Romania Curată

Cu ce mai ocupă soldații din România. Trei militari au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

Trei militari, alături de alte două persoane civile, au fost reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Este vorba despre cannabis, amfetamine și substanțe etnobotanice. Doi dintre membrii grupării au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau cannabis pe stradă. O parte din drogurile vândute erau consumate chiar în incinta unor unități militare din București, se arată într-un comunicat al DIICOT.

”La data de 18.08.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei – militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, prevăzută  de art. 2 alin.1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în  perioada  mai – august 2016 inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice.

Drogurile  și substanțele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 18.08.2016 pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv doua percheziții la Unitatea Militară nr. 01867 Mihai Bravu, județul Giurgiu, cât și a municipiului București,  au fost găsite și ridicate diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri”, se arată în comunicatul DIICOT.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cu ce mai ocupă soldații din România. Trei militari au fost reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

 1. mihai

  Categorie inferioara, fiecare dupa posibilitati financiar tactice: securistii au in portofoliu traficul cu date prin big brother cu bani de la fratii lor europeni plus genocid profitabil gen Hexipharma, amaratii de trupeti de la iepurasi fac si ei un nevinovat schimb de etnobotanice pe ritmuri de manele.
  Oare jandarmii nostri bravi cu ce se mai ocupa?!

  Reply
 2. OvidiuB

  Unii se mai „ocupa” si cu muritul prin Afganistan, dar nu-mi aduc aminte articole pe tema asta in Romania Curata…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *