Adrian Popescu

Chestor de Poliție, șef în IGPR cu doctoratul luat la Oprea, inculpat pentru o şpagă de enormă. Proteja afaceri

Chestorul Constantin Bolboşanu, director adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română, a fost pus sub acuzare de DNA pentru o şpagă de 110.000 euro, primită în 2007 de la un om de afaceri. Direcţia unde este şef Bolboşanu este deosebit de importantă în cadrul luptei împotriva crimei organizată, fiind structura fără de care DIICOT nu poate să-şi desfăşoare activitatea.

Culmea este însă că Bolboşanu este şi doctor în drept, iar cel care i-a fost îndrumător este deja celebrul Gabriel Oprea, acuzat și el de plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Astfel, în anul 2008, Constantin Bolboşanu a obţinut titlul de doctor în ştiinţe juridice, cu lucrarea „Spălarea banilor – Componenta de bază a manifestărilor de crimă organizată” – 318 pagini, Drept penal, Drept procesual penal, Criminologie, Management poliţienesc, Drept comunitar, Relaţii internaţionale, Academia de Poliţie „Al.I. Cuza” Bucureşti.

Conducător de doctorat i-a fost „prof. univ. dr.” Gabriel Oprea.

Lista completă a doctoratelor conduse de Oprea poate fi consultată aici.

Cum sună acuzaţiile DNA

Procurorii DNA au efectuat luni percheziţii la locuinţa lui Constantin Bolboşanu, acesta fiind săltat şi dus la audieri, după care a fost pus sub acuzare pentru luare de mită.

Din primele informaţii, Bolboşanu a primit, în perioada martie – septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.
O parte din mita primită de poliţist a constat în lucrări de construcţii la un imobil al acestuia. De asemenea, omul de afaceri a plătit pentru familia lui Bolboşanu două excursii în străinătate, respectiv în Turcia şi Spania.

Procurorii DNA au descoperit că, în schimbul acestor favoruri, omul de afaceri nu a mai fost deranjat de organele de poliţie, deşi el desfăşura activităţi suspecte de comerţ cu legume-fructe.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Chestor de Poliție, șef în IGPR cu doctoratul luat la Oprea, inculpat pentru o şpagă de enormă. Proteja afaceri

 1. Laura

  Lupul paznic la oi..Toti sunt asa! Mare lucru cnd vreunul scapa de asta,adica are coloana vertebrala! Salariile sunt mizere,dar masini si vile,peste tot! De unde?
  Cea mai tare ramane totusi obraznicia,=incultura si incompetenta!

  Reply
 2. POPOVICIU DORIN

  DOCTORE in spalarea banilor si DNA-ul il prinde cu mituta? Din pacate, nu a reusit sa puna teoria in practica!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *