Romania Curată

Concursul lui Predoiu pentru șefia parchetelor – doar 3 întrebări

1. Ministrul Justitiei a încheiat procesul de desemnare a celor mai importante poziții din procuratura.  Cum vi s-a parut acest proces? A fost suficientă competiție și transparentă? Nu de alta, dar unele poziții au avut un singur concurent.

  • pentru funcția de Procuror General al României, doamna procuror Gabriela Scutea;
  • pentru funcția de Procuror-șef al DNA, domnul procuror Crin Bologa;
  • pentru funcția de Procuror-șef al DIICOT, doamna procuror Giorgiana Hosu.

2. Există printre cei selectați oameni cu probleme de integritate: care au vrut să își dea singuri înapoi doctoratul plagiat, de exemplu. Vi se pare că grila de integritate a funcționat? De ce asemenea oameni par să aiba funcții sub toate regimurile?

3. Persoana aleasă în funcția cea mai importantă e semnatara unui protocol cu SRI, între timp declraat neconstituțional. Având în vedere că un numar semnificativ dintre magistrați, printre care are Daniel Morar, au denunțat amestecul prea mare al SRI în actul de justiție, alegerea aceasta dovedește că vin vremuri noi, în care magistratii sunt autonomi, sau rămân tot cele vechi? De ce a ales ministrul Predoiu o soluție de continuitate?

Așteptăm părerile voastre.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Concursul lui Predoiu pentru șefia parchetelor – doar 3 întrebări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *