Daniel Befu

Daniel Befu: „I love Codruța!”

Codruța Kovesi a răspuns fix ca de obicei, așa cum face un om straight, deși, clar, motivul pentru care a făcut-o a fost ca să ne ceară ajutorul (nouă, românilor lucizi) să n-o lăsăm din mână. Ea nouă, cetățenilor acestei țări, ne-a dat raportul, nu marionetei legală dar ilegitimă numită Tudorel(ul lor).

Ce nu pricep este de ce vocile decente, legitime și curajoase nu rezonează în români. Dincolo de povara morală pe care lucrătorii în presa comandată o au de dus ca destine ratate, asta dacă cumva vreunii dintre ei se prind de asta, o mare vină avem noi, fiecare dintre cetățenii care ascultăm acele produse media perverse și care, mai rău, le credem propaganda distructivă.

Corupții care au furat statul de la revoluție încoace – mulți cu rădăcini puternice în securitate și nomenclatură – consideră că averile lor furate cu trudă și inventivitate în 28 de ani li se cuvin. Ei se simt atât de puternici încât pe lângă bani, sau cu ajutorul lor, dețin instrumentele să oprească trimiterea lor la pușcărie: puterea în Parlament, cu caricaturile de Guverne aferente, dar și parte din procurori, mici și mari, parte din judecători, mici și mari, parte din staff-ul serviciilor secrete, poliției, armatei și jandarmeriei, parte din mediul de business.

Pentru ei propria libertate hedonistă e mai de preț decât distrugerea unei țări, a țării lor, România. Fiindcă ei, corupții tranziției, se pot oricând muta cu odrasle, vile, limuzine și parale în orice țară civilizată – cu educație, sănătate, legi care să apere dreptatea și cetățenii de rele.

Noi, prostimea, nu avem acces la „o nouă viață” fără a plăti prețul, de la copiii lăsați în urmă de căpșunari (am fost căpșunar și știu ce spun!), care cresc ca niște semi-orfani, până la vise de împlinire profesională vândute pentru „visul supraviețuirii” și până la familii rupte după ani în care soții lucrează și locuiesc în țări aflate la sute/mii de kilometri distanță unii de alții.

Lucrul cel mai prețios cucerit după 1989 este numărul 600.000. Să-l respectăm și să-l înmulțim de zece ori. Să-l facem să conteze.


Pe același subiect:

Cătălin Tolontan: „Laura Codruța Kovesi a avut lacrimi în ochi”

Mălin Bot: „Codruța Kovesi se comportă ca un politician. Există cazuri cu procurori talibani în care merg oameni la puşcărie şi fără să fie vinovaţi de ceva.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Daniel Befu: „I love Codruța!”

 1. Tempor

  Doreii lui Tu dor-el își joacă ultima carte (de pocker`ași – și alte cărți științifice(o)-fantastice în beciuri obtuze cugetate). Primul lor țel cutezător este eliminarea ”piedicilor” puse de DNA în calea jafului lor.

  Reply
 2. Vlad Slăvoiu

  Cel mai imatur titlu care s-ar fi putut găsi pentru un text-reacție la conferința procurorului-șef DNA e cel dat de dumneavoastră. Citindu-l, și citind și textul pe care-l denumește, îmi amintesc de ce i-am disprețuit de la bun început, și îi disprețuiesc în continuare, pe „rezistenții” noștri: reprezintă trista categorie de oameni la care iubirea pentru cineva e doar expresia urii față de altcineva. Psihic dezgustător, jalnic și imatur. Otrăvitor.

  Plus că e scris plictisitor, ca o leșinătură din secolul XIX. Cred că nici Cațavencu nu scria așa. Pe bune, mai acordați-vă chitara aia…

  Reply
 3. Ca Nucanparete

  Marog, TuDorel din Vulturu NU si-a luat in primire mandatul in mod legal, nu a fost investit LEGAL? Sa fie Iohannis mai legal decat actualul PARLAMENT? …De ce-ar fi?
  Doamna respectiva a spus foarte clar ca nu a facut conferinta ca sa se apere, singura, PUBLIC, ori ca sa le raspunda LOR”, ci ca sa clarifice tuturor celorlalti care incepusera sa aiba indoieli! unele aspecte demascand o campanie concertata de denigrare a DNA. Nu stiu cat a reusit, de moment ce doi opiniaci de soi deja l-au vazut pe TOADER dedesupt si pe deasupra!

  Reply
 4. Catalin Toma

  Prefer oricand o institutie solida. Daca DNA a ajuns sa stea in LCK sau sa fie definit de rapandulele din Ploiesti nu e deloc bine.

  Eu imi doresc un DNA solid si populat cu profesionisti care sa ia cu adevarat urma banilor si afacerilor sulfuroase, nu sa mimeze anticoruptia.

  Reply
 5. Dumitru

  „Ea nouă, cetățenilor acestei țări, ne-a dat raportul, nu marionetei legală dar ilegitimă numită Tudorel” Fraza asta, singura, arata cat de complicata e relatia miscarii #rezist cu democratia. In plus, eu pe autor il apreciez, si sunt de acord cu tot articolul, mai putin cu primul paragraf. Pentru mine Kovesi este o parte a sistemului care-i tine pe securisti la putere ca sa suga bani nu numai direct de la buget ci si prin firmele lor, etc.

  Reply
 6. Ciprian Popa

  <<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>

  Este incomplet – instrumentele sa opreasca trimiterea lor la puscarie dar mai important instrumentele de a trimite pe altii, care sunt contra lor, la puscaria sau sa ii terorizeze/santajeze!

  Caci sa fim seriosi – serviciile nu au fost atinse si au suplimentare de bani – in speranta ca vor trece de partea lor, se fac comisii in parlament pentru anchetarea in paralel a unor actiuni ale opozitiei, se schimba regulamente pt a impidica accesul opozitiei la amendamente, se fac legi electorale pt ingradirea accesului la a fi ales sau se prefera un mod de alegere ce ii avantajeaza, se fac legi economice benefice celor care ii voteaza etc

  Reply
 7. dorin popoviciu

  Pentru cat s-a furat in tara noastra, avem nevoie de mult mai multe „Codrute” si cel putin la fel de determinate!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *