Cristian Ghingheș

Document: tinerii din Constanța îi cer Avocatul Poporului să atace la CCR legile neconstituționale și cu dedicație din domeniul tineretului

Federația Tinerilor din Constanța a trimis ieri o adresă Avocatul Poporului, Renate Weber, prin care a solicitat sesizarea Curții Constituționale a României cu o excepție de neconstituționalitate în legătură cu regimul proprietății patrimoniului UTC și statutul organic al fundațiilor pentru tineret.

Conform tinerilor constănțeni, CCR a decis deja că patrimoniul trebuie sa aparțină domeniului public și că privatizarea gratuită a acestui patrimoniu în scopuri comerciale reprezintă o încălcare a dispozițiilor constituționale.

Pe de altă parte, Federația Tinerilor din Constanța arată în sesizare că existența unor legi cu dedicație a avut ca efect lipsa oricărui control din partea autorităților statului asupra activității acestor fundații.

I-am prezentat Avocatului Poporului motivele pentru care considerăm neconstituționale articolele 13 și 14 din Legea nr. 350/2006, acestea referindu-se la modalitatea în care se organizează Fundațiile Județene pentru Tineret. Am identificat nerespectări ale legii la forma în care fostul patrimoniu a ajuns în proprietatea acestora, nerespectând regimul domeniului public. Vom continua demersurile pentru ca patrimoniul care a aparținut UTC să se întoarcă la tineri și să luptăm pentru asigurarea securității juridice a acestuia. – Cristian George Farauanu, președintele Federației Tinerilor din Constanța

Demersul tinerilor constănțeni vine pe fondul seriei de anchete România Curată „pe urmele averii tinerilor” privind patrimoniul UTC, furat și devalizat în ultimii 30 de ani prin legi cu dedicație și neconstituționale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *