Romania Curată

Comisiile pentru SRI și SIE, înființate luni, în plin scandal Coldea-Ghiță

Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor se va reuni, luni, la ora 16.00, pentru alegerea comisiilor de control pentru SRI și SIE. Constituirea comisiilor de control asupra serviciilor secrete vine în plin scandal provocat de suspendarea generalului Florian Coldea de la șefia operativă SRI, survenită în urma unei întâlniri a conducerii serviciului cu președintele Klaus Iohannis, în contextul unor acuzații lansate public de fugarul Sebastian Ghiță.

Comisia pentru controlul SRI va avea nouă membri, dintre care un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, Comisia pentru controlul parlamentar asupra activităţii SIE va avea cinci membri, dintre care trei deputaţi şi doi senatori.

Tot luni va fi aleasă și Comisia parlamentară a revoluţionarilor din decembrie 1989, care va avea 11 membri, șase deputaţi şi cinci senatori. Componenţa celor trei comisii va fi aprobată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 16 ianuarie, pe baza propunerilor grupurilor parlamentare, conform reprezentării acestora în Parlament.

Și tot în aceeași ședință se va constitui și Comisiei de anchetă parlamentară asupra așa-numitei „găuri” de la bugetul statului. Înființarea acesteia a fost solicitată de liderul PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, și are în vedere verificarea condiţiilor în care s-au realizat rectificările Bugetului de stat, din august şi noiembrie 2016, de către Guvernul României. Noua comisie va trebui, în zece zile, să prezinte un raport.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *