Ileana Renia

Demisie-protest din noul CNATDCU după ilegalitățile de la Ministerul Educației

În weekend, am detaliat pe România Curată cum ministrul Monica Anisie de la Educație și Cercetare a schimbat din pix rezultatele selecției publice pentru Comisia de științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică a CNATDCU (comisia care ar trebui să analizeze doctoratele de profil). Practic a trimis la Monitorul Oficial o versiune schimbată a ordinului anunțat inițial prin care a modificat raportul de forțe în această comisie importantp din noul mandat al CNATDCU.

Până la ora aceasta, nu există o reacție oficială dinspre minister, însă informația a făcut valuri în bula universitarilor de pe Facebook. Ba mai mult, a generat demisia de onoare a lui Radu Cinpoeș de la Kingston, pe care inițial nu l-am putut găsi pe Google Scholar din cauză că cei de la minister i-au publicat greșit numele în Monitorul Oficial:

In urma acuzatiilor din articol, care contesta legitimitatea numirii mele in Comisia de Stiinte Politice, Studii de Securitate, Stiinte Militare, Informatii si Ordine Publica din cadrul CNATDCU, am considerat ca optiunea onorabila pentru mine este de a ma retrage. Prin urmare mi-am prezentat deja demisia, cu efect imedat. Nu pot coment depsre celelalte numiri la care se refera articoul, pentru simplul motiv ca nu cunosc nici persoanele nici ale detalii. mesajul integral al dumnealui îl găsiți aici

Așa cum au remarcat și cititorii și membrii comunității noastre, este un gest de onoare, menit să tragă un semnal de alarmă și să transmită tuturor celor care au fost băgați cu forța în comisie, peste rezultatul selecției publice și transparente, că e cazul să dea în vileag manevra ministrului.

Până ne lămurim cum vom ataca această ilegalitate comisă la vârful Ministerului pentru ceea ce noi numim salvarea doctoratelor securiste, cerem doamnei Anisie să răspundă următoarelor întrebări pe care le-am trimis într-o cerere în baza Legii 544 prin aplicația Ia Statul La Întrebări:

  • 1. Rezultatul oficial al selecției pentru comisiile de specialitate ale CNACTDU, sub forma documentului asumat de către comitetele de selecție și transmis ministrului în vederea emiterii ordinului.
  • 2. Ordinul oficial de numire a comisiilor de specialitate, în varianta emisă de ministru și publicată pe site pe 26 iunie.
  • 3. Ordinul oficial de numire a comisiilor de specialitate, în varianta trimisa la Monitorul Oficial spre publicare.
  • 4. Motivul pentru care în ordinul publicat pe site în 26 iunie apare și doamna Alina Mungiu-Pippidi ca fiind unul dintre membrii selectați în Comisia de Științe politice, iar în varianta publicată în Monitorul Oficial nu.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Demisie-protest din noul CNATDCU după ilegalitățile de la Ministerul Educației

  1. Catalin

    Vad ca au disparut comentatorii de prin zona, probabil ca i-a luat valul doi. Felicitari domnului Cinpoies pentru refuzul de a fi partas la una din marile fraude academice ale tarii, doctoratele militienilor si securistilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *