Mihai Goțiu

Doi ani de la victoria unei generații: Roșia Montană în UNESCO! Restaurări, teatru, tururi ghidate, maraton, festival al copiilor și o invitație (GALERIE FOTO)

Se fac doi ani (astăzi, 27 iulie) de când valoarea excepțională a Roșiei Montane pentru istoria și cultura universală a fost recunoscută prin includerea în UNESCO. A fost (și este) o victorie pentru care, în cel mai propriu sens al cuvântului, a luptat o generație.

Dacă vreți să vedeți ce s-a întâmplat și ce se întâmplă la Roșia Montană după includerea în UNESCO cel mai bun lucru pe care îl puteți face e să o vizitați. Și vă recomand perioada 11-15 august, când are loc o nouă ediție a Festivalului Roșia Montană ALIVE. Cine a mai fost, știe: e cu teatru, concerte, tururi ghidate, ateliere, distracție. Găsiți programul aici.

Dar puteți vizita Roșia Montană oricând. Că mai tot timpul găsiți aici oameni faini, de la localnici la turiști. Și ba dați peste un maraton, ba peste concerte în biserici proaspăt restaurate, ba peste proiecții de filme și piese de teatru în aer liber, ba peste un festival al copiilor și sigur peste oameni care să vă fie ghizi pe ulițele satului ori pe potecile pădurilor și a munților din preajmă. În galeria foto, e doar o selecție din ultimele săptămâni și luni, via Roșia Montana Community.

Sper să ne vedem la Roșia Montană. Și, încă o dată, FELICITĂRI și MULȚUMIRI tuturor celor care, mai bine de două decenii s-au implicat ca munții, tăurile, casele, bisericile, istoria și, mai ales oamenii, să nu fie înlocuite de lacuri de cianuri și halde de steril! Și celor care o țin în viață, pentru noi toți, demonstrând că lupta și implicarea n-au fost în zadar!

***


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *