Romania Curată

Nicușor Dan: ”Nu o să le propun bucureștenilor să-l voteze pe domnul Predoiu”. Ce vizează sondajul de opinie agreat de liderul USB

”Nu o să mă retrag din campanie și nu o să le propun bucureștenilor să îl voteze pe domnul Predoiu”, a declarat, duminică, la televiziunea publică, Nicușor Dan, candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) pentru funcția de primar general al Capitalei. Nicușor Dan a afirmat că acceptă însă un sondaj de opinie, cu condițiile să fie realizat de o mare casă internațională de sondaje și să fie supravegheat de USB și PNL. Din ceea ce liderul USB a scris și pe Facebook, sondajul ar urma să vizeze răspunsul la întrebarea ”Cine ar putea să unească voturile anti-PSD?”.

„Alegătorii mei sunt oameni care s-au săturat de corupţia şi de jaful generalizat din Primăria Capitalei patronate şi de PSD, şi de PNL. În numele lor declar că nu o să mă retrag din această campanie şi sub nicio condiţie nu o să le propun bucureştenilor să îl voteze pe domnul Predoiu. Sunt în această luptă de 10 ani, nu de trei săptămâni şi voi mai fi până când Bucureştiul va avea administraţia pe care o merită”, a spus Nicușor Dan, într-o dezbatere electorală, la TVR.

El a afirmat că acceptă propunerea lui Cătălin Predoiu de a realiza un sondaj pentru ca bucureştenii să fie în cunoștință de cauză atunci când votează, dar a specificat în ce condiții ar trebui realizat un asemenea sondaj. „Sunt totuşi responsabil pentru un grup întreg de bucureşteni care nu vor ca PSD, cel mai corupt partid din România, să câştige alegerile şi din această perspectivă accept provocarea pe care domnul Predoiu mi-a făcut-o şi sunt gata ca o mare casă internaţională de sondaje să facă un sondaj supravegheat de USB şi de PNL astfel încât bucureştenii să voteze în cunoştinţă de cauză ştiind cine are şanse mai mari să o învingă pe doamna Firea”, a declarat Nicuşor Dan.

Declarațiile de duminică vin după ce sâmbătă, pe Facebook, a avut loc un shimb mai dur de replici, pornite de la atacurile lui Marian Preda și Sebastian Bodu la adresa lui Nicușor Dan, în urma cărora candidatul USB a anunțat că îi va da în judecată pentru calomnie.

„Am citit un atac mincinos şi nedemn al lui Marian Preda şi Sebastian Bodu (cei doi l-au acuzat de interese în favorarea unor dezvoltatori imobiliari, într-un dosar deschis de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împotriva Universităţii Bucureşti – n. RC). Nu vreau să fac presupoziţie şi să cred că, de fapt, în spatele acestui atac mincinos s-ar afla Cătălin Predoiu, un candidat disperat să ajungă pe locul doi. Vreau să spun cât se poate de clar: nu am luat niciodată bani pentru că ASB să înceapă o acţiune în instanţă. Nu am luat niciodată bani pentru că ASB să oprească o acţiune în instanţa. Mai mult decât atât, nu am renunţat niciodată la un proces pe care l-am început. Luni voi depune o acţiune în instanţa împotriva lui Preda şi Bodu pentru calomnie”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

În replică, Cătălin Predoiu a postat, pe aceeaşi reţea de socializare, un mesaj video în care îl acuză, voalat, pe Nicuşor Dan de blat cu PSD. „Acum câteva minute am citit atacul lui Nicuşor Dan la adresa mea. Un atac inexplicabil şi nedrept. Nicuşor dragă, ţine-ţi nervii şi nu mă mai ataca, că nu ai de ce. Dacă vrei să ataci pe cineva, atac-o pe Firea şi PSD. De ce nu o faci?”, a spus Predoiu.

După declarațiile de duminică, Cătălin Predoiu a devenit mai conciliant afirmând că îl bucură faptul că Nicuşor Dan a acceptat un astfel de sondaj şi că aceasta ar fi o dovadă de „deschidere”. Ce nu e clar din reacția lui Cătălin Predoiu e dacă acesta a înțeles condițiile realizării sondajului.

***

”Știu că niciunul dintre voi nu l-ar vota niciodată pe Cătălin Predoiu. Dar sunt conștient de faptul că există un risc real ca Firea-PSD să câștige Primăria Capitalei. Și că o Dreaptă unită ar avea șanse mai mari să oprească PSD. De o săptămână, Cătălin Predoiu tot spune că are nevoie de un sondaj ca să se retragă din cursă. Foarte bine! Să facem un sondaj. I-am propus în această seară lui Cătălin Predoiu să facem un sondaj, organizat de o casa de sondaje internațională, care să confirme ceea ce noi știm deja – eu sunt singurul care poate să unească voturile anti-PSD.

Vreau să fie foarte clar. Nu mă voi retrage din cursă, voi merge până la capăt. Eu mă bat de 10 ani pentru București, Predoiu este în campanie de 3 săptămâni. Dar am o responsabilitate față de electoratul anti-PSD, vreau să câștigăm și dacă victoria USB depinde de un sondaj, sunt gata să îl fac.”

mesajul lui Nicușor Dan pe pagina de Facebook, după încheierea emisiunii de la TVR


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *