Romania Curată

O veste bună. Guvernul a contestat din nou la CCR legea pensiilor speciale pentru aleșii locali

Premierul Dacian Cioloș a declarat astăzi la Radio România Actualități că a contestat din nou la Curtea Constituțională legea privind pensiile speciale pentru aleșii locali.

„Am decis să trimitem din nou acest proiect de lege la Curtea Constituțională, chiar azi am semnat. (…) Din lege nu reiese clar cum ar urma să fie finanțate aceste pensii sau indemnizații speciale. Ele, așa cum e prevăzută legea acum, ar continua să impacteze bugetul de stat pentru că și bugetele locale, în mare parte, sunt alimentate tot din bugetul de stat. Și, pe de altă parte, nu se respectă principiul contributivității, legea aceasta ar urma să se aplice retroactiv, deci am cerut din nou CCR să clarifice dacă aceste elemente, care în continuare sunt menținute în lege, sunt constituționale”, a spus Cioloș, la RRA, citat de Agerpres.

Reamintim că, săptămâna trecută, Parlamentul a votat legea referitoare la pensiile speciale pe care ar trebui să le primească primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de CJ, după ce aceasta fusese reîntoarsă în Parlament tot în urma unei contestații făcute la CCR de către Guvern. Judecătorii constituționali au ajuns la concluzia că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege (detalii aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “O veste bună. Guvernul a contestat din nou la CCR legea pensiilor speciale pentru aleșii locali

 1. Ena

  De ce Ciolos nu contesta si pensiile parlamentarilor la CCR ?. Ca mai multi parlamentari dorm in parlamentul Romaniei ,decat primarii. Parlamentarii ce munca depune in folosul cetatenilor?.Dau legile numai in favoarea lor.

  Reply
 2. ??????

  De remarcat ca, dupa datele anuntate de diverse publicatii, executia bugetara ar fi intrat intr-o zina de deficit in vreme ce, ministrul fondurilor europene Ghinea , sau cam asa ceva, o probabila „creatie macovista, pare mai preocupat de cat ar fi „furat” Sebastian Ghita, care odata prins va fi obligat sa restituie respectivii bani, iar daca nu ii va restitui probabil va fi vina unor institutii daca se propune sa se acopere durtul din bani publici, deci, domnul Ghinea pare mai preocupat de un presupus „furt” facut de Sebastian Ghita decat de realizarea si finantarea unor proiecte finantate din bani europeni, finantare care sa acopere deficitul bugetar care altfel, va fi nevoie sa fie acoperit prin cresteri de impozite si taxe platite din buzunarele contributorilor ?
  Deci, altfel spus , lipsa de responsabilitate sau incompetenta domnului Ghinea ar urma sa fie platita din buzunarele contribuabililor cu efecte asupra investitiilor ulterioare si dezvoltarii datorate cresterii fiscalitatii ?

  Reply
  • ce ţi-e şi cu postacii ăştia

   Un postac rămâne un postac chiar dacă se ascunde în spatele „?????” Ce legătură există între pensiile primarilor şi fondurile europene furate de psd şi demascate de Ghinea? A, da, există o legătură: şi dintr-o parte şi din cealaltă fură pesedeul de rupe

   Reply
 3. georgedefalciu

  Pensiile speciale ,inafara ca sunt lipsite de o fundamentare economica de a avea acest drept ,sunt imorale si lipsite bun simt.
  Toti pensionarii nu au o pensie decenta ,pensiile au fost numai indexate cu inflatiea ,de multa vreme, motivat ca nu sunt sustinute de nivelul salariatilor actuali , nu avem contributori, SA VII CA PARLAMENTAR SI NU NUMAI , SA-TI FACI PENSIE SFIDAND ORCE LEGE A FENOMENULUI ECONOMIC ESTE O SFIDARE ,O AGRESIVITATE ,UN ABUZ.

  Reply
 4. Constantin

  Pâna cand aceasta dezbinare a celor care au muncit cu adevarat pentru țara asta,pentru neamul acesta având pensi de mizerie și cei care s-au „invărtit facânde-se că muncesc” ptr.tară ,ptr.neamul acesta și au pensii nesimțite…!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *