Romania Curată

La un an după Colectiv, pompierii au găsit peste 400 de cluburi și discoteci cu probleme

La mai mult de un an de la tragedia din clubul Colectiv, pompierii au descoperit că peste 400 de cluburi și discoteci din țară au grave nereguli în privința securității la incendii, determinate mai ales de probleme ale instalației electrice sau ale căilor de evacuare, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Genral pentru Situații de Urgență (IGSU), citat de Mediafax.

Pompierii au făcut, în nopţile de 11 şi 12 noiembrie, 448 de controale la cluburi şi discoteci din întreaga ţară și au constatat peste 1.300 de nereguli. Dintre acestea, 152 de probleme au fost rezolvate pe loc, iar în 807 cazuri s-au dat sancţiuni contravenţionale în cuantum total de peste 788.000 lei. În Bucureşti și Ilfov au fost făcute 52 de controale și s-au constatat 198 de nereguli.

„Principalele nereguli identificate în teren au constat în: exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni/improvizaţii, neobţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, nefuncţionarea iluminatului de securitate pentru marcarea căilor de evacuare, neactualizarea/neelaborarea actelor de autoritate şi evidenţelor specifice de apărare împotriva incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, blocarea/reducerea gabaritului căilor de evacuare, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situaţiilor de urgenţă, neafişarea/neactualizarea planurilor de evacuare în caz de incendiu, neorganizarea intervenţiei la locul de muncă, precum şi neîntocmirea/neactualizarea planului de intervenţie la incendiu”, se arată în comunicatul IGSU.

În judeţul Braşov, pompierii au închis două cluburi după ce au constatat că era depăşit cu mai mult de 10% numărul maxim de clienţi, iar la Reşiţa a fost sesizat parchetul după ce patronul unui club ţinea localul deschis publicului deşi anterior activitatea îi fusese oprită, tot de pompieri, pe motiv de încălcare gravă a măsurilor de securitate la incendiu.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *