Romania Curată

Averi și conflicte de interese. Publicăm banii, casele, mașinile și firmele aleșilor. Astăzi, Regiunea Sud – Muntenia

An de an, pe 15 iunie, cei ce ne conduc destinele la nivel local sunt nevoiți să își publice averile. Uneori apar diferențe mari între precedentele și actualele. Uneori apar diferențe mari între ce declară și ce au, de fapt. Aici ar trebui să intervină Agenția Națională pentru Integritate, ba chiar și Direcția Națională Anticorupție în multe cazuri. România Curată vă prezintă grupat, pe regiuni, în opt episoade, banii, casele și firmele celor care, teoretic, muncesc pentru ca cetățenii să o ducă mai bine. Dar, în timp ce în buzunarele cetățenilor de rând nu se vede o schimbare în bine, edilii și funcționarii prosperă.

România Curată nu are pretenția că a verificat toți aleșii locali, dar cei care au bugete mari pe mână – președinți de consiliu județean, primari din marile orașe, prefecții județelor – se regăsesc în rândurile de mai jos, dar și în episoadele următoare.

Primar, viceprimar, consiler local și angajat la patru firme. Soția contracte pe bani publici

Daniel Cristian Stan este viceprimar şi primar interimar al municipiului Târgovişte din partea PSD. Soţia sa, Mariana Suzana Stan, deţine casa de avocatură „Stan şi Asociaţii”, care a primit în 2015 contracte de asistenţă juridică (prin atribuire directă) de la mai multe primării de comună din judeţul Dâmboviţa: Sălcioara, Mătăsaru, Gura Sutii, Moreni, Moroieni, Tătărani, Nucet, Dragomireşti, Cândeşti, Slobozia Moara, Vulcana Pandele, sumele fiind cuprinse între 1.400 şi 2.500 lei pe lună de la fiecare primărie timp de un an.cristian-daniel-stan

Casa de avocatură a mai primit contracte fără licitaţie în 2015 şi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa (2.000 lei/lună), Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia Călăraşi (6.000 lei/lună), Asociaţia Biroul pentru Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria Călăraşi (5.000 lei/lună), Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa (1.200 lei/lună), Şcoala cu clasele I-VIII Odobeşti (1.000 lei), Universitatea Valahia din Târgovişte (2.000 lei/lună), Primăria oraşului Măcin-Tulcea (3.000 lei), Şcoala Gimnazială Dora Dalles Bucşani-Dâmboviţa (1.500 lei).

De altfel, în ultimul an, soţia consilierului a avut un câştig de la casa de avocatură de 163.000 lei.

Daniel Cristian Stan a muncit foarte mult, iar niște calcule simple privind numărul de contracte individuale de muncă avute la patru firme, cumulate cu munca de consilier local, de viceprimar și de primar interimar, ne arată că Daniel Cristian Stan nici nu a dormit în anul trecut. Privarea de somn i-a adus, însă, venituri consistente: 22.406 lei de la UPET SA Târgovişte, 4.056 lei de la SC Armături Industriale SRL, 21.000 lei de la Net – Connect Internet SRL, 5.237 lei de la SC Penta Development SRL, 1.715 lei – indemnizaţia de consilier local şi 21.600 lei – indemnizaţia de viceprimar.

Șeful CJ Dâmbovița a rămas cu jumătate din avere

Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a divorțat anul trecut, astfel că multe din bunurile comune au fost împărțite la partajul voluntar. În declarația sa de avere a trecut cinci apartamente și o casă, două apartamente donate fiicelor, dar și mai multe terenuri, între care cel mai mare are 10 hectare. Țuțuianu conduce un Volkswagen Polo și are în conturi aproximativ 77.000 de lei și aproape 3.000 de euro.

Șeful CJ Dâmbovița are două firme: SC Administrator Consulting SRL și SC Ventrom SA și a închiriat un spațiu comercial către SCA Stan si Asociatii, de la care încasează 1.600 de euro lunar.

Adrian Țuțuianu a încasat în total în 2014 88.000 de lei de la Consiliul Județean, dar și de la Universitatea Valahia din Târgoviște.

Prefectul de Dâmbovița a uitat de declarația de avere

Prefectul județului Dâmbovița, Ioan Marinescu, nu pare să fi depus declarațiile de avere și de interese în 2015. În cea de anul trecut, Marinescu a consemnat trei terenuri intravilane la Moreni (în total aproximativ 4.300 de metri pătrați), un apartament şi o casă de locuit, care este în construcţie. Deţine o firmă, SC Imar Grup SRL, şi declară că încasează aproape 10.000 de lei pe an ca preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Dâmboviţa.

Are un credit bancar de 52.000 de lei, scadent anul viitor. Nu deține nicio mașină.

Florin Tecău de la CJ Argeș a găsit un cont cu bani

Președintele Consiliului Județean Argeș, Grigore Florin Tecău, și-a actualizat și el declarația de avere. A declarat un teren și o casă de locuit în localitatea Ștefănești, două apartamente în Pitești. Are două autoturisme: un Renault Megane și un Opel Astra, ultimul câștigat anul trecut la un premiu ciudat, despre care nu a vrut să spună absolut nimic.

Ciudățenia și mai mare este când vine vorba despre conturile bancare. A declarat un cont cu 10.000 de euro, deschis în 2004 la BCR, un cont la BRD cu 30.000 de lei, deschis în 2013, și un cont la Raiffeisen cu 40.000 de lei, deschis anul trecut. Interesant este că în declaratia din 2014 nu se regăsește contul de la BRD, deschis în 2013.

Anul trecut, Grigore Florin Tecău a avut un venit total de 88.000 de lei din funcția de șef al CJ Argeș și din învățământ.

Primarului Pendiuc de la Pitești nu îi mai pasă de declarațiile de avere

Problemele cu DNA pare că l-au făcut pe Tudor Pendiuc, primarul suspendat al Piteștiului, să uite de depunerea declarațiilor de avere, acestea fiind de negăsit pe site-ul primăriei. Ultima declarație a edilului acuzat de luare de mită este din iulie 2013. Tudor Pendiuc declara atunci că are două apartamente în Piteşti şi o casă în suprafaţă de 712 metri pătraţi, construită în anul 2005.tudor pendiuc

Primarul Piteştiului şi soţia sa mai au o casă de 60 de metri pătraţi în comuna Salcia, judeţul Telorman, moştenită de soţia lui Pendiuc. Tot în comuna Salcia, soţia lui Pendiuc a moştenit trei terenuri de aproape trei hectare în total.

Primarul Piteştiului deţine şi un autoturism Dacia Logan, din anul 2008. Conturile conțin 22.095 de lei şi 5.069 de euro, precum şi un depozit bancar de 16.390 de lei.

Pendiuc mai nota venituri de 22.300 de lei, obţinute din funcţia de conferenţiar universitar doctor la Universitatea ”Constantin Brâncoveanu”.

Mihail-Adrian Oprescu, prefectul fără case și terenuri

Nu are modificări semnificative față de declarațiile de avere și interese anterioare

Șeful județului Călărași conduce un Cielo, dar are obiecte de artă. Soția se ocupă de energie

Răducu Filipescu este preşedintele CJ Călăraşi iar soţia sa, pe lângă administrarea a două firme, este și membru şi în Comitetul de Reglementare a Autorităţii de Reglementare în Energie. Venitul ei este, însă, secret! Familia Filipescu are o multitudine de terenuri, două intravilane fiecare de aproximativ 1000 mp şi trei agricole, însumând peste 12 ha. Răducu Filipescu are o casă în Călăraşi şi un apartament în Bucureşti, iar soția are şi ea o casă în Călăraşi. La maşini, Răducu Filipescu a trecut doar un Cielo din 1996 şi un VW Golf din 2007.Raducu Filipescu

Șeful CJ Călărași a declarat obiecte de artă în valoare de peste 80.000 de lei, metale preţioase de 48.150 de lei și active financiare de peste 550.000 de lei. La salarii, Carmen Filipescu ar câştiga 24.000 de lei anual de la firma soţului, Domicon SRL și deţine acţiuni la SC Filcarm Consulting SRL, unde este şi administrator.

Familia Filipescu mai încasează 15.840 de lei anual din chirii şi aproape 10.000 de lei din arendarea celor 12 ha de teren agricol.

Primarul Călărașiului are trei mașini și este plin de datorii

Daniel Ștefan Drăgulin nu are modificări semnificative față de declarațiile de avere și interese anterioare.

Prefectul județului Călărași

Prefectul județului Călărași, George Iacob are acordat împrumut nu mai puțin de 70.000 de lei. În rest, modificările sunt nesemnificative.

Județul Giurgiu are cel mai sărac baron local

Vasile Mustățea, președintele CJ Giurgiu, pare a fi cel mai sărac șef de județ. Declarația sa de avere conține doar un apartament în municipiul Giurgiu şi salariul primit de la Consiliul Judeţean, puţin peste 50.000 de lei anual. Nu are vile declarate, terenuri sau mașini, nu are conturi, dar nici datorii.

Primarul din Giurgiu: multe firme, multe datorii

Primarul orașului Giurgiu, Nicolae Barbu, a trecut în declarația de avere nu mai puțin de 12 firme la care este acționar el, soția sau fiica sa. Nu mai are terenul și casa din Pipera, iar casa de vacanță și terenul de la Ovidiu (Constanța) au fost trecute pe o firmă din familie. Pare un mare iubitor de natură, el având în proprietate o Rulotă fabricată în 1974, dar și de bijuterii (20.000 de euro).

Primarul Barbu este plin de datorii în declarația de avere. A împrumutat nu mai puțin de 583.000 de franci elvețieni, 114.000 de euro și 18.000 de lei. Veniturile anuale, însă, sunt mici pentru aceste credite: 43.000 de lei de la primărie, soția are 3.300 de lei. Noroc de dividendele încasate de copii de la o firmă: 216.000 de lei.

Prefectul de Giurgiu a completat repede declarația de avere

Nina Carmen Crișu, prefectul de Giurgiu, are în declarația de avere două apartamente, unul îăn București și unul în Giurgiu. Nu are terenuri, nu are majini, bijuterii sau conturi. Nu are nici firme, dar are un credit de 57.000 de euro contractat în 2012 pentru 15 ani. Are un venit de aproape 61.000 de lei și a încasat de pe urma alegerilor peste 6.700 de lei.

Șeful CJ Ialomița este încă în funcție, deși DNA l-a trimis în judecată

Silvian Ciupercă este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție și este suspendat din funcție. Conform declarației sale de avere, Silvian Ciupercă nu are nici o locuinţă în Slobozia, în schimb are un apartament şi o casă în construcţie în Ţăndărei. El deţine un teren intravilan (800 mp) în Ţăndărei, dar şi 5 ha de teren agricol (de pe arendarea cărora susţine că a încasat 3.700 de lei), un apartament de 89 mp în Ţăndărei, dar şi o casă în construcţie (110 mp), un autoturism Opel Astra cumpărat în 2006 şi un depozit de 7.000 de euro la BRD şi unul de 35.000 de lei.

Primarul din Slobozia nu a completat la timp declarațiile

Președintele Consiliului Județean Prahova

Mircea Cosma, șeful județului Prahova, a copiat aproape în totalitate declarațiile de avere și interese din anul precedent. Modificările sunt nesemnificative.

Primarul suspendat al Ploieștiului, Iulian Bădescu

Iulian Bădescu, primarul suspendat al Ploieștiului, are două conturi mai puâin în declarația de avere din acest an față de precedenta. Concret, un cont de peste 32.000 de lei și unul de 11.500 de euro nu mai apar în noul document.

I-a crescut, însă valoarea bijuteriilor și a ceasurilor, de la 9.700 de euro la 10.300 de euro.

Prefectul de Prahova. Fiul are contracte cu primăriile din județ

Rodica Paraschiv este la prima declarație de avere depusă în calitate de prefect. Potrivit documentului, prefectul judeţului deţine o casă de locuit în Ploieşti, moştenire, un autoturism Skoda din 2006, iar ca salariu este menţionat venitul anual din 2014, de 65.415 lei.

Prefectul a mai menţionat în declaraţia de avere contractele încheiate de fiul său, cu diverse primării din judeţ, pe parte de servicii de inginerie şi dirifenţie de şantier. Sumele nu sunt mari, dar adunate ajung 163.000 de lei în cinci contracte din anii 2011-2013.

Președintele Consiliului Județean Teleorman pare sărac

Adrian Ionuț Gâdea, șeful Consiliului Județean Teleorman, are o declarație de avere aproape imaculată. A completat doar un credit de 52.000 de lei și un autoturism Dacia Logan.

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin

Victor Drăgușin pare mai înstărit decât șeful Consiliului Județean: are casă , mașină, dar și un cont cu aproape 24.000 de lei. Declarația sa de avere și cea de interese nu au modificări semnificative față de cea anterioară.

Prefectul de Teleorman își ascunde creditorii

Daniela Carmen Dan, prefectul județului Teleorman, și-a ascuns creditorii în declarația de avere. Anul trecut a împrumutat 38.200 de lei, dar nu spune de la cine sau de la ce instituție bancară. Mai are un împrumut de 15.000 de lei din 2012. De fapt, creditul a fost mai mare, dar se pare că a mai returnat din el. Nici la acesta creditorul nu este dezvăluit. Mai mult, acest credit este fără dată scadentă, conform declarației de avere a Danielei Dan.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Averi și conflicte de interese. Publicăm banii, casele, mașinile și firmele aleșilor. Astăzi, Regiunea Sud – Muntenia

  1. eu

    Adrian Tutuianu, presed. CJ Dambovita, nu a divortat. Partajul voluntar se refera la cu totul altceva. Este vorba despre partajul dintre doi fosti asociati (ATutuianu si A Chitescu). Consultati site-ul Judecatoriei Targoviste

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *