Romania Curată

Cioloș, în Senat, despre cazul ANAF-Antena 3: ”Statul a decis să aplice o hotărâre judecătorească”

”O instituție a statului aflată în subordinea Guvernului a decis să aplice o hotărâre judecătorească definitivă. Nu este un atac la libertatea presei. Activitatea ANAF nu afectează jurnaliștii. Televiziunile vor emite inclusiv luni pentru că suntem abia la începutul unui proces care poate să dureze luni bune”. Acestea au fost declarațiile premierului Dacian Cioloș, de la tribuna Senatului, în ședința dedicată somației de evacuare trimisă de ANAF Antenei 3.
Reamintim că, la inițiativa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primul ministru a fost chemat miercuri dimineață în această cameră a Parlamentului pentru a da explicații în legătură cu decizia Fiscului de a cere Antenei 3 să evacueze în termen de cinci zile sediul de pe șoseaua București- Ploiești, punând astfel în aplicare decizia Curții de Apel București din 8 august 2014 din cazul ICA-Voiculescu.
”Televiziunile (n.r.- din trustul Intact) nu își pierd licențele. ANAF a acționat în atribuțiile legale în vederea valorificării acestor bunuri. Proprietar al acestor bunuri e statul roman și e datoria statului să-și valorifice aceste bunuri. (…)Am cerut conducerii ANAF să analizeze modul cum se raportează la contribuabili. În exercitarea atribuțiilor nu trebuie să aibă atitudini de intimidare. Nu trebuie să aibă o atitudine represivă. Atitudinea trebuie să fie de respect față de contribuabil. Termenul dat pentru evacuare voluntară e stipulat de Codul de Procedură Civilă. Nu există termene diferite. Dacă nu se aplica termenul, ANAF încălca termenele legale și putea fi acuzat de discriminare. Bunul a fost trecut in proprietatea statului liber de orice sarcini”, a mai declarat Dacian Cioloș.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Cioloș, în Senat, despre cazul ANAF-Antena 3: ”Statul a decis să aplice o hotărâre judecătorească”

  1. KLA

    Dragnea cu Pleava Slugile si Dracii lui sunt suprati pt ca trompeta lor ANTENELE ajung in sfrsit sa supune legilor. La votul pt urmarirea penala a lui Mădălin Voicu au spus NU ! Va luati acum de Ciolos si de GUVERN? Nu prostesc ei toata tara cum vor ei !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *