Adrian Popescu

Macovei şi-a lansat partidul „antisistem” – M10. „M înseamnă modernizarea României, înseamnă merit şi muncă”

Europarlamentarul Monica Macovei a anunţat, duminică, lansarea noului său partid intitulat M10 (M la puterea 10), despre care susţine că este o formaţiune politică de dreapta. Pentru a sublinia faptul că este vorba de o ruptură totală de partidele parlamentare existente, M10 a fost lansat la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Monica Macovei a declarat că, în acest moment, ne aflăm în faţa „unui tsunami de corupţie”, care trebuie distrus, astfel încât „banii furaţi” să se întoarcă la cetăţeni.

 „Avem în faţă un tsunami de corupţie. Noi ne luptăm cu valul”

„Noi avem în faţă un val. O clasă politică de hoţi, de minciună, avem în faţă un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi ne luptăm cu valul, noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa valului, pe care vrem să-l distrugem, tot pentru tine, ca banii furaţi să se întoarcă la tine”, a declarat Macovei, în discursul său.

Ea a spus că noul partid este singurul care merge pe „calea cea dreaptă” şi a susţinut că această formaţiune nu are nimic de-a face cu actuala clasă politică. „Astăzi se naşte partidul M la puterea 10. De ‘n’ ori, nu numai de 10 ori, de ‘n’ ori cuvântul ‘merit’, cuvântul ‘modernizare’, cuvântul ‘muncă’, cuvântul ‘moralitate’, pentru că nu se poate face politică fără moralitate. Asta înseamnă, de fapt, ‘M’: înseamnă modernizarea României, bunăstarea României şi a românilor prin modernizare, înseamnă merit, înseamnă fiecare la locul lui pe meritul lui, înseamnă muncă, înseamnă că tu îţi administrezi banii câştigaţi cinstit şi nu statul, înseamnă mediu, pentru că omul nu este călăul naturii, ci este protectorul naturii, şi înseamnă multe alte lucruri minunate, care, iată, încep cu ‘m’, de la ‘minune’ „, a arătat Monica Macovei.

Europarlamentarul a adăugat că partidul M10 se pronunţă pentru prosperitate, modernizare, stat minimal. Potrivit Monicăi Macovei, stat minimal înseamnă birocraţie redusă, guvern şi parlament reduse şi o intervenţie cât mai mică în economie.

„Stat minim, numai ce avem nevoie – apărare, ordine publică, siguranţa cetăţeanului, justiţie, politică externă. Foarte multe ministere trebuie să dispară, foarte mult din aparatul bugetar trebuie să dispară. (…) Trebuie să rămânem numai cu acele funcţii esenţiale ale statului. În rest, libertate. (…) Vreau o ţară mare, o ţară puternică, puternică economic, puternică pe plan internaţional, o ţară puternică energetic, o ţară relevantă, o ţară care să conteze (…) de care să se ţină seama. Când spui România, să stai cu capul sus”, a declarat Macovei.

Pe lista de vorbitori s-au aflat şi Andreea Ciur, Cristian Ghinea, Sorin Cucerai, Ada Cean, Cosmin Alexandru, Lucian Mîndruţă, Adela Mârza, Bogdan Glăvan şi Mihnea Vasilache.

 Papahagi: Avem de creat partidul care să se opună putreziciunii

„Venind aici, în faţa acestei clădiri, un domn care manifesta pentru ce crede el a arborat o pancartă pe care scria ‘Democracy is a lie’. Eu vă spun aşa, democracy is not a lie, democraţia nu e o minciună, este adevărul în care credem cu toţii. Şi în numele democraţiei se moare în lume. Avem de creat partidul anti-sistem, partidul care să se opună putreziciunii, care să termine cu porcăria de acum”, a declarat la rândul său Adrian Papahagi.

Alte pasaje din discursul său:”Ce a mai rămas din entuziasmul meu în politică, pe care îl aveam acum câţiva ani? Atunci, eram chiar virgin în politică. Ce rămâne azi din entuziasmul meu? Rămâne o anumită încăpăţânare, pe care o împărăşesc cu Monica Macovei. A rămas nestinsă indignarea mea”.

„Demisia omului care nu e capabil să se indigneze e o demisie civică. De aceea eu rămân indignat când văd hoţia din această ţara, toată prostia şi toată necinstea care conduce această ţară”.

„Nu ştim cât de indignaţi sunt toţi românii, dar indignarea noastră este suficientă pentru a lupta. Şi nu luptăm pentru nişte funcţii, ci pentru principii”.

„Intelectualii au avut creierele mai dure decât bâtele minerilor. Nu putem fi spectatori la spectacolul pe care îl fac toţi tâmpiţii, toate pipiţele”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Macovei şi-a lansat partidul „antisistem” – M10. „M înseamnă modernizarea României, înseamnă merit şi muncă”

 1. GigelM

  Juma din aia de acolo i-am vazut la Noua Republica si juma la Miscarea Populara. De ce nu le-a iesit acolo si o sa le iasa aici? Si nimeni care s-a dus la lansare nu a intrebat nimic de cum e cu SRI, Udrea, DNA? Chiar asa, vorbim de Hellvig si NATO dar sa ne spuna dna Macovei ea cum stie daca la ea in partid sunt ofiteri acoperiti sau nu? Si ce are de gand sa faca cu ofiterii acoperiti in general, vreun program pe aici sau țstatul minimalț tine loc si de asta?

  Reply
 2. cri

  Cat timp au fost la Putere Base si acolitii sai, in perioada 2008-2014, in Romania coruptia a atins cote de neimaginat, sub forma unei mafii politico-economice patronate de statul roman si care a impins inapoi Romania cu vreo 20 de ani. Dupa ce Base, „garantul independentei justitiei” s-a carat de la Cotroceni, DNA a inceput imediat sa vada ceea ce toata tara vazuse de multi ani: coruptia generalizata si banditismul pedelistilor condusi de marinarul semi-analfabet. Insa D-na Macovei a fost oarba si surda la nemerniciile pedeliste si ale basescului si i-a sprijinit total.
  Acum, aceeasi doamna Macovei impreuna cu acolitii ex-basisti ai domniei sale doresc sa faca un „nou partid”, care sa ne aduca „democratie” si „prosperitate”.

  Reply
  • Dani

   Extraprdinar ! si ce putea face Doamna Macovei de una singura contra unui partid de sute de mii de membri?? a incercat alaturi de reformistii Cezar Preda si alti cativa sa impuna criterii de integritate in partid , nu e ca a stat cu mainile in san. Si apoi cine vrei sa lupte impotriva hotiilor din cei care isi fac acum partid cumva Marian Vanghelie ?? Mircea Geoana?? Sebastian Ghita ??? sau Ghise de la Brasov … Cine dracu crezi ca e mai capabil decat Doamna Macovei ?

   PS Base si acolitii sai (PDL ) au fost la guvernare din 23 DECEMBRIE 2009 pana in IANUARIE 2012, practic 2 ani

   Reply
   • avenirv

    Domnul Basescu a fost Presedinte 10 (zece) ani.
    PDL a fost la guvernare 4 ani (inclusiv aliat cu neo-comunistii din psd).

    Reply
 3. liliana

  Felicitati stimata dna Monica Macovei si toata stima si admiratia pt darzenia dv, va doresc sa aveti mult succes si sa reusim impreuna, numai uniti vom putea invinge aceasta caracatita rosie care a cuprins aceasta tara. Sunt ferm convinsa ca ii vom invinge, tocmai de aceea au inceput sa reactioneze sub diverse forme pt diversiune, nu vor reusi, pt ca ne-am saturat si suntem mai inelepti decat in urma cu multi ani. Ii vom invinge.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *