Romania Curată

Fostul șef al Știrilor TVR și purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase, Claudiu Lucaci, revine la televiziunea publică după ce PSD a preluat controlul instituției

Fostul director la Știrilor TVR, acuzat că a cenzurat protestele din noiembrie 2014 împotriva premierului Victor Ponta, a revenit la televiziunea publică. Acesta va modera emisiunea „Vorbește liber” de la ora 21, pe canalul principal al Televiziunii Române.

Revenirea lui Claudiu Lucaci apare după debarcarea președintelui-director general Stelian Tănase, înlocuit în funcție de Irina Radu.

Fostul șef al Știrilor TVR și-a anunțat revenirea și pe Facebook: „Dupa 11 luni de interdicție totală revin în studioul de știri. Este un gest mic de normalitate după o lungă perioadă de beznă ideologică. În aceasta seară, ca în fiecare zi de marți, îmi voi permite să fiu jurnalist TVR (încă n-am deprins stilul BBC) la emisiunea „Vorbește Liber”, de la ora 21. Invitatul meu este ministrul justiției, Robert Cazanciuc. Vom căuta răspunsuri la teme tabu și vă invit să contribuiți cu idei de discuție”, a scris Claudiu Lucaci

Claudiu Lucaci a picat examenul de evaluare pentru a rămâne în funcție în primăvara acestui an. Atunci lui Claudiu Lucaci i-au fost retrase atribuțiile de coordonare ale Direcției de Știri din cadrul televiziunii publice după ce, la evaluare, Claudiu Lucaci a primit un punctaj de 73,83 puncte, sub cele 75 necesare pentru a rămâne în funcție.

Înainte de a ajunge șef la televiziunea publică, Claudiu Lucaci s-a remarcat în funcția de purtător de cuvânt al lui Adrian Năstase, în perioada în care acesta a fost premier. Pentru această muncă, Lucaci a fost răsplătit cu funcția de consul al României la Los Angeles și apoi la New York, de unde a fost rechemat pentru a prelua conducerea știrilor de la TVR (detalii aici). Ca șef al știrilor TVR, Claudiu Lucaci a fost implicat în mai multe momente controversate: tergiversarea difuzării de către televiziunea publică a protestelor civice de amploare din toamna lui 2014, modificarea unei știri despre Alina Bica la solicitarea acesteia, solicitarea adresată unui producător al jurnalului de știri să nu difuzeze informații despre gafa Ministerului Afacerilor Externe cu mapa pe care harta Germaniei era de fapt a Franței (mai multe amănunte aici).

Ținta lui Lucaci: Consilier al premierului Moldovei, pe banii Comisiei Europene

Potrivit unor surse din cadrul Comisiei, Lucaci țintește însă un post de consilier pe comunicare al premierului moldovean Vasile Streleț. Jobul de „High Level Adviser” este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului de asistență pe care UE îl oferă Republicii Moldova.

Lucaci a fost purtătorul de cuvânt al fostului premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupție în două dosare penale. De asemenea, Lucaci a fost și directorul de comunicare al fostului ministru PDL, Monica Iacob Ridzi, aflată în penitenciar după ce a fost condamnată la 5 ani tot pentru corupție. În vara acestui an, fostul director al Știrilor TVR a fost implicat într-un scandal de hărțuire sexuală. Lucaci l-a acuzat pe prezentatorul TVR Adrian Bucur că l-ar fi hărțuit sexual.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *