Romania Curată

Comisia parlamentară SRI: cazul Hexi Pharma nu este de siguranță națională

Serviciul Român de Informații nu a avut mandat de securitate națională în cazul Hexi Pharma/ Dan Condrea, deoarece ”nu au fost întrunite condiţiile care să fundamenteze juridic o astfel de solicitare” a explicat miercuri, într-un comunicat de presă, Comisia parlamentară de control a SRI.

În speţa Hexi Pharma şi în cazul particular al domnului Condrea nu au fost întrunite condiţiile care să fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile în care o astfel de solicitare implică restrangerea temporară a unor drepturi si libertăţi fundamentale.În concluzie, în urma Controlului realizat de Comisie, a rezultat că, în cazul Hexi Pharma, nici compania şi nici persoanele menţionate în solicitarea Comisiei nu au făcut obiectul unor mandate de securitate naţională sau măsuri de supraveghere operativă”, se arată în comunicatul comisiei SRI, citat de site-ul de știri BN24.ro.

Comisia SRI mai arată că serviciul a informat organele de cercetare penală în legătură cu fapte cu caracter penal în cazul Hexi Pharma.

„În activităţile de investigare a ameniţărilor pe care le reprezintă infecţiile nosocomiale, Serviciul Român de Informaţii a obţinut şi valorificat un număr semnificativ de date şi informaţii (aşa cum rezultă din conunicatul de presa anterior al Comisiei, care sintetizeaza controlul efectuat pe problematica infectiilor intraspitalicesti/nosocomiale, in general, si pe cazul HEXI PHARMA, in particular), inclusiv cu privire la activităţi ilicite ale mai multor persoane fizice şi entităţi comerciale, printre care şi firma Hexi Pharma, respectiv responsabili din cadrul acesteia.

Comisia arată că, referitor la cazul Hexi Pharma, din verificări a rezultat că „în prezent Serviciul Român de Informaţii este angajat, potrivit legislaţiei în vigoare, în cooperarea cu organele de urmărire penală. Această cooperare se realizează conform legislaţiei în vigoare şi cu respectarea condiţionărilor impuse de Decizia 51/2016 a CCR. Pe de o parte, această situaţie exclude competenţa Serviciului Român de Informaţii în implementarea măsurilor autorizate de magistraţi, în cadrul dosarului penal. Pe de altă parte, ulterior informărilor transmise către organele de aplicare a legii, nu au rezultat temeiuri operative suplimentare care să fundamenteze oportunitatea şi legalitatea deschiderii unei noi operaţiuni informative la nivelul Serviciului.”

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Comisia parlamentară SRI: cazul Hexi Pharma nu este de siguranță națională

  1. octavian

    Dupa comunicatul asta nu mai am nici un dubiu ca hexipharma este SRI. Musamalizarea celui mai mare genocid din istoria tarii.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *