Romania Curată

Iohannis: ”Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept”

După ce ministrul Justiției a anunțat că Guvernul a emis ordonanța care modifică codurile penale, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care condamnă această decizie. Iată textul mesajului:

”Dragi români,
Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiției, dreptății și luptei împotriva corupției.
Guvernul PSD și ALDE a ignorat visul și năzuințele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o țară eliberată de corupție.
Astăzi, Guvernul PSD și ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni onești și curajoși din Justiția română care au dovedit în ultimii ani că nimeni și nimic nu este mai presus de lege.
Guvernul PSD și ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o țară respectată în Europa!
De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.
Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorități, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorități să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiției și a statului de drept.
În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranța unui trai mai bun, nu pentru o legislație slăbită în domeniul anticorupției.
Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei României în care oamenii să-și dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-și dorească din nou să plece.
Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esențial. Valorile pe care se construiește un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparțin unei majorități sau minorități de conjunctură, ci ne aparțin nouă, tuturor românilor.
De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a face din România o țară eliberată de corupție! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Iohannis: ”Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept”

 1. Dan Ardelean

  actuala Putere nu mai este legitimă! nicăieri în programul lor nu se poenește despre asemenea măsuri. în plus, au jurat „să respect constituția și legile țării”. se pișă pe ele. ba, au mai băgast în ordonanța nocturnă că „emiterea de acte normative” nu constituie abuz în serviciu!!?! adică FACEM CE VREM.

  Reply
 2. Alexandru Lazarescu

  Ai indraznit sa crezi in PSD ? Merita sa traiesti ca in iad, mai draga boule !
  De acum nu mai ai voie sa faci plangere daca ti se cere spaga la spital, la orice institutie publica sau de catre politistii de la rutiera decat daca iti cer mai mult de 2 miliarde de lei vechi.
  Si hotii daca iti produc pagube mai mici de 2 miliarde te plangi degeaba si nici nu poti sa-ti recuperezi paguba deoarece fapta nu exista !
  Este unic in lume cand nu se incrimineaza fapta ci cantitatea, trebuie sa furi mai mult de 2 miliarde ca fapta sa existe si tu sa poti fi cercetat ! E ca si cum esti nevinovat si nu poti fi cercetat pentru omor decat dupa 20 de crime !
  Intelegi cum sta treaba pentru care ai votat, mai draga boule !
  Dar nu ai de ce sa fii trist, trebuie sa fii fericit ca ti s-a marit pensia- salariul cu 100 de lei si nu mai platesti nici taxa radio-tv ! Si oricum altii fura, altii te fura, altii ne fura demnitatea si viitorul !

  Reply
 3. VISLOVSCHI ELENA

  MA BUCUR SA VAD DOMNULE PRESEDINTE CA MAI IESITI SI D-VOASTRA SA VA SPUNETI PAREREA :ERA MAI BINE SA O FI FACUT INAINTE DE ALEGERI ACUMA ITI VA FI GREU SI ESTI MEREU MEREU MAI SINGUR POATE TE VOR AJUTA NEMTII TAI CA DOAR SI ACUM AVEM IN TARA SI NEMTI SI POATE CA NU LE ESTE INDIFERENT CUM TRAIESC EI AICI: SUCCES

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *