Romania Curată

CSAT se întâlnește în ședință de urgență după decizia Curții Constituționale privind interceptările

Consiliul Superior de Apărare a Țării se întâlnește vineri seară în ședință de urgență pentru a discuta despre efectele deciziei Curții Constituționale ce a eliminat SRI dintre instituțiile care pot face interceptări în dosarele penale, altele decât cele de siguranță națională.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a explicat că CSAT va lua în discuție un proiectde OUG menit să rezolve problema tehnică pentru a putea fi făcute interceptările necesare în dosarele penale, după publicarea în monitorul oficial a Deciziei CCR .

Șeful CSAT este președintele României, Klaus Iohannis, care se află în acest moment într-o vizită oficială în Israel. Din CSAT mai fac parte premierul, miniștrii de la Apărare, Interne, Externe, Justiție, Economie și Finanțe, șefii serviciilor secrete, șeful Marelui Stat Major și consilierul prezidențial pe securitate națională.

Reamintim că ieri, Curtea Constituțională a motivat decizia prin care a declarat neconstituțional articolul 142, alineatul 1 din Codul de procedură penală care prevedea că măsurile de supraveghere tehnică pot fi luate și de ”alte organe specializate ale statului” în afară de cele de urmărire penală. O analiză privind efectele deciziei CCR puteți citi aici


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *