Adrian Popescu

Cei 25 de parlamentari care au inițiat legea dării în plată și care ar putea profita de prevederile acesteia

În ciuda avertismentelor venite din partea Comisiei Europene, dar și a altor instituții internaționale, parlamentarii sunt pe cale să aprobe așa-numita Lege a dării în plată, într-o formă riscantă pentru stabilitatea sectorul financiar și a întregii economii românești.

Luni, legea a trecut de Senat cu unanimitate, 119 voturi, iar situația are toate șansele să se repete și la Camera Deputaților.

Despre riscurile acestui act normativ s-a vorbit deja pe larg, mai multe detalii puteți găsi aici.

Legea a fost promovată de deputatului liberal Daniel Zamfir, însă foarte mulţi aleşi au ţinut neapărat să apară la capitolul „iniţiatori”. Interesant este însă și faptul că printre cei 157 de senatori și deputați care apar ca inițiatori ai legii dării în plată se numără nu mai puțin de 25 de aleși, despre care s-ar putea spune că ar avea un interes direct pentru ca aceasta să intre în vigoare. Asta pentru că cei 25 de parlamentari şi-au cumpărat case, apartamente şi terenuri cu credit de la bancă şi astfel intră în categoria celor care ar putea beneficia de prevederile legii dării în plată, în cazul în care nu-și mai plătesc ratele. Printre ei se află şi Ludovic Orban, candidatul liberal la Primăria Capitalei.

Iată lista lor completă: Cristian Petru Bodea (PNL), Cristina Ioan (PNL), Dorin Mircea Dobra (PNL), Iulian Dumitrescu (PNL), Gabriela Anghel (independent), Ion Cupă (independent), Petru Ștefan Dalcă (UNPR), Anton Doboș (PNL), Mircea Dolha (PNL), Stelian Dolha (PNL), Mihai Aurel Donțu (PNL), Cătălin Drăgușanu (ALDE),  Titi Holban (UNPR), Attila Korodi (UDMR), Răzvan Mironescu (UNPR), Niculina Mocioi (PNL), Dan Motreanu (PNL), Ludovic Orban (PNL), Adrian Nechita Oros (PNL), Doina Pană (PSD), Cristina Pocora (PNL), Mircea Roșca (PNL), Cristian Săvoiu (PSD), Gigel Știrbu (PNL), Florin Tătaru (PSD).

Vezi mai jos tabele cu numele parlamentarilor inițiatori, creditele luate de la bancă și imobilele cumpărate.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Cei 25 de parlamentari care au inițiat legea dării în plată și care ar putea profita de prevederile acesteia

 1. adevar si etica

  Imoralitatea si ilegalitatea sistemului bancar actual trebuie oprite intr-un mod sau altul iar faptul ca si printre imoralii din parlament au cazut victime ale acestui sistem e un atu de care trebuie profitat. Legea trebuie sustinuta cu toata puterea.
  Intre cei 25 de „inculpati” doar 6 pot „profita” de prevederile legii restul de 19 nu pot fi bagati la potentiali clienti deoarece din momentul in care au luat creditul si pina acum au platit deja cea mai mare parte din imprumut.

  Reply
 2. b.

  Daca mai dati multe din astea riscati sa va decredibilizati ca restul presei. Chestii de genul daca baba ar avea elice ar fi elicopter poate debita oricine. Faptul ca au venit atentionari de la foruri europene si altele mai inseamna si ca mana bancilor departe ajunge. Chiar daca unii ar profita, aceste credite nu si le-au dat singuri, le-au primit de la entitati comerciale pe niste criterii stabilite de bancile respective. In loc sa plangeti de mila mafia financiar-bancara ar fi trebuit sa va preocupati ca legea pensiilor nesimtite de care beneficiaza numai ei, pe care si le-au votat singuri fiind in conflict de interese 100% sa ajunga pe masa curtii constitutionale. Cu ce mare realizare se justifica domnii care aparent nici butonul de vot nu pot folosi, asta daca sunt prezenti, desigur.

  Reply
 3. cetatean

  O mizerie abjecta insinuarea ca 25 de parlamentari ar avea un interes direct in adoptarea legii darii in plata! Practici de manipulare de tip bolsevic din partea BNR! Sa-ti fie rusine BNR!

  Reply
 4. Ghita Bizonu'

  Adica ca sa nu mai plateasca 15.000 euroi pana in 2025 Cristina Ioan va da in plata un apartament de 50 mp in Arad?
  Adica ca sa nu mai plateasca 15.000 euroi pana in 2037 Anghel Gabriela-Lola va da in plata un apartament de 75 mp din Ploiesti?!
  Sau ati vazut cifrele de la Pocora? Azi in Bucuresti un apartament de 72 mp face mai mult decat 34.000!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *