Mihai Goțiu

Mihai Goțiu: Defăimare! Asumându-mi riscul pușcăriei, spun:

România e țara aia în care se închid școlile când dă o zăpadă mai sănătoasă, în loc să fie închiși hoții care au păpat banii pentru deszăpezire.

România e țara aia în care dacă ninge la sfârșit de martie, iar temperaturile se mențin sub zero grade e semn pentru aleșii neamului că nu există încălzire globală, așa că mai votează niște legi prin care se dă liber la tăiat păduri fără replantări, se permite dinamitarea ariilor naturale protejate și a pădurilor virgine și se mai bagă niște râuri pe țeavă pentru ca niște băieți deștepți să-și încaseze comisioanele nesimțite.

România e țara aia în care plătim compensații de mii de euro pușcăriașilor pentru încălcarea dreptului lor la o detenție decentă, dar nu le dăm doi bani bolnavilor care ies mai bolnavi decât au intrat în spitalele în care microbii dau bairam pe pereți și nu le dăm doi bani elevilor obligați să învețe cu șubele pe ei în școli în care mersul la toaletă e un antrenament cotidian pentru a-i călca lui Tibi Ușeriu pe urme.

România e țara aia în care creșterea economică record cu care se mândresc guvernanții e motiv să fim pe locul al doilea în lume, după Siria devastată de războiul civil, la număr de emigranți.

România e țara aia în care penali cu sentințe definitive și avocații lor fac legi penale pe bandă rulantă în Parlament, iar principalul sfătuitor al premierului e tot un condamnat penal, în primă instanță.

România e țara aia în care urmăriții penal și condamnații penal dau lecții de moralitate și storc lacrimi de compasiune la televiziuni.

România e țara aia în care impostorii sunt chemați să facă legi anti-plagiat.

România e țara aia în care se face chetă la televiziune pentru a se plăti amenda încasată de niște mincinoși notorii, iar cei care strâng bani pentru a-i ajuta pe copii, pe sărmani, pe bolnavi, pentru salvarea apelor și pădurilor, pentru femeile bătute în familie, pentru respectarea drepturilor și libertăților civile sunt acuzați de trădare națională, amendați și amenințați cu pușcăria pe motiv că diminuează cu 2% bugetul destinat îndestulării hoților.

(…)

Dar dincolo de toate acestea,

România e țara aia în care mii, zeci de mii, sute de mii de cetățeni ne-am săturat să stăm cu mâinile în sân și să privim cum cele de mai sus devin normalitate. România e țara aia în care, chiar cu riscul de a face pușcărie pentru defăimare, sute de mii de cetățeni vom spune că hoții sunt hoți, vom strânge semnături să trăim #farapenali în funcții publice și vom lupta ca asta să devină lege.

România e țara aia în care sute de mii de cetățeni vom face scut împotriva masacrării pădurilor, a dinamitării ariilor naturale protejate și pentru un aer mai curat.

România e țara aia în care suntem sute de mii de cetățeni cărora le pasă de cei de lângă noi, de educația și de sănătatea la care avem dreptul.

Vă asigur că nu au cum să ne amendeze pe toți și nici nu ne pot băga pe toți la pușcărie pentru defăimare. Păi vă dați seama ce-ar însemna să bage câteva sute de mii de cetățeni români la pușcărie și apoi să plătească fiecăruia acele câteva mii de euro compensări la care am avea dreptul? Nu le-ar mai rămâne lor bani de furat!

– Mihai Goțiu, blog de parlamentar


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Mihai Goțiu: Defăimare! Asumându-mi riscul pușcăriei, spun:

 1. Dan Plesoianu

  Domnule, aia cu scolile cred ca nu este chiar cum credeti dvs. Nici mie nu imi placepsdalde, nu, nici cit negru sub unghie, ba chiar dimpotriva, dar sa stiti ca scolile se inched si in America de Nord, cind ninge mai tare. Este vorba de a proteja copii si de a asigura un cadru normal desfasurarii cursurilor, atit pentru copii, cit si pentru profesori. Deci, e foarte simplu: ministerul invatamintului trebuie sa prevada un numar mediu de zile pe an (poate in functie si de zona), avind in vedere experientele trecute, zile care sa poata fi date libere, in caz de intemperii grave. Si cu asta se poate incheia orice discutie. Daca acele zile libere nu vor fi folosite, se pot gasi activitati care sa se desfasoare pe durata lor. Aceste zile nu vor fi prea multe, ci poate 10-15 zile pe an. Dar neintelegerea modului cum functioneaza lumea, si inflexibilitatea in gindire, duc la critici de acest gen, care sint proferate si cind trebuie, si cind nu trebuie.
  Deci cred ca ar trebui sa dam dovada de mai multa decenta si discernamint in gindire si logica. Restul, de acord cu dvs.

  Reply
  • flesh

   Numai că la noi n-au fost intemperii grave, doar mașini chinuite în trafic din cauză că nu se face deszăpezire cu simț de răspundere…

   Reply
 2. Dumitru

  Ok, dar de ce uitati si bucata :
  Romania este tara unde parchetele (DNA si DIICOT) ii fac scapati pe unii infractori stand cu fundul pe dosare evidente.

  Reply
 3. Mircea Popescu

  V-A ARUNCAT D O MINGE SI VOI HOP DUPA EA. INTRE TIMP BAIETII LUCREAZA DE ZOR. LA CE CONTEAZA.
  LUATI-VA SI VOI CONSILIERI ISRAELIENI.

  Reply
 4. Ghita Bizonu'

  Romania e tara aia in care un parlamentar este mazilit de partidul sau pentr ca vrea sa puna capat camatarieie.
  Romania e tara aia unde se fac manifestatii in strada ca bancile sa nu foe deranjate din parcticle lor neogalitiene … in care insi spoliati de camtarie manoifesteaza ion gavoparea camtarilor.
  Romania este tata aia in care se tipa „penalii” insa este condusa de un „preacinstit” condamnat sa retsituie 2 imobile obtinute prin fals. Insa sa vezi minune.. sentinta este civila deci nu se pune! Asa cum nu se pune nici faptul ca preacinstitul a mai avut dosare penale tergive5rsate pana la prescirptie. Da nu se puen ca avem justitie „independenta” sub M<CV european!
  A da Romania mai este tara aia in care se denunta "fascismul" si "nazismul" unde nu exista insa preacinsitul este cu acte in regula mostenitor al Deutsche Volksgruppe in Rumänien (organizatie nazista)

  Romania e tara aia in care toti scartza sacrtza pe hartie logofete branza-n cui au tipat ca vor capitalism si acum sunt sucariti ca nu filozofii, criticastirii de arta, poetii fara cititori nu au ajuns milioneri ci "ailalti" …

  Si Gotiu parlamentar!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *