Adrian Popescu

Câmpul tactic al SRI se extinde la ASF în mandatul lui Nicu Marcu

Știri pe Surse confirmă astăzi că Nicu Marcu, noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) propus de PNL și votat de Parlament în urmă cu două luni, și-a luat director de cabinet un general SRI: George-Viorel Voinescu, recent trecut în rezervă cu 4 stele.

George-Viorel Voinescu a fost adjunct al directorului SRI începând cu anul 2005, numit de Traian Băsescu odată cu Florian Coldea, deținând această funcție până 1 august 2020.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a stabilit că George-Viorel Voinescu a fost ofiţer de securitate, dar nu a desfăşurat activităţi represive în regimul comunist.

George-Viorel Voinescu a absolvit cursurile Facultății de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare în anul 1994 și cursul postuniversitar – contabilitate informatizată în anul 1999. Anterior numirii în funcția de adjunct al Directorului SRI a deținut diferite funcții de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste și Direcției Financiare a Serviciului Român de Informații.

Ce îl recomandă să fie șef de cabinet la ASF, în afară de doctoratul (Emilia Șercan, ai legătura!) în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată “Impactul terorismului asupra economiei mondiale”? În afară de gradul deținut, desigur…


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Câmpul tactic al SRI se extinde la ASF în mandatul lui Nicu Marcu

 1. G

  1) Și ăsta a fost o oază de corectitudine și capitalism în Securitatea comunistă!
  2) Cum va proceda când (eventual) îi va prinde în off-side pe foștii lui colegi, copiii foștilor lui colegi, amantele și copiii foștilor lui colegi, verii, cumnați etc. ?
  3) Nici un partid nu vede că cel mai important factor de fracturare a statului de drept la nivel intern este chiar fosta S? De unde, mama dracului, separația puterilor?

  În concluzie, din afară, Sfântul Imperiu Roman de Apus, dinlăuntru – Sfânta Securitate.
  Tov. Barna, tov. Orban, kam. Iohannis, e atât de greu de imaginat o lege care să separe dracului puterea din trecut de puterea care-ar trebui să se nască? Probabil că-i foarte tentant să folosești ca instrument infrastructura veche de putere, care nu mai pare așa de jegoasă când lucrează pentru tine, dar haideți să riscăm și să credem că din viitor se așează niște priviri profund dezaprobatoare peste faptele noastre! Și peste urmașii voștrii, până la ultima spiță (cercetările genetice deja îi pot identifica!).
  De ce sunteți proști și vă rinocerizați?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *