Adrian Popescu

Jurnalista Emilia Șercan a câștigat săptămâna aceasta două procese cu Academia SRI

După ce Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a refuzat să îi ofere o serie de informații publice, mai precis rapoartele de verificare cu softul antiplagiat a tezelor de doctorat, Emilia Șercan a acționat în instanță instituția care formează cadrele SRI. Săptămâna aceasta, ea a câștigat nu unul, ci două procese cu Academia SRI!

Ne povestește chiar ea cum s-a desfășurat „bătălia” în instanță cu ANIMV:

Procesul a durat un an de zile – fond și apel -, iar în instanță m-am „bătut” nu cu Academia SRI, pentru că Academia nu are propriul departament juridic, ci cu Direcția Juridică a SRI, care a fost condusă până acum un an și jumătate de Dumitru „câmpul tactic” Dumbravă.

Și tot din categoria micilor victorii – pe parcursul procesului am contestat calitatea de reprezentant a șefului Direcției Juridice a SRI pentru că semna olograf actele, dar nu spunea și cum îl cheamă. Își ascundea numele în spatele formulării „șeful Direcției Juridice”.

Eu am considerat normal ca numele șefului Direcție Juridice, care semnează documente publice, să fie cunoscut, să nu fie ascuns în spatele unei semnături mâzgălite. Judecătorul mi-a acceptat această excepție, însă SRI a trimis actele într-un plic strict secret la care nu am avut acces.

Ei bine, pe ultimul răspuns la întâmpinarea de la Curtea de Apel există un nume asumat, care semnează din partea Direcției Juridice: general de brigadă Coralia Panainte. Nu știu dacă doamna conduce direcția sau nu, dar cel puțin un act public, depus la o instanță publică, este asumat de un om cu nume și prenume din SRI.

Ce să zic acum, că abia aștept rapoartele? Normal că abia le aștept, iar dacă Academia SRI nu se va conforma și nu îmi va furniza la virgulă ce am cerut, mă duc peste ei cu executorul judecătoresc. Sper să găsesc unul care să nu se emoționeze că e vorba despre SRI.

Ține-o tot așa, Emilia!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Jurnalista Emilia Șercan a câștigat săptămâna aceasta două procese cu Academia SRI

 1. CMC

  General de brigada Coralia Panainte?????!!!!!
  Facuta de Johannis in 2018?
  Care or fi fost meritele astea deosebite de se fac generali peste generali? Afost prin razboi tipa asta?
  Sau a fost parte a celei mai corupte institutii de invatamant superior?

  Reply
 2. JK

  Când o instituție militară se dezonorează public în asemenea hal, trebuie desființată. E treaba CSAȚ-ului.
  (Aveau până acum posibilitatea să dreagă busuiocul prin trimiterea afară a vinovaților și limitarea pensiilor acestora la un nivel rezonabil. N-au făcut-o și atrag o mare pată pe toată breasla lor secretă, compusă, mă gândesc, și din unii care nu-s jeguri și dintr-alții care-și pun uneori viața în pericol în misiuni pentru România.)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *