Romania Curată

Cioloș, despre declarațiile de integritate semnate la cererea România Curată: Aceste criterii trebuie îndeplinite de toată lumea

Premierul Dacian Cioloș a vorbit duminică despre declarațiile de integritate semnate de toți membrii cabinetului său la cererea România Curată. Cioloș a precizat că nu a impus miniștrilor să semneze aceste declarații, ci doar le-a recomandat, și că aceste criterii de integritate trebuie respectate de toată lumea.

„Această declarație de integritate pe proprie răspundere, da, a fost semnată de miniștri, nu le-am impus-o eu, ci le-am recomandat. Sunt niște criterii de integritate care au fost sintetizate de mai multe organizații neguvernamentale din România care de mulți ani de zile lucrează pe aceste domenii. (…) De ce le-am sugerat să le semneze? Mi se pare că este important ca oamenii să-și asume aceste criterii, în măsura în care ei le îndeplinesc și, pe de altă parte, cred că este important să dăm și semnalul, încă de la vârf, de la nivelul Guvernului, că vom cere, că anumite criterii de integritate vor fi respectate de toată lumea”, a spus Cioloș, la Radio România.

El a mai spus că transparența și integritatea sunt elementele incipiente pentru o administrație funcțională. „Sunt lucrurile pe care probabil nu o să le putem face în acest an, cel puțin în acest mandat, cel puțin este important că lucrurile trebuie să se schimbe măcar în al 12-lea ceas în interesul tuturor și al cetățenilor și al partidelor politice care vor guverna după 2017 încolo”, a adăugat Cioloș.

Îndeplinirea criteriilor de integritate au fost solicitate în mod public de către 35 de ong-uri printr-o scrisoare adresată președintelui Klaus Iohannis înaintea desemnării și numirii noilor miniștri.

România Curată vă prezintă textul declarației, iar mai jos declarațiile miniștrilor.

Subsemnatul/subsemnata …., propus pentru funcția de ministru în Guvernul României,

Prin prezenta, declar pe propria răspundere că îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele criterii de integritate:

 • Nu sunt și nu am fost implicat(ă) în comiterea de infracțiuni sau cazuri de corupție, nu am fost condamnat(ă) și nici nu sunt trimis(ă) în judecată pentru astfel de fapte;
 • Nu sunt și nu am fost implicat(ă) în obținerea unor avantaje (ne)patrimoniale nejustificate și nici în cazuri de conflict de interese;
 • Nu sunt și nu am fost implicat(ă) în migrații politice/ traseism, nici în comportamente de încălcare a moralei publice în exercitarea unor funcții publice;
 • Nu sunt și nu am fost implicat(ă) în promovarea unor valori, poziții sau proiecte care contravin statului de drept;
 • Nu am ocupat funcții de conducere în fostul PCR, nu am fost informator (informatoare) și nu am făcut parte din fosta Securitate, nu sunt și nu am fost ofițer, agent sau angajat/colaborator în orice formă în actualele servicii secrete;
 • Nu am promovat și nu promovez discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

De asemenea, declar că am cunoștință despre prevederile legale privitoare la falsul în declarații și cele privitoare la efectele legale (penale și civile) ale falsului în declarații.

Click pe fiecare nume pentru a le vedea declarațiile de integritate semnate:

Raul Marius BostanRaducu Carmen AuraCristina Pasca Palmer, Achim Irimescu, Dan Marian Costescu, Vasile Dancu, Sorin Chelmu, Ioan Dragos Tudorache, Vlad Tudor Alexandrescu, Adrian Curaj, Ciprian Bucur, Achimas Cadariu Patriciu Andrei, Claudia Ana Costea, Raluca Alexandra Pruna, Victor Vlad Grigorescu, Petre Toba, Costin Grigore Borc,Mihnea Motoc, Anca Dana Dragu, Victoria Violeta Alexandru, Dan Stoenescu, Elisabeta LipaDacian Ciolos, Lazar Comanescu


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Cioloș, despre declarațiile de integritate semnate la cererea România Curată: Aceste criterii trebuie îndeplinite de toată lumea

 1. alex

  Dacian Ciolos: „Pentru modificarea legilor electorale nu există majoritate parlamentară” :)

  Cam aceasta este marea speranta a tehnogradatilor, gata si cu „revolutia” de acum doua saptamani, s-a rezolvat tot: NU SE POATE!
  De la 1 ianuarie 2016 vin noile taxe si impozite marite pe saracie. Ca de fiecare data fura de la saraci ca sa dea la hoti iar oamenii sunt cu nervii la pamant si nu mai pot face fata cheltuielilor curente, iar decidentii au impresia ca un guvern de gradati pe muzica techno o sa imblanzeasca furia, o gluma sinistra dar care o sa le explodeze in fata mafiotilor de la putere fara disceranamant de data aceasta!

  Reply
 2. adi

  cu stima dar ar mai fi o ceriinta.:reglementarea „donatiilor” facute pt. partide sau independenti la alegeri.cred ca fiecare cetatean care doneaza vreun ban trebuie sa prezinte odata cu donatia si si fisa fiscala care arata venitul realiza cnf. ANAF (sa nu aiba dreptul sa doneze decat 5-10%din acest venit) firmele de stat (sau cu actionr statul sa NU aiba voie sa doneze)iar cele particulare doneaza impreuna cu fisa cont profit /pierdere din bilant si numai daca sunt pe profit (o mica parte din acesta ori procent din CAPITALUL SOCIAL-aviz firmelor de apartament).

  Reply
 3. marius racoti

  firmelor sau institutiilor de orice fel trebuie sa le fie interzise donatiile/sponzorizarile catre partidele politice. numai cetatenii (cu drept de vot) sa aiba dreptul de a face donatii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *