Romania Curată

Kovesi a primit Ordinul Steaua Polară de la Ambasada Suediei

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost decorată cu Ordinul Steaua Polară, joi, la Ambasada Suediei. Distincția, cu titlul de Comandor, i-a fost acordată de regele Suediei pentru „lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România, care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept”. În alocuțiunea de primire a distincției, Kovesi a declarant că presiunile îndreptate asupra procurorilor anticorupţie nu au succes şi că aceştia îşi vor continua investigaţiile.

„Când vorbim de instrumente în combaterea corupţiei, Suedia constituie pentru noi un model de urmat. Lipsa imunităţilor şi a privilegiilor speciale, transparenţa autorităţilor în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, principii care sunt stipulate de Constituţia Suediei de peste 200 de ani, sunt demne a de fi însuşite şi de ţara noastră. (…) Această decoraţie onorantă reprezintă pentru mine o recunoaştere a eforturilor constante făcute de colegii din DNA de a lucra cu profesionalism şi corectitudine în lupta cu corpuţia la nivel înalt. Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex iar competenţa este criteriul cel mai important”, a spus procurorul șef al DNA, potrivit Mediafax.

„Toate presiunile, toate încercările de intimidare şi hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Ne continuăm munca noastră la fel de consecvent şi hotărât. (…) Munca noastra îi nelinişteşte pe mulţi din cei ce se credeau de neatins şi îi deranjează pe cei care vor să folosească instituţiile statului în interes personal. Este evident că încă mai avem provocări de trecut dar noi vom continua investigaţiile”, a adăugat Kovesi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Kovesi a primit Ordinul Steaua Polară de la Ambasada Suediei

 1. Tempor

  La cum vuiește pe această temă presa, trolii (postacii intereselor unor grupuri), DNA-ul poate să-și dea seama cât de mulți dușmani are. Unii își freacă palmele că, na, Kovesi reprezintă „agenturili” străine care i-au dat o simplă recunoștință pământeană care chipurile este un plagiat de pe tărâmuri „cosmo” !
  Momentan, echipa DNA cu d-na Kovesi în funcție de conducere este funcțională. Că unii au probleme cu fierea și împroașcă în continuare, este o problemă veche, este de pe vremea fariseilor!!!

  Reply
 2. coca cosbuc

  Mai Codruta faceti ceva cu mafia din Apele Romane si Ministerul Mediului ca Marfa aveti la greu in teritoriu si la unitatea centrala, ce asteptati!!! sa se distruga toata tara!?? Nu vezi ca mafia politica vrea sa te decoreze cu ” crucea de lemn” si asta pe gratis!!!

  Reply
 3. eva

  Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica din Ro. Atunci sud – coreenii au optat si au infaptuit o republica prezidentiala. I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si FUNCTIONARII PUBLICI vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.De atunci gradul de fericire al poporului sud coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate NATURALE si DEMNITATI umane CU HAR DUNEZEESC care sa aduca fericirea mult asteptata si BINE meritata poporului roman.Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, etc si trebuie recuperata cat mai avem ce.
  Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente.
  UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PT CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI din 1990 VOR SA VA VADA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *