Romania Curată

Încă o săptămână profitabilă pentru firmele “de casă” – topul achizițiilor publice (4-11 martie)

Când bugetele publice sunt văzute ca pușculițe private, unele firme au de câștigat, în timp ce altele cu mai puține legături politice suferă. Vă prezentăm câteva exemple de săptămâna trecută.

Sediul Companiei Naționale Aeroporturi București va fi renovat de către o firmă cu istoric de achiziții dubioase, STAR PRO CENTER INTL, printre care se numără anveloparea unor blocuri pentru 13 milioane de euro pe vremea când firma avea un singur angajat și ridicarea unui patinoar “din plastic”.

ART CONSTRUCT ACM, firmă care este abonată de mulți ani la contracte publice mai primește 3.6 milioane de euro pentru construcția unei grădinițe în orașul Pantelimon, iar EM Prime Construct SRL, o altă firmă controversată, deținută de un așa-numit “rege al asfaltului”, încasează 2.6 milioane de euro pentru 17 Km de drum comunal în Galați.

Topul celor mai mari achiziții publice din această săptămână este următorul:

Denumire contract Valoare atribuită Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Servicii de reparație planificată tip RTG la vagoane de călători – 4 loturi 53.025.232 SNTFC „CFR CĂLĂTORI” S.A. ATELIERELE CFR GRIVIȚA S.A. / ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI S.A.
Servicii de mentenanță pentru sistemele și elementele de măsură și control de la CNE Cernavodă, în vederea funcționarii centralei în condiții de siguranță și securitate nucleară (49 luni) 22.782.674 Societatea Națională NUCLEARELECTRICA S.A. ELCOMEX-I.E.A.
Arteră de legătură între bdul Nicolae Bălcescu și bdul Tineretului, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran-refacere și completare 21.764.258 Municipiul Râmnicu Vâlcea RALUNIC S.R.L.
Lucrări de întreținere și reparații, cu asigurarea materialelor necesare realizării activităților de întreținere și reparații 21.208.364 Compania Națională Aeroporturi București SA STAR PRO CENTER INTL
Construire grădiniță cu grupe antepreșcolari, stradă George Călinescu, oraș Pantelimon, județ Ilfov 17.073.558 Primăria orașului Pantelimon ART CONSTRUCT ACM
Servicii medicale privind eliberarea avizelor medicale pentru sportivii selectați în cadrul proiectului Sănătate prin sport (36 luni) 13.976.000 Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București Spitalul Clinic Colțea
Colector principal de colectare a apei uzate menajere și stație de epurare în orașul Borșa, jud. Maramureș 13.725.459 U.A.T BORSA DAR CONSTRUCT SATU MARE
Energie electrică pentru necesarul propriu al CNCF CFR SĂ – Lot 6 (12 luni) 13.442.022 Compania Națională de Căi Ferate „CFR” – SA CEZ VANZARE S.A.
Modernizare drumuri de interes local în comuna Măgureni, județul Prahova 12.965.545 Comuna Măgureni SC PRO CONSTRUCȚII RMP SRL
Modernizare drumuri locale în comuna Matca, județul Galați (17 Km) 12.324.979 Comuna Matca E.M. PRIME CONSTRUCT S.R.L.

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *