsorizare, nu vroiau să-mi dea garanție la lucrare, nu vroiau să vopsească blocul în culorile originale ale blocului. Au schimbat aspectul, ceea ce necesita să aibă proiect tehnic, deviz, autorizație de construire și n-au avut nimic. În plus am aflat că inclusiv pentru schelele pe care le instalaseră, nu plăteau taxa de schelă către Primărie, pentru că erau amplasate pe domeniul public, pe trotuar. Deci era o întreagă activitate infracțională în care vroiau să mă implice și pe mine, ca asociat.

blocuri petru becheru 2

Firmele care s-au ocupat de reabilitarea blocurilor din Craiova au schimbat culoarea originală

România Curată: Ce culoare are blocul acum?

Petru Becheru: Fațada blocului Romarta, în planul ei avea o culoare gălbuie. Se numește praf de piatră acel material. Ornamentele, încadramentele la fereastră și anumiți stâlpi și parterul erau vopsiți într-o nuanță de gri cu un pic de roșu în el. O culoare frumoasă. Ei au făcut un crem bej care este urât și total diferit de ce era înainte, pentru care le trebuia autorizație. Iar acum au și început să apară crăpături pe bloc și a trebuit să le reparăm pe banii proprietarilor. Unul din motivele pentru care Asociația de Proprietari se constituie parte civilă, este să aducă cele două fațade unde au lucrat, la materialul și culoarea originale ale blocului.

România Curată: Când v-ați constituit parte civilă?

Petru Becheru: Am făcut cerere de constituire încă din faza penală. În 7 aprilie 2016 noi am votat în unanimitate în Adunarea Generală să ne constituim parte civilă.

România Curată: Asta însemnând câți oameni?

Petru Becheru: Era a doua Adunare convocată și au fost prezente 8 persoane, cum spune doamna primar, dar o parte dintre ei aveau procuri pentru ceilalți. La mine în bloc sunt foarte multe persoane în vârstă, care împuternicesc, conform legii, pe alți vecini de-ai lor. Deci fiecare își desemnează un reprezentant care să vină la Adunare. Conform Legii Asociațiilor de Proprietari, în primul trimestru al anului se face o Adunare Generală. Dacă la prima convocare nu se prezintă jumătate din membrii Asociației de Proprietari, se reconvoacă și deciziile la Adunarea reconvocată se iau cu majoritatea celor prezenți. Deci este perfect legală decizia noastră.

România Curată: Câte blocuri sunt în situația asta bizară, să aibă fațada de la șosea modernizată și cea din spatele blocului veche?

Petru Becheru: Nu numai la blocul meu s-a întâmplat asta. Sunt mai multe.

”Ei au făcut un crem bej care este urât și total diferit de ce era înainte, pentru care le trebuia autorizație”

”Un subordonat al doamnei primar mi-a oferit mită”

România Curată: Doamna primar a încercat să te contacteze ca să te tempereze?

Petru Becheru: Chiar ieri am fost la DNA, unde am arătat că un subordonat al dânsei, angajat la regia locală de transport, mi-a oferit practic mită, a încercat să mă corupă, solicitându-mi să renunț la plângere, să-mi retrag probele din dosar, sau să le invalidez, să las în dosar doar ce a strâns DNA-ul, eu să nu le mai dau nimic și să nu mă mai prezint la proces. În caz contrar, m-a avertizat că viața este scurtă, a invocat divinitatea, mi-a spus că familia mea va suferi și inclusiv eu și că dacă mă duc în excursia pe care mi-a propus-o, într-o stațiune din nordul Olteniei, excursie gratuită, îmi voi prelungi viața cu două luni de zile. De asemenea a făcut precizarea că el este membru FSN din anii 90, că nu este traseist politic și că el este un mare susținător al doamnei Olguța.

România Curată: Omul ăsta a venit în numele lui, sau a dat impresia că vine în numele primăriței?

Petru Becheru: A vorbit în nume propriu.

România Curată: Ce job are el la regia de transport a Craiovei?

Petru Becheru: Este contabil.

România Curată: Și în ce context te-a abordat?

Petru Becheru: În contextul în care la un articol din ziarul Gazeta de Sud, ziarul local unde am dezvăluit eu pentru prima oară că ne-am constituit parte civilă, dânsul m-a amenințat cu moartea, mi-a spus că eu trebuie să fiu dat cu var și scos din Craiova și e păcat că sunt atât de tânăr, că groparii dau morții cu var, făcând aluzie că eu vreau blocul vopsit. Eu i-am găsit numărul pe internet, nu-l cunoșteam, l-am sunat și l-am rugat să șteargă acel comentariu. Dânsul mi-a promis că a doua zi îl va șterge și după vreo 5 zile în care nu l-a șters, m-a sunat și mi-a făcut propunerea să merg  în acea excursie, cu condiția să retrag toate plângerile și toate documentele.

România Curată: E clar că Facebook-ul e un mediu viral pentru informație, însă totodată e și mediul în care oamenii bravează uneori. Toți ne putem ascunde sub diverse identități și să ne încordăm mușchii la alții, proferând amenințări sau injurii, chiar dacă ele sunt gratuite și nu au neapărat în spate o dorință reală de a face rău fizic cuiva. Cât de reale ai simțit tu aceste amenințări de pe Facebook la adresa integrității tale fizice și a vieții tale?

Petru Becheru: Bănuiesc că te referi la comentariile la postarea publicată de doamna Vasilescu pe pagina ei oficială de Facebook. Și probabil că te referi și la mesajele pe care le-am primit în privat. În primul rând, majoritatea celor care au comentat la acea postare, au contul cu numele lor reale. Asta înseamnă că ei nu se ascund sub o identitate falsă sau sub un pseudonim. Sunt chiar conturile lor oficiale cu pozele lor. Își asumă în mod explicit comentariile pe care le fac, amenințările pe care le fac și injuriile pe care le aduc. Nu e ușor când vezi sute de persoane că te înjură, că te amenință, că te avertizează, că-ți insultă locatarii pe care îi reprezinți. Eu precizez, am fost ales președinte în unanimitate în 2013 și în fiecare an după aceea am fost reales în unanimitate, deci nu există vreo discuție că eu nu reprezint opinia blocului în ceea ce fac. Când vezi sute de oameni că fac acest lucru nu are cum să nu ți se facă teamă, că dai click și le vezi figurile, vezi cât de solizi sunt unii dintre ei, vezi că sunt serioși și îți dai seama că acele texte pe care le publică nu sunt la mișto, ci sunt serioase. Unele sunt chiar foarte lungi, adică oamenii și-au dat din timpul lor pentru a scrie acolo și și-au asumat prin numele propriu contul de pe care postează. Te gândești câți sunt cei care nu scriu și vor să facă ceea ce ceilalți spun că îmi vor face. Și atunci amenințările eu le-am simțit real, mai ales cele cu moartea. Am primit apeluri telefonice, am primit mesaje și pe privat pe Facebook. Am primit însă și mesaje de încurajare. Nu am primit multe apeluri telefonice de amenințare. Unul din ele e cel de la domnul care mi-a explicat cât de scurtă e viața și că pot să fac infarct pe plajă. Domnul respectiv știa inclusiv ce imobile deține familia mea prin Sectorul 6 din București, deși el este contabil în Craiova și această informație nu este publică. Mi-a spus că s-a sfătuit și cu alții. E o persoană cu studii superioare, deci este un om cu discernământ, care știe ceea ce face și, în opinia mea, lucra concertat cu doamna Vasilescu pe următorul principiu. Dânsa m-a atacat pe Facebook, îmi punea poze în care să mi se vadă handicapul, mă scotea nebun și terorizat, iar susținătorii dânsei mă atacau, pe de altă parte acest subordonat al dânsei îmi oferea calea de ieșire: ”Retrage-te din tot, retrage-ți probe, retrage Asociația din dosar, lasă DNA-ul cu ce le rămâne în dosar și vino la cabană la Rânca să bei apă de izvor, să faci un grătărel, una-două săptămâni și să vezi că n-o să mai ai nici o suferință și nici o problemă. Și atunci era bățul și zăhărelul. Țin să fac precizarea că Regia Autonomă de Transport e acea instituție unde au lucrat ceilalți coinculpați ai Olguței Vasilescu, Radu Preda și Popescu Elena Daniela, ultima menționată fiind și președinta ONG-ului care lua sponsorizările. Domnul care m-a amenințat este membru PSD sau FSN, așa cum mi-a spus, este angajat la o instituție subordonată Primarului, iar în acea instituție subordonată, director a fost Radu Preda, care acum e administrator public al orașului și coinculpat cu Olguța Vasilescu.

”Am un handicap fizic. În 2009, mi-am apărat prietena de mai mulți huligani și mi-am pierdut ochiul”

România Curată: Ești membru al vreunui partid politic sau ai fost în trecut?

Petru Becheru: Niciodată.

România Curată: S-a sugerat că ești nebun. Ai avut probleme de acest tip vreodată în viață?

Petru Becheru: Nu, n-am avut probleme de nici un fel. Nu sunt nebun, nu-s schizofrenic. Am un singur handicap fizic. În urma unei agresiuni în octombrie-noiembrie 2009, când mi-am apărat prietena de mai mulți huligani care au încercat să abuzeze de ea, am fost lovit în ochi și mi-am pierdut ochiul.  Craiova e un oraș nesigur.

România Curată: Ce s-a întâmplat?

Petru Becheru: Era pe stradă, în zona centrală, într-o seară. Am intervenit să-mi protejez prietena, de care se luaseră, m-au alergat pe stradă, la un moment dat mi-au pus piedică de la spate. Cel care era cel mai aproape m-a prins, m-a lovit. Ne-am bătut, pentru că au vrut să-mi facă rău. Am reușit să scap din mâinile lor și la un moment dat au început să arunce cu cărămizi spre mine și când m-am uitat în spate, una m-a lovit în ochi.

România Curată: Revenind la cazul Olguța Vasilescu, care e cronologia constituirii voastre ca parte civilă în proces?

Petru Becheru: Inițial am făcut un denunț la DNA, în care am arătat activitatea infracțională așa cum o vedeam eu în acel moment și, în urma anchetei, DNA-ul a tras concluziile pe care le-a tras și i-a trimis în judecată pe doamna Olguța Vasilescu și restul.

România Curată: Când ai făcut tu denunțul penal la DNA?

Petru Becheru: În 2015.

România Curată: În ce lună?

Petru Becheru: Nu știu dacă pot să vă spun.

România Curată: Tu ești la baza celebrului dosar care a dus la reținerea pentru o noapte a Olguței Vasilescu, când a reacționat public și Elena Udrea, care a sărit să o suțină?

Petru Becheru: Da, da.

România Curată: Deci până la urmă oamenii din această grupare, din punctul lor de vedere, chiar au motive să te considere un dușman al lor.

Petru Becheru: Problema e că nu eu m-am luat de primar, ci el de mine. Adică primarul a dispus ca la blocul pe care eu îl reprezint să se facă lucrări ilegale. Au încercat să mă dea jos din funcția de președinte, m-au agresat fizic atunci ca să semnez.

România Curată: Cine?

Petru Becheru: Inspectori de la Serviciul de Control de Asociații din cadrul Primăriei, sub protecția Poliției Locale tot din cadrul Primăriei.

România Curată: Ei vroiau să te forțeze să semnezi?

Petru Becheru: Da. Să închei acordul de parteneriat cu ONG-ul fără să fie trecută garanția și valoarea sponsorizării și fără să fie trecută precizarea clară că să nu existe discriminare între proprietari cu privire la suma ce trebuie plătită.

”La ședință erau mai mulți polițiști locali decât oameni din bloc”

România Curată: Ai martori? S-a întâmplat în timpul unei ședințe a Asociației de Locatari?

Petru Becheru: Eu, văzând că ei nu vor să accepte modificările pe care le-am propus la acel acord de parteneriat, în aprilie 2014 am făcut o Adunare Generală pentru a supune la vot textul pe care mi l-au trimis ei. Cei de la Primărie au venit la acea ședință deși n-aveau ce să caute, fiindcă acolo vin doar locatarii din bloc și altcineva n-are ce să caute la Adunarea Locatarilor. La ședință erau mai mulți polițiști locali decât oameni din bloc, au blocat și ușile de acces în sala de ședință care este la subsolul blocului și au convins câțiva proprietari de spații comerciale să vină la adunare, dându-le de înțeles că dacă susțin să fiu dat jos din funcția de președinte nu vor mai plăti lucrările, deși la toate celelalte blocuri toate spațiile comerciale plătiseră. Au încercat să genereze un scandal, să mă agreseze, ca să mă facă să reacționez, ca Poliția Locală, care era prezentă, să mă elimine din sala de ședință, iar ei să decidă ceea ce vor. Nu s-a întâmplat chestia asta. În momentul în care eu am propus în ședință în 2014 sesizarea Direcției Naționale Anticorupție, Oficiul pentru Prevenirea Spălării Banilor și OLAF-ul, în momentele alea au început să mă agreseze, cred eu, ca să mă facă să devin violent. Eu nu am reacționat, m-am dat în spate, am ținut durerea în mine și am suspendat adunarea, pentru că nu se mai desfășura în condiții legale.

România Curată: De cine ai fost lovit?

Petru Becheru: De către o inspectoare de la Controlul Asociațiilor. M-a agresat fizic cu o umbrelă, cu care m-a împuns puternic în abdomen, în zona plexului, de față cu Poliția, care, așa am perceput, că era pregătită să intervină în cazul în care eu replicam. Când au văzut că nu mă pot da jos din funcția de președinte, a doua zi m-a sunat secretara doamnei primar și m-a chemat în audiență la doamna primar. Adică dacă nu poți să-l omori pe dușman, hai să ne împăcăm. Am fost la ea în audiență, i-am explicat care sunt problemele, i-am arătat circuitul banilor, i-am arătat care sunt infracțiunile de care am luat cunoștință și am rugat-o să-mi dea și mie valoarea sponsorizării, garanție la lucrare, și să nu fie cazuri în care unii proprietari să plătească, iar alții să nu plătească. Dânsa mi-a spus că va avea grijă să primesc ceea ce am solicitat. Până în ziua de azi n-am primit nimic.

România Curată: Ca să încheiem dialogul într-o notă mai blândă și mai pozitivă, o să îți pun două întrebări ce n-au legătură cu denunțul tău la DNA și valul de amenințări ulterioare. Zi-mi o amintire frumoasă legată de activitatea ta de președinte de Asociație la blocul tău.

Petru Becheru: Eu locuiesc aici de la doi ani. E un bloc construit în anii 50. Eu când am venit președinte am fost ales pentru că am promis că nu vor mai fi nereguli la asociație. Motivul principal pentru care am candidat e că eu, deși locuiesc la etajul doi, și blocul are mai multe etaje, din cauză că au făcut niște reparații greșite la burlanele blocului, ajunsese să se infiltreze apă la mine în apartament și îmi afecta zidurile. Și atunci am zis: ”Votați-mă pe mine președinte, că promit că se rezolvă toate problemele”. Când m-au ales, am făcut cont la bancă. Asociația mea nu mai lucrează cu bani cash. Trimit pe email notele de plată detaliate și le pun și în cutia poștală, tipărite la fiecare om, ca să vadă pentru ce plătește. După ce am implementat acest sistem, am dat afară casiera, că nu mai aveam nevoie de casieră, am redus programul de lucru al femeii de serviciu și al administratorei, la jumătate, deoarece plățile se fac la bancă și administratoarea nu mai are de lucru atât de mult. Am redus foarte mult cheltuielile, am scăzut întreținerile la oameni și m-a oprit o bătrânică din bloc și m-a pupat și mi-a zis: ”Petrișor, nu-mi vine să cred ce puțin plătim la întreținere. Îți mulțumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut”.

România Curată: Ultima întrebare. Ai interacționat de mai multe ori direct cu Lia Olguța Vasilescu. Ce ți-a plăcut cel mai mult la actuala primăriță a Craiovei?

Petru Becheru: Ce mi-a plăcut la doamna Olguța? Eu o cunosc de mai mult timp pe dânsa. A avut cabinetul de senator chiar pe scara mea. La parter este cabinetul dânsei de senator și o cunosc de mic. Mi-a plăcut de dânsa că o dată, coborând din bloc, m-a ajutat cu o chestiune. Dar asta se întâmpla cu mult înainte să fie primar și ăsta a fost și motivul pentru care eu am votat-o la alegeri. Ea și-a amintit de mine peste ani și la o conferință de presă fix înainte de a izbucni scandalul cu fațada, chiar m-a lăudat pentru ceea ce am făcut la Asociație, în sensul că am informatizat-o complet și plata se face doar la bancă.

România Curată: Când a fost ultimul tău dialog cu Lia Olguța Vasilescu?

Petru Becheru: Dialog față în față a fost în 2014.

***

Citește și:

Ce pățește tânărul care a denunțat-o pe Olguța Vasilescu la DNA: ”Sunt jignit, amenințat, mi-e frică să mai ies pe stradă!”

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Ce NU spune Olguța Vasilescu din dosarul ei de corupție. Interviu cu Petru Becheru, omul pe care primărița din Craiova vrea cu orice preț să-l discrediteze

  • Varanuu

   Trebuie sustinut omul, altfel ajunge si el sa creada ca e nebun. Putini oameni ca el, toata stima mea pentru ce a facut.

   Reply
 1. Marius

  Felicitari pentru modul in care te-ai implicat. Am o intrebare : se fac alegeri anual pentru functia de presedinte de asociatie de locatari ? Si noi avem o administratora care decat incaseaza bani, de 2 ori pe luna, in rest nu face nimic, ne rugam pe ea sa construiasca o rampa si ne-a spus ca ea a crescut copii la etajul 11 fara rampa :)))

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *