Lucian Davidescu

Incompetenții bezmetici vs. teroriști

În România, de un an de zile există o campanie împotriva acestor acțiuni pe care le ia guvernul de a opri pandemia. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public. Există o campanie împotriva măsurilor de distanțare. Și există o campanie împotriva vaccinării. Vă spun că, din punctul meu de vedere, aceste acțiuni sunt similare cu acțiuni ale unor teroriști, pentru că a zădărnici această acțiune, această activitate a guvernului, care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o acțiune care încearcă să submineze autoritatea statului, fără date.
Florin Cîțu, prim-ministru

Parcă ultimii care s-au luptat pe aici cu „teroriștii” au reușit doar să își împuște poporul, de incompetenți și bezmetici ce erau, când nu chiar mai rău…

Domnule Câțu, când vii cu aberații cum ar fi:

– magazine închise mai devreme cât să se înghesuie inevitabil mai mulți în orele mai puține rămase (vârful prostiei criminale fiind atunci când ai pus toți pensionarii să se înghesuie în două ore);

– restricții de circulație fix atunci când oricum nu-i aproape nimeni pe stradă (pe care le mai și muți amboulea că „o să facă diferența, o să vedeți”);

– măști pe stradă chiar și când nu-i chiar nimeni pe stradă (eventual cuplat cu petreceri pe la guvern, ieșiri prezidențiale la schi etc.);

– minciuni, secrete, bâlbe și isterii cât încape;

…lumea începe să creadă că ești incompetent și bezmetic. Și o să-ți zică asta într-un fel sau altul. Faptul că alte măsuri chiar au sens nu te scutește deloc de treaba asta. Iar că unii le contestă chiar și pe ălea care au sens tot nu te scutește.

Când ajungi s-o bagi p-aia cu „teroriștii”, înseamnă doar că te-ai resemnat în fața situației tragice că ești incompetent și bezmetic.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Incompetenții bezmetici vs. teroriști

 1. Cristi C

  Faza cu orele dedicate pensionarilor ar fi fost o smecherie daca, tot prin lege, obliga magazinele sa ofere 50% dintre casele de marcat EXCLUSIV pensionarilor. Iar acolo unde este doar una, sa fie obligatie prin lege sa existe doua cozi, iar coada pensionarilor sa fie servita prima.
  Dar ticalosii si prostii nu au facut-o.

  Reply
 2. Vlad Slăvoiu

  Interesant (la culme, nu alta…) și cu dl Florin Cîțu, dar mie mi se pare că adevăratul eroul al timpurilor noastre este dl Vlad Voiculescu, a cărui carieră publică ar trebui, după părerea mea, să se încheie în urma porcăriei pe care a făcut-o. Astfel:

  – împreuna cu premierul, a modificat Strategia de vaccinare astfel încât clasa „esențialilor”, care era inițial alcătuită din 8 elemente, a ajuns la 21 și, în plus, a redefinit primele două componente ale ei prin lărgirea semnificativă a ariei lor de cuprindere, respectiv l-a extins pe al treilea prin adăugare;
  – după această acțiune (pe care nu o discut: poate că au fost motivații raționale acolo, sau poate că nu; nu asta e ideea aici, ideea e că) a avut tupeul să declare: „Trebuie să-i protejăm pe cei vulnerabili; restul, cu tot dragul, ar trebui să mai aștepte un pic.”;
  – vreme de o lună apoi, sau cât a durat etapa a doua, a tăcut ca torcălăul, pentru ca, pe finalul ei, să inducă în opinia publică impresia că au fost unii „speciali” pe la armată și servicii care s-au vaccinat peste rând și și-au vaccinat fără drept și familiile, prostie care l-a făcut pe ziaristul de Hillerin (e doar un exemplu, că e evident că el nu e singurul) să-și trăiască un moment de rușinoasă nefuncționare a minții, când n-a mai știut să facă diferența dintre independența unui ziarist și iresponsabilitatea unui ministru;
  – că ideea pe care a încercat să o inducă dl Voiculescu e o idioțenie e susținut de faptul că înșiși cei de la Recorder afirmă din capul locului că neregulile petrecute în primele două etape nu sunt un „fenomen de proporții” (0,6% din total, mai precis), respectiv de faptul că se pare că mai multe nereguli au comis „civilii” (oamenii dlui Voiculescu, cum ar veni), nu „militarii”.

  Pentru aceste motive, după părerea mea dl Voiculescu ar trebui să-și încheie cariera publică în acest moment. Iar ziaristul de Hillerin – și asta doar pentru că l-am luat de exemplu, căci e evident că nu e singurul – ar trebui să bea un pahar de apă și să-și reamintească faptul că e ziarist, nu muhaia de politician egoist prostește și inconștient tot cam așa.

  Cât privește lupta cu teroriștii: victimele ei or fi și din pricina ziariștilor?…

  Nu, resping! Așa ceva nu se poate afirma! :))

  Reply
 3. Robert

  Eu locuiesc in Toronto care este in zona rosie, adica fara magazine deschise, altele decat cele esentiale, dar aici nu cred ca trebuie sa port masca cand merg pe strada, in general lumea poarta, si in general este cam pustiu pe trotuare si nu e niciun curfew noaptea si nici nu e blestematia aia de declaratie ca in Romania. Eu de abia astept sa ma vaccinez, dar daca guvernul de aici ar face ca in Romania ar zbura imediat. Lumea e suparata ca vaccinarea merge greu si au mai fost niste scandaluri cu unii care lucreaza in casele de batrani si si-au vaccinat rudele.

  Reply
 4. Catalin

  Guvernul nu a luat nici si nici nu va lua vreo masura pentru a opri vreo epidemie. Ceea ce isi imagineaza dansii ca ar fi masuri sunt doar niste tampenii care nu au fost validate de rezultate.

  Faptul ca dansii si sfatuitorii intermitent decerebrati ai dansilor se ocupa cu masluirea la scara mare a raportarilor, larg mediatizate apoi pe toate canalele media, i-a adus probabil intr-o stare in care confunda realitatile dar in care, totusi, nu au nevoie de mai multe postari si interviuri ci doar de mai multe pastile.

  Domnul cu teroristii doar urca si coboara ca hamsterul pe scara lui Biderman asa cum fac multi dintre omologii sai din alte tari. Presiunea e mare, mizele sunt si ele pe masura.

  Reply
 5. Vlad Slăvoiu

  Și în Canada, despre care s-a vorbit aici, ca și în Franța, de exemplu, militarii se vaccinează separat de civili, respectând aceleași etape de prioritate.

  În Canada nimeni n-a avut însă tupeul nemărginit să umfle cu pompa clasa „esențialilor” în dauna clasei celor cu adevărat vulnerabili și mai apoi să-și bage arcușu-n gât că lui îi pasă de vulnerabili. După care să arate cu degetul către militari că au încălcat regulile punând la dispoziție niște informații (că el e și „transparent”, dacă nu știați) din care rezultă că, de fapt, regulile – regulile nesimțite pe care le-a făcut el – le-a încălcat tot el mai degrabă decât militarii – dovadă că omul e și foarte inteligent, nu e ca și cum ar fi vorba de-un port ilegal de creier… :))

  Și nu cred că pe-acolo s-au găsit ziariști neașteptat de dezamăgitori care să-i țină partea, sau care să inducă ideea că nici ei nu știau, că, vezi Doamne, de-abia acum au aflat și ei.

  Părerea mea e că știau. Eu nu știam: pentru că nu sunt ziarist, pentru că, în esență, nu mă interesează subiectul (a ajuns să mă intereseze după ce am citit acum vreo câteva zile un text aici, pe România Curată, și-am vrut și eu să înțeleg despre ce e vorba – că textul n-a avut bunul simț să mă lămurească, el avea altele-n cap…) și pentru că n-o citesc pe ziarista Ioana Ene Dogioiu – căci am aflat cu amuzament că anume ce am descoperit eu făcând o cercetare de vreo două ore acum două sau trei nopți ea scrisese încă din 22 ianuarie… Și, cum adăuga tot ea, nimănui nu i-a păsat.

  Da’ acuma ne indignăm și plângem soarta omului simplu… Pe bune?

  Și-ar mai fi și altele… Dar să nu mă stârnesc… :))

  Reply
 6. F

  O fi bezmetic (eu cred că mai e și nedemn de funcția pe care-o ocupă din moment ce-a refuzat-o speriat prima oară când a fost propus), dar ce maestru al împrumutării! Și vom vedea, ce abil privatizator! Dar pentru asta, trebuie să ne arate ce săraci ne-au făcut PSD-ul, lenea noastră balcanică, supraîncărcarea aparatului bugetar și amantele angajate prin instituții. Peste 5 ani, cel mult, îl vom regăsi pe acest maur, care-și îndeplinește mai curând misiunea decât datoria, ca înalt funcționar în vreo bancă internațională.
  Libertate individuală, creare de locuri de muncă, justiție socială nu intră deloc în supa cu aromă artificială de liberalism care ni se servește zilnic din ecranele pe care vedem mutra cimpanzeică a primului ministru și mâna lui agitată ținând briciul austerităților.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *